elutka_111 23.02.06, 21:32 O co powinnam zapytać lekarza, co powinnam wiedzieć? Na pewno zasady przyjmowania, interakcje z innymi lekami (np. antybiotyki i tepe ...) ryzyko zajścia mimo brania co jeszcze?? dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drumsticky Re: chcę zacząć brać tabletki ... 24.02.06, 08:17 Jakich spodziewac sie skutkow ubocznych. Szczegolnie na poczatku mozesz miec lekkie krwawienie, mdlosci, obolale piersi, zmiany nastroju, mozliwe sa skurcze (zalezy co wybierzesz). Czy na poczatku brania konieczne jest dodatkowe zabezpieczenie. Na pewno czy masz nadcisnienie, problemy z sercem, czy palisz papierosy (BARDZO WAZNE), i czy tworza Ci sie skrzepy (szczegolnie w nogach), czy takze masz problemy ze wzrokiem. I pamietaj, ze jezeli bierzesz antybiotyki to tabletki przestaja dzialac. Odpowiedz Link
elutka_111 Re: chcę zacząć brać tabletki ... 24.02.06, 12:19 Dziękuję ślicznie . Pozdrawiam Odpowiedz Link
agusia_1988 Re: chcę zacząć brać tabletki ... 24.02.06, 22:57 co to antybiotykow, to nie nie dzialaja... tylko hamuja dzialanie(ja bym tak okreslila, ale czyba nie wszystkie, jednak warto powiedziec lekarzowi przed wypisaniem antybiotyku ze sie bierze dane pigulki),jesli obnizaja to nalezy zab przez cala kuracje antybiotykowa i 7-10 (moze 14) dni po. ja co prawda przez 10 miech brania diane nie chorowalam wiec nie wiem(ktore dzialaja na tabletki a ktore nie).mialam jedynie ropniaka w gardle(co mnie bolalo przy polykaniu potraw i picia) i bralam amotaks. moja wizyta u pani dr w sprawie pigulek-powiedzialam ze chce brac pigulki i poprosilam o tanie(juz na wstepie), napisla recepte, powiedziala jak brac i wyszlam ,a przeciwskazania i "te reszte" przeczytalam w ulotce.stwierdzilam ze nie mam i bralam.jak przyszlo co do czego to kursowalam do ginekolozki, a czasem pytalam sie (w ogole) przy wypisaniu kolejnej recepty-na zapas Odpowiedz Link
agatka_to_ja Re: chcę zacząć brać tabletki ... 26.02.06, 19:04 skp110 napisała: > O ile skrucisz sobie życie? Naucz sie najpierw ortografii idioto! Odpowiedz Link