Dodaj do ulubionych

co mi jest?!?!?!

20.05.05, 22:02
od jakiś 2 dnii, mam dziwne swedzenie w okolicach wejscia do pochwy, i biała
widzieline. nie wiem co to jest, miałam wczesnije juz takie "swędzenia"ale bez
białej widzieliny. zawsze leczyłam to clotrimazolum (niekiedy krem +
tab.dopochwowe) ale wczesniej nie współżyłam i nie brałam tabletek antykoncep.
(biore 2 opakowanie) nie mam mozliwości pójscia tearz do ginekologa. co
sadziscie?!?!!? czy to moze być poważne?!?!
Obserwuj wątek
    • reggie85 Re: co mi jest?!?!?! 21.05.05, 07:39
      Może to grzybica? Biegiem do lekarza,przeciez na bezludnej wyspie nie
      jesteś!!!!! W kazdym miescie jest ginek.
      • iskierka32 Re: co mi jest?!?!?! 21.05.05, 10:02
        Tez mam czasem taka dolegliwosc, wtedy stosuje STEROVAG - globulki dopochwowe,
        naprawde skuteczne- przynajmniej w moim przypadku.. takie swedzenie moze byc
        reakcja na przeziebienie, przynajmniej zauwazylam to w moim wypadku! ja nie
        chodze z tym do ginekologa, tylko do apteki po Sterovag (6 globulek kosztuje
        ok.10zl) i stosuje tez czasem Clotrimazolum. jesli Sterovag Ci nie pomoze
        zalecam wizyte u ginekologa, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!
        pozdrawiam
    • anusia29 Re: co mi jest?!?!?! 21.05.05, 12:12
      na 99% grzybica z gr. candidia- charkterystyczne objawy to własnie swędzenie i
      wydzielina. Koniecznie lekarz. Może prze[iscą ci globulki, albo np. Mykosyst
      (kosztuje 20 PLN) jest tabletką doustną. Jedną. Bierze się i...już. Można tez
      wziąć diflucan (ok50PLN) jest to także tabletka 150 mg. Tez zazywa sie jedną i
      z głowy. jesli współżyjesz . KONIECZNIE tabletka dla partnera. Inaczej po
      kuracji zarazisz się z powrotem od niego. Leczenie dla partnera jest konueczne,
      bo mżęczyźni przechodzą grzybicę na penisie bezobjawowo. Jedyny objaw to
      zarazanie z powrotem swoich partnerek wink
    • emilia_a Re: co mi jest?!?!?! 21.05.05, 13:38
      aneka1 napisała:

> od jakiś 2 dnii, mam dziwne swedzenie w okolicach wejscia do pochwy, i biała
      > widzieline. nie wiem co to jest, miałam wczesnije juz takie "swędzenia"ale bez
      > białej widzieliny. zawsze leczyłam to clotrimazolum (niekiedy krem +
      > tab.dopochwowe) ale wczesniej nie współżyłam i nie brałam tabletek antykoncep.
      > (biore 2 opakowanie) nie mam mozliwości pójscia tearz do ginekologa. co
      > sadziscie?!?!!? czy to moze być poważne?!?!

Gdy brałam pigułki, to (po kilku cyklach pigułkowych) grzybica zdarzała mi się
      średnio raz na miesiąc -> zawsze leczenie, nabardziej pomagały mi globulki
      Pimafucin + maśc Pimafucort + Fluconazol (dwa ostatnie takze dla partnera).
      • anusia29 Re: co mi jest?!?!?! 21.05.05, 18:01
        nawracjaące grzybice (wiem, bo przez to przeszłam) leczy się doustnymi środkami
        przeciwgrzybiczymi np. Mykosyst, Diflucan. jest to jedna tabletka 150 mg. I to
        wystarcza. Oczywiście nalezy tez tak samo przeleczyć partnera. Żadnych kremów i
        maście, ani globulek. I działa!!!
        • melisa44 Re: co mi jest?!?!?! 06.08.05, 18:44
          Mi np.sterovag nie pomagasadbralam tez inne leki -nie pamietam nazwy,ale trzeba
          bylo je trzymac w lodowce,tez nie pomagalysad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka