Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie

• oliwka22 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 10:58
      Mam pytanie-Czy wspolzyjac podczas krwawienia wystapionego po zazyciu postinoru
      mozna zajsc w ciaze? (Dodam ze byl to 4 dzien okresu i stosunek bez wytrysku).
      Dziekuje za odpowiedzi.
      • ewcia238 postinor 23.02.06, 22:16
        postinor zazywa sie do 72 godzin po stosunku a nastepna dawke 12 godzin po
        pierwsze jest to tabletka hormonalna o bardzo silnym dzałaniu zagęszcza sluz i
        uniemożliwia poruszanie sie plemników!!! Czasami wystepuja wymioty plamienia
        ból w podbrzuszu!!!!!!no i co najwazniejsze ryzyko ciązy pozamacicznej!!!!
        skóteczność to 92% do 16 godzi po stosunku po dłuższym czasie procenty
        spadaja!!!!!
    • blue_velvet1 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 14:43
      mam pytanie odnosnie postinoru i alkoholu. czy 2, 3 dni od wziecia tego leku
      mozna pic alkohol?
      • majkabis Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 22:35
        blue_velvet1 napisała:

> mam pytanie odnosnie postinoru i alkoholu. czy 2, 3 dni od wziecia tego leku
        > mozna pic alkohol?
        A co ten lek leczy???
        • ewcia238 Re: alkohol a postinor 23.02.06, 22:19
          niema przeciwskazań do stosowania postinoru i alkoholu to jest udowodnione
          takze jest oki!!!!
    • blue_velvet1 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.11.05, 22:41
      nazwalam postinor lekiem bo kupuje sie go w aptece i jest na recepte.
    • wow25 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 15.11.05, 14:49
      moja kolezanka wziela postinor podczas brania harmonetu... czy teraz normalnie
      ma robic przerwe siedmiodniowa czy zaczac nowe opakowanie pierwszego dnia
      miesiaczki (nie przerwala brania harmonetu po wzieciu postinoru)
      dzieki za rady
      pozdr
      • oliwka22 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 15.11.05, 15:26
        Hej! Nie rozumiem po co przy braniu pigulek stosowac postinor!!! Przeciez
        pigulki sa naprawde skuteczne jesli je sie stosuje regularnie nawet gdy dojdzie
        do stosunku pelnego. Nie wiem co Twoja kolezanka powinna dalej zrobic, niech
        poradzi sie swojego lekarza. Pozdrawiam.
    • misia2012 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 17.03.06, 12:06
      Postinor jest to lek ostatniej szansy w przypadku niechcianej ciąży- trzeba
      zażyć do 72 godzin 1 tabletkę- najlepiej od razu po stosunku i chyba na drugi
      dzień następną.
      • wzr1 Nie jest to lek 23.03.06, 19:21
        • wredna.suka Druga tabletka POSTINORU. 07.05.06, 12:39
          Pierwszą tabletkę wzięłam po 14 godzinach.
          Nie doszło do wytrysku. Prezerwatywa pękła (ze środkiem plemnikobójczym)
          CZY MUSZĘ WZIĄĆ DRUGĄ TABLETKĘ???
    • morenka_mg Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 23.06.06, 15:22
      mam pytanie do was drogie kobiety, jak sadzicie, czy jest to mozliwe zebym byla
      w ciaży, przedstwaie wam moja historie.
      otoz kochalam sie bez zabezpieczenia, i nastepnego dnia tej ferlanej nocy
      poszlam do lekarza po lavonelle-to jest identyczny odpowiednik postinoru-(nie
      mieszkam w polsce) no i wzielam te tabletki,i tak od dwoch dni (od kiedy
      wzielam) mam duzo wydzieliny, sluzu.. i bardzo mnie piecze...
      z tego co wiem powinnam oczekiwac jakos na dniach krwawienia, ale nic takiego
      mi tu ie insyynuuje, wobec tego bardzo mnie to zaniepokilo, bo przeciezmoze to
      byc ryzyko niechcianej ciazy... czy powinnam zrobic juz test ciazowy, czy
      jeszcze odczekac na wyrok???prosze was o pomoc, co tym sadzicie? a moze
      powinnam isc do ginekologa?
      odpiszcie cookolwiek, bo bardzo mnie mecza te mysli i sie denerwuje..
      dziekuje.
      • samba11 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 01.07.06, 19:31
        Samam mam podobne pytanie...po tygodniu od wziecia postinoru mialam silne
        krwawienie i ostry bol. Jedonczesnie mam zakladac krazek anty. Nuva Ring (
        jeszcze nie dostepny w Polsce ) po 5 dniach krwawienia. Ja nie wiem czy to
        krwawienie po Postinorze mam juz zaliczyc jako miesiaczke? W kazdym razie 5
        dni po krwawieniu - po postinorze zalozylam juz ten Ring, ale nie wiem czy
        zrobilam dobrze. Niestety moj lekarz nie odpowie mi na pytanie az za tydzien bo
        mamy tutaj dlugi weekend i wszyscy wyjechali.
        S.
        • alissa20 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 03.07.06, 14:46
          wzialam postinor po 10 dniach miałam dwodniowe plAMIEnie dzisiaj jest 40 dzien
          cyklu i nie mialam jeszcze miesiaczki...czy postinor moze opoznic az tak
          miesiaczke? boja mnie piersi, zle sie czuje...mam obiajwy takie jak przed
          miesiaczna z tym z ejej brak sad
      • maroopreston Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 19.07.06, 05:41
        Ja tez mam pytanie o lavonelle. Moja dziewczyna zazyla ta tabletke w 36 godz po
        stosunku. Oczywiscie potem bol w podbrzuszu i podobne objawy jak u morenki_mg.
        Potem miala okres 2 dni pozniej niz zwykle. W dwa tyg po okresie zrobilsmy test
        ciazowy z wynikiem negatywnym. Teraz miesiaczka spoznia sie juz 2 tyg. Czy
        tabletki " nastepny dzien po " tak mocno potrafia rozlegulowac organizm kobiety?
        Co wy na to ?
    • odrey Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 27.08.06, 12:58
      Ja również pozwoliłam sobie na wypróbowanie tego specyfiku
      zażyłam tabletkę dopiero w 26 h po stosunku... o ironio, feralnym dniem była
      niedziela... W ciąży nie jestem. Żadnych skutkow ubocznym pod postacią bólu
      brzucha, głowy, mdłości itp nie miałam. Za to po kilku dniach zaczęły się
      plamienia przypominające skąpą miesiaczkę i trwały przez dwa tygodnie kończąc
      się miesiączką właściwą! masakrycznie niewygodne. Czułam jakby okres miał mi
      już towarzyszyć do końca świata wink Następny okres przyszedł regulaminowo.
      Dziękuję już za takie "przyjemności".
      • magwoj4 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.10.06, 19:39
        pisalam o mojej sytuacji na glownym forum, ale moze tutaj poradzicie
        rowniez...otoz prezerwatywa po stosunku (z wytryskiem)zostalam w srodku mnie...
        pomyslalam p Postinorze, problem w tym ze nie mnieszkam w Polsce, czy znacie
        odpowiedniki tego leku, na skale miedzynarodowa?...
        • magwoj4 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.10.06, 19:50
          NorLevo(sa dwie, jedna zaraz po stosuknu, a nastepna po 12 godzinach-tyle wiem?-
          to pigulka francuska, wiecie o niej cos?
          • tasha69 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 28.12.06, 18:31
            ILE KOSZTUJE POSTINOR???
            • rasgeea Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 29.12.06, 08:08
              w zalezności od apteki - około 70 zł smile))
    • lenka00281 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 09.01.07, 21:57
      Może jestem wyjątkiem jednym na nie wiem ile tysięcy...ale zażyłam postinor
      niecałe 16 godzin po stosunku....no i nie podziałalo...jesteśmy teraz rodzicami
      rocznej już Hani! Szczęśliwymi rodzicami! Ale reklama, że "masz 72 godziny" jest
      baaardzo przasadzona. Mój lekarz gin. powiedział, że Postinor owszem- ma wysoką
      skuteczność, ale jeśli zażyje się pigułkę w godzinę po stosunku! Potem procenty
      lecą na łeb na szyję i to jedna wielka ściema! Uważajcie!
      • rasgeea Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 10.01.07, 07:50
        to teraz zrobiłam wielkie ufffffffff.. ja zażyłam prostinor chyba 40 godzin po
        i nie zaszłam w ciążę... tak sobie myślę, że tak naparwdę zależy to od każdego
        organizmu z osobnasmile)))
      • nglka Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.02.07, 15:24
        To zależy głównie od tego KIEDY bierzesz tabletkę. przed i po owulacji to masz
        te 72 godziny smile A w dniu owulacji to niestety - może dojść do szybkiego
        zapłodnienia (nawet w 2h) i zarodek może się zagnieździć mimo tego, że Postinor
        mu to utrudnia. Zdarza się.
        Ale nie jest prawdą, że później Postinor nie działa.
    • mjr5 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 12.02.07, 08:21
      Mam pytanie związane z powyższym lekiem.Wzięłam go po 30 godzinach,w 7 dniu
      cyklu (28 dni) Po 6 dniach wystąpiło krwawienie-trwało 6 dni.Teraz strasznie
      bolą mnie piersi.No i pytanie czy to krwawienie świadczy o tym ,że lek
      zadziałał?????Czy macie może jakieś rady na ten ból?????????
      • doral2 Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 12.02.07, 09:51
        ten wacik to lepiej niż horror....zamiast się zabezpieczyć PRZED, to
        eksperymentujecie na żywym i do tego własnym organiźmie...szok!
      • nglka Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.02.07, 15:22
        Najprawdopodobniej Postinor skrócił Ci cykl i wystąpiła wcześniejsza miesiączka.
        Nie panikuj. Na ból masz leki przeciwbólowe, sprawdzą się tu świetnie
        rozkurczowe (typu no-spa).
        • nglka Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 14.02.07, 15:22
          Rozkurczowe, gdy mowa o bólach mendtruacyjnych. Na piersi polecam chodne okłady,
          musisz to przetrzymać, na dniach przejdzie,
      • rasgeea Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 21.02.07, 13:42
        jak ja wzielam postinot równiez bolaly mnie bardzo piersi. wystrczyl lekki
        dotyk a juz wyłam z bólu. Postinor wzielam chyba po 40 godz., krwaweinia nie
        mialam wcale. polecialam ze strachem go gina i tez sie zdziwil. zrobil mi USG i
        okazało sie ze mam bardzo cienka blone sluzowa i sie nie złuszczyła i dlatego
        nie bylo krwawienia. ale wszytsko bylo ok. w ciąże nie zaszłam i jest oksmile
        tamta sytuacja byla naparwde niespodziewana i juz wiecej nie dopuszzce do tego
        bym musiala brac postinor.
        • menk.a Re: WSZYSTKO O POSTINOR - pytajcie i radzcie 21.02.07, 14:15
          nic mi nie było. Żadnych bóli albo niespodziewanego krwawienia.
          Okres był o czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka