afryka11 15.06.06, 22:18 gdyby jakimś cudem zadrzyła się ciąża przy braniu igułek to wystapi krwawienie z odstawienia?? BO wtredy chyba nasz organizm wytwarza tak wielką dawkę hormonów, że i tak nie powinno być okresu, jak sądzicie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasica_33 Re: ciąża przy piguł 16.06.06, 12:17 Kiedyś też zadawałam sobie to pytanieAle moje wątpliwości rozwiała wizyta u mojej ginekolog, która wybiła mi z głowy tego typu myśli, bo powiedziała, że po to są tabletki, by zapobiec niechcianej ciąży, więc nie mam się czego obawiać.Dodam jeszcze, że oczywiście jeśli tabletki przyjmuje się zgodnie z zaleceniami i oczywiście nie zapomni się żadnej(no jeśli jednak tak się zdarzy), ale od zapomnienia pigułki nie minie 12 h to szanse na zajście w ciążę są naprawdę BARDZO znikome.A jeśli chodzi o to, czy w przypadku ciąży nastąpiło by krwawienie z odstawienia to nie sądzę...ale rzecz jasna, że różne dziwne rzeczy dzieją się na tym świecie i nawet kobieta która nie stosowała hormonalnej metody antykoncepcji jeśli zajdzie w ciążę może dostać okres(ale to jest jeden przypadek na milion)Pozdr Odpowiedz Link