Dodaj do ulubionych

cyPrest -skutecznosc??

04.12.07, 13:18
mam pytanko!!!w ulotce jest napisane ,ze nie zaleca sie stosowania
cyprest ''tylko''jako doustny srodek antykoncepcji???i ja juz po
prostu zgłupiałamsad czytałam rowniez na innym forum ,ze podczas
przerwy 7-niowej nalezy sie dodatkowo zabezpieczyc ???
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: cyPrest -skutecznosc?? 04.12.07, 14:53
      a możesz przytoczyć CAŁE zdanie?
      wyrwane z kontekstu nie wiadomo czego tyczy....
      • kasiucha86 Re: cyPrest -skutecznosc?? 04.12.07, 17:51
        całe zdanie brzmi"nie zaleca sie stosowania tego leku jedynie w celu doustnej
        antykoncepcji"??????????
    • turzyca Re: cyPrest -skutecznosc?? 04.12.07, 18:38
      Bo cyprest podobnie jak diana NIE jest srodkiem antykoncepcyjnym, ale lekiem o
      _ubocznym_dzialaniu_antykoncepcyjnym. Jesli potrzebna Ci _tylko _ antykoncepcja,
      to nie ma co sobie zdrowia marnowac i brac te leki. Ale jesli rownoczesnie masz
      np bardzo silny tradzik albo z jakiegos innego wzgledu potrzebujesz preparatu
      dzialajacego silnie antyandrogennie, to sa to wlasciwe leki.

Niektorzy myla tabletki z prezerwatywami i mysla, ze jak w danym dniu tabletka
      zostala zazyta, to jest sie chronionym przed ciaza, a jesli nie, to nie. Stad
      pomysly zabezpieczania sie w siedmiodniowej przerwie i olewanie zapomnianej
      tabletki, jesli sie tego dnia nie odbylo stosunku. Absolutnie bzdurna postawa,
      bo prawidlowo przyjmowane tabletki chronia przez caly czas ich przyjmowania,
      takze w trakcie siedmiodniowych (ale nie dluzszych!) przerw, ale za to
      niewziecie jednej tabletki moze skonczyc sie ciaza, wiec trzeba pamietac o
      dodatkowym zabezpieczeniu.
      • kasiucha86 Re: cyPrest -skutecznosc?? 04.12.07, 21:58
        godziny przyjmowania tabletek przestrzegam bardzo dikładnie ,i w czasie tej
        7-dniowej przerwy sie nie zabezpieczam dodatkowo .cyprest biore juz 2 opakowanie
        i martwi mnie to,ze w poniedzialek powinnam miec okres ale jak dotad lipauncertain sad
        mam straszne bule brzucha i moze pojawiło sie ze 4 krople krwiuncertain strasznie sie
        martwiesad................
        • doral2 Re: cyPrest -skutecznosc?? 04.12.07, 23:32
          kobieto, bÓle!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 krople też wystarczą...
          • turzyca Re: cyPrest -skutecznosc?? 04.12.07, 23:51
            doral ma racje.
            Plamienie moze byc bardzo skape. No i nie mysl "powinnam miec krwawienie w
            poniedzialek", bo tak bylo miesiac temu. Ono moze przyjsc i siodmego dnia kilka
            godzin przed wzieciem tabletki i tez bedzie w porzadku. A w przypadku wielu
            tabletek jednorazowy brak krwawienia rowniez nie jest niczym nienormalnym.

PS jest jeden absolutnie pewien srodek na schizy ciazowe. Test.
          • kasiucha86 Re: cyPrest -skutecznosc?? 05.12.07, 09:46
            wybaczcie pisownie-dysortografia mnie dobijauncertain jescze raz
            przepraszam ...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka