loriaan 16.11.05, 12:08 nieopatrznie wziełam dwie pigułki jednego dnia, rano i po południu, dopiero zauwazyłam to dzisiaj. I teraz nie wiem, mam wziąc pigułke czwartkową, czy dopiero jutro? zdarzyło sie wam coś takiego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florencja29 Re: wziełam 2 tabletki 16.11.05, 12:27 Nie mozesz robić przerwy, nie biorąc pigułki dzisiaj, tak chyba chciałaś zrobić z tego co przeczytałam? Musisz teraz wybrać regularnie (codziennie) do końca pozostałe, nie patrząc na dzień tygodnia na listku i potem normalnie zrób 7-dniową przerwę. Nowe opakowanie zaczniesz dzień wcześniej niż poprzednie. Do tej pory zaczynałaś np. w środe to teraz zaczniesz we wtorek. Bedzie to tak jakbyś miała w tym opakowaniu 20, a nie 21 tabletek, chyba że masz zapasowe opakowanie to z tego możesz wziąć ta na dzisiaj np. Odpowiedz Link
loriaan Re: wziełam 2 tabletki 16.11.05, 12:40 dziekuje zaodpowiedz własnie nie byłampewna czy brac czy nie na szczescie to ostatnie 3 tabletki z opakowania jeszcze raz dziękuje Odpowiedz Link
metnia Re: wziełam 2 tabletki 16.11.05, 23:45 radze Ci tak jak mi lekarz: wez w tym cyklu 20 tabletek, po prostu nie bierz ostatniej (mozna nie wziasc nawet 3 ostatnich bez negatywnych skutkow) i zrob normalnie 7 dni przerwy. potem zacznij normalnie opakowanie. ja tak robilam i wszystko bylo super Odpowiedz Link
corrina_f1 Re: wziełam 2 tabletki 17.11.05, 11:31 Dokładnie to samo mi się zdarzyło ostatnio i tak jak piszą dziewczyny, po prostu o 1 dzień wcześniej skończyło się opakowanie. Spodziewałam się że okres również zacznie się o dzień wcześniej, ale zaczął się tak jak po 21 tabletkach. Normalnie wzięłabym nowe opakowanie o dzień wcześniej, ale ponieważ akurat zmieniałam właśnie diane na harmonet, to przerwa trwała tylko do 1 dnia krwawienia, ponieważ wtedy musiałam wziąć pierwszą tabletkę z opakowania harmonetu. Odpowiedz Link