Dodaj do ulubionych

przerwa????

16.09.05, 15:40
No właśnie... Jak to jest z robieniem przerw w trakcie brania pigułek. Sa
różne szkoły, co ginekolog to inna teoria. Wydaje mi się, że jak już brać to
raczej bez konieczności przerywania bo to dopiero robi "bałagan" w
organizmie... No a jakie są Wasze doświadczenia i opinie Waszych lekarzy??????
Obserwuj wątek
    • miss.migotqa Re: przerwa???? 16.09.05, 17:01
      Moje doświadczenia z przerwami, co widać powyżej i poniżej w postach są
      zdecydowanie niedobre. Też uważam że ciągłość w zażywaniu jest najlepsza (od
      jednego lekarza usłyszałam, że jeśli dobrze się czuję i nie ma wyraźnych
      przeciwskazań to bez sensu przerywać).
      Tylko co robić jeśli się nie zdążymy dopchać do swojego lekarza po receptę, albo
      że urlop sobie akurat wziął , a my za wczasu tego pod uwagę nie wzięłyśmy (mój
      przypadek uncertain). Albo tyssiąc innych przyczyn niezależnych suspicious.
      W każdym razie im dłuższa serię miałam tym lepsze samopoczucie (także psychiczne
      i emocjonalne).
      Pozdrawiam
      • agniecha1979 Re: przerwa???? 17.09.05, 21:30
        oki, a w takim razie po jakim czasie należy wg sugestii Waszych lekarzy zrobić
        pierwszą przerwę. Biore logest od 1,5 roku i ostatnio nasłuchałam sie od pani w
        rejestracji jakie to skutki może przynieśc bez zastosowania przerwy i zaczęłam
        się zastanawiać... Moja lekarka zasugerowała miesięczna przerwe (wyniki badań
        mam ok) co wydaje mi sie niedorzeczne... Stąd ponowie pytanie o opinie Waszych
        lekarzy dotycząca przerw. dzięki
        • metnia Re: przerwa???? 18.09.05, 23:47
          o miesiecznej przerwie nie slyszalam od zadnego lekarza. po to sie robi przerwe,
          zeby organizm zaczal sam proacowac a miesiac z pewnoscia nie wystarczy. ja
          zrobilam przerwe w Cilescie po prawie 5 latach, od razu dostalam okres i
          wszystko cacy, teraz wracam do pigulek i biore az do dzieciaczka. przerwe
          zrobilam bo wg mnie bardzo wczesnie zaczelam brac, gdybym zaczela rok, dwa
          pozniej to bym przerwy nie robila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka