oliwka22 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 10:58 Mam pytanie-Czy wspolzyjac podczas krwawienia wystapionego po zazyciu postinoru mozna zajsc w ciaze? (Dodam ze byl to 4 dzien okresu i stosunek bez wytrysku). Dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link
ewcia238 postinor 23.02.06, 22:16 postinor zazywa sie do 72 godzin po stosunku a nastepna dawke 12 godzin po pierwsze jest to tabletka hormonalna o bardzo silnym dzałaniu zagęszcza sluz i uniemożliwia poruszanie sie plemników!!! Czasami wystepuja wymioty plamienia ból w podbrzuszu!!!!!!no i co najwazniejsze ryzyko ciązy pozamacicznej!!!! skóteczność to 92% do 16 godzi po stosunku po dłuższym czasie procenty spadaja!!!!! Odpowiedz Link
blue_velvet1 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 14:43 mam pytanie odnosnie postinoru i alkoholu. czy 2, 3 dni od wziecia tego leku mozna pic alkohol? Odpowiedz Link
majkabis Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 22:35 blue_velvet1 napisała: > mam pytanie odnosnie postinoru i alkoholu. czy 2, 3 dni od wziecia tego leku > mozna pic alkohol? A co ten lek leczy??? Odpowiedz Link
ewcia238 Re: alkohol a postinor 23.02.06, 22:19 niema przeciwskazań do stosowania postinoru i alkoholu to jest udowodnione takze jest oki!!!! Odpowiedz Link
blue_velvet1 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 22:41 nazwalam postinor lekiem bo kupuje sie go w aptece i jest na recepte. Odpowiedz Link
wow25 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 15.11.05, 14:49 moja kolezanka wziela postinor podczas brania harmonetu... czy teraz normalnie ma robic przerwe siedmiodniowa czy zaczac nowe opakowanie pierwszego dnia miesiaczki (nie przerwala brania harmonetu po wzieciu postinoru) dzieki za rady pozdr Odpowiedz Link
oliwka22 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 15.11.05, 15:26 Hej! Nie rozumiem po co przy braniu pigulek stosowac postinor!!! Przeciez pigulki sa naprawde skuteczne jesli je sie stosuje regularnie nawet gdy dojdzie do stosunku pelnego. Nie wiem co Twoja kolezanka powinna dalej zrobic, niech poradzi sie swojego lekarza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
misia2012 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 17.03.06, 12:06 Postinor jest to lek ostatniej szansy w przypadku niechcianej ciąży- trzeba zażyć do 72 godzin 1 tabletkę- najlepiej od razu po stosunku i chyba na drugi dzień następną. Odpowiedz Link
wredna.suka Druga tabletka POSTINORU. 07.05.06, 12:39 Pierwszą tabletkę wzięłam po 14 godzinach. Nie doszło do wytrysku. Prezerwatywa pękła (ze środkiem plemnikobójczym) CZY MUSZĘ WZIĄĆ DRUGĄ TABLETKĘ??? Odpowiedz Link
morenka_mg Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 23.06.06, 15:22 mam pytanie do was drogie kobiety, jak sadzicie, czy jest to mozliwe zebym byla w ciaży, przedstwaie wam moja historie. otoz kochalam sie bez zabezpieczenia, i nastepnego dnia tej ferlanej nocy poszlam do lekarza po lavonelle-to jest identyczny odpowiednik postinoru-(nie mieszkam w polsce) no i wzielam te tabletki,i tak od dwoch dni (od kiedy wzielam) mam duzo wydzieliny, sluzu.. i bardzo mnie piecze... z tego co wiem powinnam oczekiwac jakos na dniach krwawienia, ale nic takiego mi tu ie insyynuuje, wobec tego bardzo mnie to zaniepokilo, bo przeciezmoze to byc ryzyko niechcianej ciazy... czy powinnam zrobic juz test ciazowy, czy jeszcze odczekac na wyrok???prosze was o pomoc, co tym sadzicie? a moze powinnam isc do ginekologa? odpiszcie cookolwiek, bo bardzo mnie mecza te mysli i sie denerwuje.. dziekuje. Odpowiedz Link
samba11 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 01.07.06, 19:31 Samam mam podobne pytanie...po tygodniu od wziecia postinoru mialam silne krwawienie i ostry bol. Jedonczesnie mam zakladac krazek anty. Nuva Ring ( jeszcze nie dostepny w Polsce ) po 5 dniach krwawienia. Ja nie wiem czy to krwawienie po Postinorze mam juz zaliczyc jako miesiaczke? W kazdym razie 5 dni po krwawieniu - po postinorze zalozylam juz ten Ring, ale nie wiem czy zrobilam dobrze. Niestety moj lekarz nie odpowie mi na pytanie az za tydzien bo mamy tutaj dlugi weekend i wszyscy wyjechali. S. Odpowiedz Link
alissa20 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.07.06, 14:46 wzialam postinor po 10 dniach miałam dwodniowe plAMIEnie dzisiaj jest 40 dzien cyklu i nie mialam jeszcze miesiaczki...czy postinor moze opoznic az tak miesiaczke? boja mnie piersi, zle sie czuje...mam obiajwy takie jak przed miesiaczna z tym z ejej brak Odpowiedz Link
maroopreston Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 19.07.06, 05:41 Ja tez mam pytanie o lavonelle. Moja dziewczyna zazyla ta tabletke w 36 godz po stosunku. Oczywiscie potem bol w podbrzuszu i podobne objawy jak u morenki_mg. Potem miala okres 2 dni pozniej niz zwykle. W dwa tyg po okresie zrobilsmy test ciazowy z wynikiem negatywnym. Teraz miesiaczka spoznia sie juz 2 tyg. Czy tabletki " nastepny dzien po " tak mocno potrafia rozlegulowac organizm kobiety? Co wy na to ? Odpowiedz Link
odrey Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 27.08.06, 12:58 Ja również pozwoliłam sobie na wypróbowanie tego specyfiku zażyłam tabletkę dopiero w 26 h po stosunku... o ironio, feralnym dniem była niedziela... W ciąży nie jestem. Żadnych skutkow ubocznym pod postacią bólu brzucha, głowy, mdłości itp nie miałam. Za to po kilku dniach zaczęły się plamienia przypominające skąpą miesiaczkę i trwały przez dwa tygodnie kończąc się miesiączką właściwą! masakrycznie niewygodne. Czułam jakby okres miał mi już towarzyszyć do końca świata Następny okres przyszedł regulaminowo. Dziękuję już za takie "przyjemności". Odpowiedz Link
magwoj4 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.10.06, 19:39 pisalam o mojej sytuacji na glownym forum, ale moze tutaj poradzicie rowniez...otoz prezerwatywa po stosunku (z wytryskiem)zostalam w srodku mnie... pomyslalam p Postinorze, problem w tym ze nie mnieszkam w Polsce, czy znacie odpowiedniki tego leku, na skale miedzynarodowa?... Odpowiedz Link
magwoj4 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.10.06, 19:50 NorLevo(sa dwie, jedna zaraz po stosuknu, a nastepna po 12 godzinach-tyle wiem?- to pigulka francuska, wiecie o niej cos? Odpowiedz Link
tasha69 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 28.12.06, 18:31 ILE KOSZTUJE POSTINOR??? Odpowiedz Link
rasgeea Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 29.12.06, 08:08 w zalezności od apteki - około 70 zł )) Odpowiedz Link
lenka00281 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 09.01.07, 21:57 Może jestem wyjątkiem jednym na nie wiem ile tysięcy...ale zażyłam postinor niecałe 16 godzin po stosunku....no i nie podziałalo...jesteśmy teraz rodzicami rocznej już Hani! Szczęśliwymi rodzicami! Ale reklama, że "masz 72 godziny" jest baaardzo przasadzona. Mój lekarz gin. powiedział, że Postinor owszem- ma wysoką skuteczność, ale jeśli zażyje się pigułkę w godzinę po stosunku! Potem procenty lecą na łeb na szyję i to jedna wielka ściema! Uważajcie! Odpowiedz Link
rasgeea Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 10.01.07, 07:50 to teraz zrobiłam wielkie ufffffffff.. ja zażyłam prostinor chyba 40 godzin po i nie zaszłam w ciążę... tak sobie myślę, że tak naparwdę zależy to od każdego organizmu z osobna))) Odpowiedz Link
nglka Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.02.07, 15:24 To zależy głównie od tego KIEDY bierzesz tabletkę. przed i po owulacji to masz te 72 godziny A w dniu owulacji to niestety - może dojść do szybkiego zapłodnienia (nawet w 2h) i zarodek może się zagnieździć mimo tego, że Postinor mu to utrudnia. Zdarza się. Ale nie jest prawdą, że później Postinor nie działa. Odpowiedz Link
mjr5 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 12.02.07, 08:21 Mam pytanie związane z powyższym lekiem.Wzięłam go po 30 godzinach,w 7 dniu cyklu (28 dni) Po 6 dniach wystąpiło krwawienie-trwało 6 dni.Teraz strasznie bolą mnie piersi.No i pytanie czy to krwawienie świadczy o tym ,że lek zadziałał?????Czy macie może jakieś rady na ten ból????????? Odpowiedz Link
doral2 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 12.02.07, 09:51 ten wacik to lepiej niż horror....zamiast się zabezpieczyć PRZED, to eksperymentujecie na żywym i do tego własnym organiźmie...szok! Odpowiedz Link
nglka Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.02.07, 15:22 Najprawdopodobniej Postinor skrócił Ci cykl i wystąpiła wcześniejsza miesiączka. Nie panikuj. Na ból masz leki przeciwbólowe, sprawdzą się tu świetnie rozkurczowe (typu no-spa). Odpowiedz Link
nglka Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.02.07, 15:22 Rozkurczowe, gdy mowa o bólach mendtruacyjnych. Na piersi polecam chodne okłady, musisz to przetrzymać, na dniach przejdzie, Odpowiedz Link
rasgeea Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 21.02.07, 13:42 jak ja wzielam postinot równiez bolaly mnie bardzo piersi. wystrczyl lekki dotyk a juz wyłam z bólu. Postinor wzielam chyba po 40 godz., krwaweinia nie mialam wcale. polecialam ze strachem go gina i tez sie zdziwil. zrobil mi USG i okazało sie ze mam bardzo cienka blone sluzowa i sie nie złuszczyła i dlatego nie bylo krwawienia. ale wszytsko bylo ok. w ciąże nie zaszłam i jest ok tamta sytuacja byla naparwde niespodziewana i juz wiecej nie dopuszzce do tego bym musiala brac postinor. Odpowiedz Link
menk.a Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 21.02.07, 14:15 nic mi nie było. Żadnych bóli albo niespodziewanego krwawienia. Okres był o czasie. Odpowiedz Link