Dodaj do ulubionych

Biegunka,jeszcze raz..

04.09.06, 14:44
Cześć,miałam problem z biegunką,ale po przedostatniej tabletce w
opakowaniu.Ginekolog powiedział,że po 7 dniach znów jestem zabezpieczona,ale
teraz przez 7 dni nie będę brać tabletek..co teraz?
Obserwuj wątek
    • wredna.suka Re: Biegunka,jeszcze raz.. 04.09.06, 15:09
      Poczytaj ulotkę. Przytaj tam UWAŻNIE, że jesteś zabezpieczona podczas 7 dniowej
      przerwy. PRZECZYTAJ uważnie!
      Poza tym... przeczytaj też czy w ulotce jest choćby słowo o biegunce.
      • sundry Re: Biegunka,jeszcze raz.. 04.09.06, 19:04
        potrafię czytać,i gdyby w ulotce było napisane,co robić w takim przypadku,to nie
        zadawałabym tu tego pytania,nie sądzisz?i jeśli nie możesz pomóc,to nie zabieraj
        głosu,ok?
        • airad11 Re: Biegunka,jeszcze raz.. 04.09.06, 22:41
          Własnie siedze i studiuje te "pogmatwaną" ulotkę - i powiem to stanowczo -
          ulotka jest tak zakrecona że cięzko wyciągnąć z niej jasne odpowiedzi na
          dręczące pytania (kiedys ta ulotka była bardziej rzeczowa - może się myle ale 4
          lata temu ta ulotka miała chyba dużo przystępniejszy tekst i z tego co pamietam
          troszkę inne zalecenia w przypadkach kryzysowych). No więc z tego co udało mi
          się "wydedukować" to pewność w zachowaniu skuteczności daje 7 dni przyjmowania
          pigułek a do tego czasy nalezy się dodatkowo zabezpieczać. Poniewaz u Ciebie te
          kolejne 7 dni przypada na czas przerwy to nie można miec pewności że wszystko
          jest na 100% pewne. Ja na twoim miejscu przez te pierwsze 7 dni nowego
          opakowania zabezpieczyłabym sie dodatkowo - tak dla "świętego spokoju". Chociaż
          jesli nie była to ostra biegunka to nie powinna ona wcale osłabic piguł... Moze
          ktoś jeszcze ma jakies zdanie na ten temat... Pozdrawiam
        • wredna.suka Re: Biegunka,jeszcze raz.. 05.09.06, 04:43
          No skoro tabletki które łykasz od razu leca przez jelita i czekają aż wyleca to
          fajnie masz, bo moje zresztą jak wszystko co zjem przede wszystkim ląduje w żołądku.
          I nie bez kozery w ulotce nie ma słowa o biegunce.
          • airad11 Re: Biegunka,jeszcze raz.. 05.09.06, 12:17
            To przeczytaj jeszcze raz ulotke bo jest tam napisane o biegunce!!! A co do
            biegunki to widze że tez masz małe pojęcie - chyba nigdy nie miałas prawdziwej
            biegunki np przy zatruciu sallmonellą przelatują przez Ciebie nietknięte
            tabletki... Więc jesli nie umiesz czytać i nie masz pojęcia o wszytskim to bądz
            taka miła i nie wypisuj tych swoich tekstów. Na prawde nikt Cię nie prosi o
            przebywanie na tym forum.
            • wredna.suka Re: Biegunka,jeszcze raz.. 05.09.06, 15:13
              Sama sie poprosiłam. Bo jak czytam wasze watki to mi ręce opadają...
              Jak bierzesz jakieś g... ktore nawet przy biegunce traci na wartosci to bierz
              sobie dalej.
              W mojej ulotce nic nie ma.

Zresztą co mnie to obchodzi, jak dla mnie to takie tu.many mogą sobie zachodzić.
              Nauczka na przyszłośc.
              • monka_c Do wrednej.suki 05.09.06, 21:34
                Jesli uważasz,ze powyzszy wątek jest głupi i ze trzeba czytac ulotki,to co
                powiesz na ten forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                f=15080&w=46832351&a=46832351 ?Na to "głupie"pytanie nie dostałas odpowiedzi od
                lekarza czy nie znalazłas w ulotce???
                • wredna.suka Re: Do wrednej.suki 06.09.06, 17:31
                  Podane forum nie istnieje lub jest niedostępne.
                  No jak Ty nawet skopiowac nie umiesz to ciekawe co tam wynalazłaś.
    • monka_c Re: Biegunka,jeszcze raz.. 05.09.06, 21:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=46832351&a=46832351
      • airad11 Re: Biegunka,jeszcze raz.. 06.09.06, 09:28
        Brawo Monka!

Dzięki Tobie wyszło na jaw kto tu jest TUMANEM i nie umie liczyć do 7. Ja biorę
        Cilest - wczoraj byłam u gineksa i pytałam - biegunka ma wpływ na skuteczność
        bo Cilest ma dość mało hormonów (dlatego jest bezpieczny dla młodych dziewczyn)
        i biegunka może spowodować że nie wszystko się prawidłowo wchłonie.
        • monka_c Re: Biegunka,jeszcze raz.. 06.09.06, 09:44
          W mojej ulotce(biore Marvelon)jest specjalny podpunkt nt.biegunki:"Jesli w
          ciagu 4 godz.od przyjecia tabletki wyst.torsje lub biegunka,tabletka nie uległa
          własciwej absorpcji przez organizm...i do czasu wyst.miesiaczki lub przez
          nast.14 dni nalezy dodatkowo używac prezerwatyw".Jak widac,biegunka ma wpływ na
          działanie tabletek,o czym nie wie wredna.suka(znana skądinąd z
          udzielania "mądrych"odpowiedzi).
          • sundry Re: Biegunka,jeszcze raz.. 06.09.06, 13:05
            Wredna suko,gdyby absolutnie wszystko było napisane w ulotkach,nie istniałoby to
            forum.Niektóre ulotki(np. moja)są sformułowane baardzo ogólnikowo,a fakt,że
            biegunka,czy wymioty mogą zaburzyć wchłanianie tabletki jest ogólnie
            wiadomy,niezależnie jak fantastyczne tabletki bierzesz.Tak więc,nie wymądrzaj się.
            • wredna.suka Re: Biegunka,jeszcze raz.. 06.09.06, 17:32
              Od czytania niektórych waszych wypowiedzi juz można zajść w ciąze.
              To forum istnieje tylko dlatego ze macie schizy.
              I nawzajem sie straszycie.
        • wredna.suka Re: Biegunka,jeszcze raz.. 06.09.06, 17:31
          WSTRZĄSAJĄCE!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka