Dodaj do ulubionych

POSTINOR-DUO

02.11.04, 15:31
Czy mozecie dac mi jakies informacje z doswiadczenia na temat tego
srodka...wlasnie jestem po zazyciu 1 tabletki, i wiem ze musze zazyc 2ga po
12 h.

ale powiedzcie mi jak bardzo skuteczna jest ta tabletka.....ja sie strasznie
boje ze moze nie zadzialac i jednak zajde w ciaze...;/

wypowiedzcie sie na temat skutecznosci prosze...
Obserwuj wątek
    • nene78 Re: POSTINOR-DUO 02.11.04, 15:51
      Myśle ze nie masz czym sie martwic, jesli zażyłas tą tabletke w terminie. ja
      korzystałam z Postinoru 2 razy i sprawdził( w pierwszym wypadku trafilismy w
      sam srodek cyklu i tu z pewnoscia brak potencalnego dzidziusia to skutek
      tabletki, za drugim razem skorzystałam z niego troche na wyrost, jak sie
      okazało, ale wolałam sie nie stresowac niepotrzebnie)Pzdr!anka
      • pola17 Re: POSTINOR-DUO 02.11.04, 21:42
        ja wiem ze to zadziala ale to nie zmniejsza mojego strachu ....nie umiem
        podejsc do tego na luzie... ;/

chce dla pewnosci po jakims czasie zrobic test ciazowy...... umre ze strachu
        • lena81 Re: POSTINOR-DUO 03.11.04, 18:45
          spokojnie nie ma sie co martwic ja przezywalam niedawno to samo a kiedy moja
          mania ciazowa siegnela zenitu zrobilam sobie test ciazowy ktory okzala sie na
          szczescie negatywny wiec sie nie martw i erob test jesli to cie uspokoi pozdr
    • pola17 Re: POSTINOR-DUO 05.11.04, 13:51
      ... po jakim czasie od zazyciu postinoru moge zrobic wiarygodny test ciazowy?

• anetta75 Re: POSTINOR-DUO 10.11.04, 21:17

Hej, jestem właśnie w ciąży - po postinorze. Wg mojej lekarki ten lek to pic na
        wodę, jak to powiedziała - dobry dla 16-latek, które i tak nie mają owulacji.
        Szczerze - nie wiem ale odnoszę to samo wrażenie smile fasolka w moim brzuchu
        jest b. dorodnasmile
        Aha, test zrobiłam po 4 dniach od terminu miesiączki. Lek brałam po jakichś
        18 -tu godiznach od "wpadki" następną pig. po 8 h.
        Moja gin. mówiła, że w Niemczech ten lek został wycofany jako nieskuteczny.
        • again66 Re: POSTINOR-DUO 12.11.04, 18:29
          anetta75 jesli mozesz pociagnij temat Twojej ginekolog. To nieprawdopodobne,
          aby tak nabijac w butelke kobiety i to za sume tylu stresow i.. 65 zl za 2
          tabl. Slyszalam, ze nalezy pierwsza tab. wziac do godziny!!!!!po pechowym
          stosunku, nie jak mowi ulotka 72h. ale zyby bylo to zupelnie nieskuteczne to
          juz skandal
        • sol_bianca Re: POSTINOR-DUO 12.11.04, 19:00
          Z tą całkowitą nieskutecznością to bym nie przesadzała, może ta ginekolog po
          prostu nie chce przepisywac np. z powodów ideologicznych?
          Żadna metoda nie jest skuteczna w 100%, ale w przypadku wpadki chyba warto
          próbować. Więcej na temat antykoncepcji po stosunku:
          www.federa.org.pl/postosunku.htm
          • anetta75 Re: POSTINOR-DUO 13.11.04, 21:02

Pomyłka, do tej gin. poszłam już w ciąży, po teściesmile. Lek miałam od
            zaprzyjaźnionego reprezentanta Gedeon Richter. Wiem na 100% że jstem w ciąży.
            Ten lek ma ponoć przestarzały skład. Znam co najmiej 2 przypadki takich ciąż.
    • anna508 Re: POSTINOR-DUO 12.11.04, 22:04
      nie zdziw sie takze jesli bedziesz zle sie czula po tabletce. ja czulam sie
      fatalnie przez kilka dni. ale slyszalam ze nie tylko ja tak mialam smile
    • nuncjatka Re: POSTINOR-DUO 14.11.04, 01:44
      No coz. W 100% pewna jest tylko metoda "szklanka wody zamiast". Postinor ma tym wieksze szanse zeby zadzialac im szybciej sie go wezmie. Najlepiej w sekunde po (no ale rzadko sie zdarza, 18 godzin to juz troche za dlugo.

Ja wyprobowalam na sobie dwukrotnie. Za kazdym razem idealnie trafialismy w srodek cyklu. W obu przypadkach uplynelo ok 2 godzin i udalo sie.

pozdr
      • anetta75 Re: POSTINOR-DUO 14.11.04, 13:04

ok. zgadzam się, że im szybciej tym lepiej, ale firma reklamuje ten lek, że
        działa do 72 h. Chyba wtedy gdy i tak nie było owulacji. Cóż, nie zależy mi na
        dyskredytowaniu tego leku, ale wiem, że w opinii wileu jest niezawodny.
        Ciąży pragnęliśmy z mężem, ale planowałam ją dopiero na wiosnę. Teraz się po
        prostu cieszymy, a ja przenoszę na forum ciąża...smile
        pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka