pakusia 19.02.07, 19:19 ciekawi mnie jedna rzecz. co się stanie jeśli dziewczyna zacznie zażywac pigułki, a okaże się, że jest w początkowej fazie ciąży? poroni? pzdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrid.storrada Re: ciąża a pigułki 19.02.07, 20:03 no, cóż,chyba wtedy nie byłoby potrzeby walczyć o prawo kobiet do aborcji - wystarczyłoby pobrać tabletki. może chodzi Ci o metodę yuz-pe? to co innego: www.antykoncepcja.pl/index_pliki/yuzpe.htm Odpowiedz Link
doral2 Re: ciąża a pigułki 19.02.07, 20:46 sądzę, że nie poroni....słyszałam już kilka dziewczyn które brały pigułki będąc w ciąży...dzieci zdrowe....ale lekarza należałoby zmienić...albo bardziej stosować się do jego zaleceń..jedno z dwojga... Odpowiedz Link
charakterek7 Re: ciąża a pigułki 24.02.07, 17:58 Czy słusznie się martwię i powinnam zgłosić się do lekarza po tabletkę „po”? Pieściliśmy się dziś w łóżku z moim chłopakiem, ale nie doszło do penetracji. Martwię się ponieważ on miał wytrysk (nie będąc we mnie, ale w pobliżu mojej pochwy). Co prawda biorę tabletki antykoncepcyjne, ale to pierwsze opakowanie po miesięcznej przerwie w ich braniu (a jak wiadomo pierwsze opakowanie nie działa skutecznie). Gdybym miała wyliczać moje dni płodne (choć nie wiem czy w przypadku antykoncepcji doustnej ma zastosowanie kalendarzyk dni płodnych) to zdarzenie miało miejsce w ostatnim moich dni płodnych, które przypadają na 17- 24 lutego. Bardzo prosze o szybka odpowiedź Odpowiedz Link
genovefa Re: ciąża a pigułki 24.02.07, 22:50 NIEEEEEEEEEEEEEEE... bez sensu! nie bylo wytrysku w pochwie, bierzesz tabletki.. klasyczna schiza. Warto wiedziec wiecej, znim sie bierzesz nawet za pieszczoty. Odpowiedz Link
the_kami Re: ciąża a pigułki 19.02.07, 22:38 Pigułki zaczyna się zażywać pierwszego dnia cyklu = pierwszego dnia miesiączki. Zwykle nieczęsto miesiączkuje się, będąc w ciąży. Odpowiedz Link
pakusia Re: ciąża a pigułki 23.02.07, 16:28 nie nie... chodzi mi o to, ze w ulotce, tak strasznie przestrzegaja przed tym, zeby nie brac, jesli nie ma sie pewnosci, ze nie jest sie w ciazy... ale nigdzie nie znalazlam opisu czym to grozi...jesli jednak (mniej świadomie lub bardziej) zacznie sie brac tabsy.. dzieki Odpowiedz Link