dagmara56 31.01.08, 15:37 kiedy sa największe szanse na zajscie w ciaże???? koniec @ bedzie we wtorek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 16:02 wtedy, kiedy będziesz miała owulację. Odpowiedz Link
dagmara56 Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 17:45 a skad mam wiedziec kiefy bedzie owulacja Odpowiedz Link
nglka Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 18:31 Owulacja odbywa się na 12-16 dni przed miesiączką. jednak nigdy nie wiesz ile będzie trwał cykl, póki się nie skończy. Wcześniej występują jednak sygnały świadczące o zbliżaniu się jajeczkowania. Zmienia się śluz - staje się bardziej lejący, przejrzysty a stricte w okolicach owulacji - śliski i rozciągliwy. zakłada się się, że wysoce płodny śluz powinien posiadać choćby jedną z wcześniej wymienionych cech. Kiedy zauważysz zmiany w śluzie - współżyj co 2 dni przez kolejne 10 dni od chwili pierwszego momentu w pojawieniu się zmian w śluzie - na wyżej wymienione (przejrzystość, wodnistość) - co da około 5 stosunków. Odpowiedz Link
dagmara56 Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 18:38 okres zawsze mam 6 dni i nigdy inaczej nie było Odpowiedz Link
agiee1988 Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 18:42 przy tabletkach to raczej watpliwa sprawa, tak bym zekla ... (m.in.) 1) tabletki nie dopuszczaja do owulacji ,2) krwawienie przy tabletkach to nie okres i przestan panikowac tak, bo co widze to 4 posty sa twoje, nakierowane pod tabsy. to poczekam sobie jutro na watek : pekla mi gumka (przy tabsach) w dni plodne Odpowiedz Link
nglka agiee1988, Dagmara 31.01.08, 18:49 Agnie - Autorka nigdzie w tym temacie nie napisała, że bierze tabletki. Autorko - nie ma znaczenia ile trwa twój okres ale jak długi jest cykl - a cykl liczy się od pierwszego dnia miesiączki do ostatniego dnia PRZED następną miesiączką. Kieruj się śluzem, tyle napiszę. Odpowiedz Link
nglka Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 18:54 Dobra, znalazłam inne posty Dagmary na tym forum. Pytanie zabrzmiało, jakby autorka chciała zajść. Dagmaro, ZAWSZE jak zadajesz JAKIEKOLWIEK pytania o ciążę - INFORMUJ o tym, że bierzesz tabletki. WSZYSTKO, co napisałam - dotyczy TYLKO cyklu naturalnego. Jeśli brałaś tabletki regularnie, to NIE jesteś w ciąży. Odpowiedz Link
nglka Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 19:00 Jeśli rezygnujesz z tabletek i chcesz zajść w ciazę to masz odpowiedź wyżej a swoją drogą pogadaj ze swoim lekarzem bo z reguły zaleca się odczekać pewien czas po odstawieniu ant. hormonalnej, by organizm miał szansę dojść do siebie przed ciążą. Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: kiedy największe szanse??? 01.02.08, 10:25 jestes pewna, ze rozumiesz? Odpowiedz Link
turzyca Re: kiedy największe szanse??? 31.01.08, 19:56 Opinia nglki jest popularna, ale rownie popularna jest opinia wrecz odwrotna, ze nie ma przeciwskazan do prob zajscia w ciaze od razu, a przy pewnych problemach z plodnoscia szybkie proby sa wrecz zalecane. Oczywiscie zwolennicy drugiego rozwiazania zalecaja odpowiednie wczesniejsze przygotowanie organizmu - zaleczenie zebow, rozpoczecie przyjmowania kwasu foliowego itd Tu link do krotkiego programu na ten temat: dziendobrytvn.onet.pl/1463664,1,zdrowie.html Odpowiedz Link