Dodaj do ulubionych

GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!!

30.08.05, 21:01
Obserwuj wątek
    • wild_asik Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 30.08.05, 21:06
      Dziewczyny prosze o pomoc!!!Biore pierwszy raz tabletki o nazwie YASMIN.Przez
      swoja głupote, zorientowalam sie wlasnie teraz, ze...Miesiaczke dostalam we
      wtorek 16 sierpnia, a załyzalam tabletke z poniedziałku i dopiero dzisiaj sie
      zorientowałam!(i wychodzi na to ze w opakowaniu jestem tylko jeden dzien do
      tylu, ale wszystkie zazylam o danej porze i zadnej nie pominelam)
      Czy jest zachowana ochorona antykoncepcyjna, i czy ma to jakis wpływ na dalsze
      załywanie w innych opakowaniach?

Zupelnie w tym wszystkim sie pogubilam i prosze o pomoc
    • metnia Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 30.08.05, 23:39
      nie kumam. czy wzielas 21 tabletek? jesli tak to jest wszystko ok, niewazne w jakiej kolejnosci je bralas.

jesli jest inaczej to napisz czytelnie
      • saba76 Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 31.08.05, 07:15
        jesli nie weźmiesz 1dnia cyklu to antykoncepcje masz od okolo 14dnia-
        bezpieczeństwo- tak pisze na wększości tabletkach
        wiec przez 14dni pierwszego opakowania trzeba dodatkowo zabezpieczać sie
        2 i kolejne listki bież od poniedzialku po 7dnio dniowej przerwoe i bedzie OK
        • wild_asik Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 31.08.05, 08:59
          Chodzi o to ze pomylilam dni na listku.Zamiast we wtorek,wzielam tabletke z
          dnia poniedzialek.Jest to moj pierwszy listek.Czyli dzisiaj jest sroda, a ja
          mam na listku wtorek!Wszystkie tabletki przyjmowalam o stalej porze i zadnej
          nie zapomnialam.
          na listku sa oznaczone dni tygodni dla naszego ulatwienie, a ja poprostu
          pomylialm sie i musialabym sobie napisac zamiast wtorek tak jak mam teraz -
          sroda.Chodzi mi czy cos stalo sie zlego, ze tylko zamieniony mam dzien na
          listku?
          • anusia29 Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 31.08.05, 09:26
            nic się nie stało, jeśli nie pominęłaś tabletki, a pierwszą wzięłaś pierwszego
            dnia mieisączki (nie ważne jak się ten dzień nazywał, a nie np. wzięłaś dzień
            przed miesiączką) wszystkie tabletki jasmin mają ten sam skład, więc nie ma
            znaczenia. O ile dobrze zrozumiałam to tylko przesunęły Ci się dni (we wtorek
            myślalaś , że jest poniedziałek?) tak?
            było tak (o ile dobrze rozumiem)
            wtorek - miesiączka - bierzesz tabl. oznaczoną poniedziałek
            środa (dziś) a ty masz wtorek na listku???
            Jeśli tak to kontynuuj bez obaw! Tylko pamiętaj o tym, że Ci się dni
            przestawiły, czyli jutro weź środową, w piątek, czwartkową itd. Potem 7 dni
            przerwy i ósmego dnia zacznij nowy listek, ale tym razem już pilnuj aby dzień
            kalendarzowy zgadzał się z tym na listku.
            • seiya Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 31.08.05, 11:46
              Ja bym na Twoim miejscu dzis wziela tabletke z srody a ta wtorkowa zostawiala na
              sam koniec i wziela w poniedzialek. Tak przynajmniej ci sie nic nie pomyli, a
              pamietac ciagla ze dzis sr to biore wt itp to troche zametu.
              • wild_asik Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 31.08.05, 18:38
                Witam serdecznie!
                Chcialam sie zapytac, czy jesli wezme w ten sposob który mi polecasz, to bede
                miala pełne zabezpieczenie przed ciązą?

Pozdrawiam smile
            • wild_asik Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 31.08.05, 18:37
              Dziekuje za odpowiedż Aniu!Dokładnie jest tak jak napisałaś.Mam tylko jedno
              pytanko jeszcze do ciebie: czy efekt antykoncepcyjny jest zachowany w takiej
              sytuacji, czy musze zabezpieczyc sie gumeczką?

Pozdrawiam serdecznie
              • marta_i_koty Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 31.08.05, 18:58
                Myslę, że dobra będzie gumeczka do wlosów...smile
                A tak serio, jestes dobrze zabezpieczona...smile
              • anusia29 Re: GŁUPOTA!!!!PROSZE O POMOC!!! 01.09.05, 09:48
                oczywiścei, że efekt jest. Tabletki Yasmin są identyczne i nie ma znaczenia jak
                je ochrzcisz, ani kolejność brania. Wazne - 1 dzień - jedna tabletka. Mżesz
                nawet brać raz z początku raz z końca wink
                Są tabletki różniące się składem i wtedy kolejnośc ma znaczenie, ale nie w
                przyspadku yasmin.
                Doierz spokojnie do końca opakowanie tylko musisz pamiętać, że dzięń
                rzeczywisty nie będzie Ci się zgadzał z tym na opakowaniu. A nowe opakowanie
                zacznij prawidłowo po 7 dniach (nie więcej!!!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka