marta8888 27.08.07, 19:28 Mam pytanie: czym popijacie pigułki? Ja zawsze gorącą herbatą albo bez popicia w trakcie jedzenia. Nie wiem czy to dobrze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sundry Re: popijanie tabletek? 27.08.07, 19:52 Wodą albo niczym,ale nie ma to znaczenia. Odpowiedz Link
dlania Re: popijanie tabletek? 27.08.07, 21:40 Ja czasem nie mam czym popić i wtedy tabletka utyka mi gdzies w gardle. Ciekawe, czy sie wtedy wchłania? Odpowiedz Link
marta8888 Re: popijanie tabletek? 28.08.07, 09:37 też mam problemy z przełykaniem dlatego kiedy popijam czymś gorącym albo łykam podczas jedzenia to wiem że przełknę, tylko nie wiem czy można herbatą. A Ty jakich tabletek używasz? Ja dopiero zaczęłam swoją przygodę z Mercilonem. Odpowiedz Link
doral2 Re: popijanie tabletek? 28.08.07, 10:26 miesiąc czy dwa miesiące temu ten temat już był maglowany... generalna zasada - leki popija się letnią wodą.... Odpowiedz Link
sundry Re: popijanie tabletek? 28.08.07, 10:34 Dlaczego akurat letnią? Nie pisz takich rzeczybo zaraz będzie postopiłam zimną wodą,czy jestem w ciąży? Odpowiedz Link
doral2 Re: popijanie tabletek? 28.08.07, 11:37 ooo, rzeczywiście, słusznie prawisz DDDDDDDD dobra, popija się leki wodą, nie może być gorąca... PPPP Odpowiedz Link
doral2 Re: popijanie tabletek? 29.08.07, 13:12 ale tylko lekko gazowana, ta mocno gazowana nie jest dobra )))) Odpowiedz Link
britney67 Re: popijanie tabletek? 28.08.07, 19:18 ostatnio czytalam ze tabletek nie powinno popijac sie sokiem grejfrutowym nie weim czy antykoncepcyjnych tez ale najlepiej popijaj je letnia woda, zeby nie utknela gdzies w gardle Odpowiedz Link
olenka.k Re: popijanie tabletek? 28.08.07, 19:58 Witam Można popijać i zagryzać wszystkim, prócz tego co wywołuje wymioty i działa przeczyszczająco. Problem z sokami leży w kwasach owocowych i witamina C, która może zmniejszać wchłanianie i metabolizmy. Jeśi chodzi o stawanie tabletek w przełyku - schiz - też to przerabiałam. Tabletka na pewno trafi do żołądka i zostanie wchłonięta nawet wzięta na sucho (poza tym leki przyjmowane doustnie wchłaniają się przez błonę śluzową - przełyku także). Pozdrawiam Odpowiedz Link
dlania Re: popijanie tabletek? 28.08.07, 21:48 olenka.k napisała: > Jeśi chodzi o stawanie tabletek w przełyku - schiz - też to > przerabiałam. Tabletka na pewno trafi do żołądka i zostanie > wchłonięta nawet wzięta na sucho (poza tym leki przyjmowane doustnie > wchłaniają się przez błonę śluzową - przełyku także). > Pozdrawiam Odpowiedz Link