misia833 03.05.06, 11:38 czasami zdaza mi sie zapomniec wziasc tabletke. tzn. biore ale czesto po czasie czyli np. powinnam brac o 19 a biore o 22. czy mam sie martwic? musze sobie zapisywac w kom. przypokmnienie ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola1231 Re: diane35 03.05.06, 11:43 o ile zachowujesz "zasadę 12-godzinną " to wszystko jest ok. Dla świętego spokoju możesz włączyć przypominanie. Odpowiedz Link
kasica_33 Re: diane35 03.05.06, 12:32 Nie musisz się martwić, jeśli przyjmiesz tabletkę w przeciągu 12 godzin od jej zapomnienia.Jeśli minie 12 godzin to powinnaś się dodatkowo zabezpieczyć.To prawda nastaw sobie przypomnienie...a na pewno będziesz brała zgodnie z czasem.Dobrze,że jest taka funkcja w telefonie...bo żeby nie ona to ja spewnością też miałabym z tym problemPozdrawiam Odpowiedz Link
aserath Re: diane35 08.05.06, 13:18 jesli prawie codziennie zapominasz o 19, to moze warto pomyslec o zmianie godziny na pozniejszą? przypominacz w komorce dobra rzecz, ale tez nie zawsze sie sprawdza, dlatego sprobuj znalexc taka godzine, gdzie branie tabletki bedzie jednym z twoich wieczornych nawyków: np. po wiadomosciach (jesli ogladasz), po myciu zebów - jezeli chodzisz o podobnej godzinie spać Odpowiedz Link