lelpoldek 11.04.08, 18:47 witam, mam założoną zwykłą wkładkę miedzianą któraś miała, ma jak się czujecie bo ja mam długie i bolesne miesiączki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: wkładka 11.04.08, 21:02 zajrzałabyś może do wątku o spirali, co?? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=42330114 na wstępie foruma jest... Odpowiedz Link
aireta2 Re: wkładka 15.04.08, 16:10 Witam ja też mam zwykłą wkładkę i zastanawiam się nad usunięciem jej.Powód-kłucie w okolicy jajników,bóle pleców,złe samopoczucie, obfite długie miesiączki i przybywanie na wadze(6kg)Wkładkę mam 10mc. Odpowiedz Link
pamana Re: wkładka 22.04.08, 19:44 nie wiem jak miedziak mialby dzialac na przybieranie na wadze? moja waga ani drgnela . p. Odpowiedz Link
dosiadpl Re: wkładka 17.04.08, 15:18 Tez miałam wkładkę z miedzią, miesiaczki 8 -9 dni tak mi dokuczaly ze przez 7 dni w miesiacu brałam Duphaston. Moj gin mi przepisal i potem bylo lepiej - spadło do 5 i malo bolesne. Pozdr Odpowiedz Link
dosiadpl Re: wkładka 18.04.08, 09:41 Doral, W jakim sensie lepsza tylko pod wzgledem dl miesiaczek czy tez stany zapalne sa mniej dokuczliwe? Odpowiedz Link
doral2 Re: wkładka 18.04.08, 09:51 tak, ma trochę mniej miedzy, która własnie odpowiada za stany zapalne i często uczula...co do miesiączek, to różnie, co organizm to inaczej.... próbowałyście no-spę?? Odpowiedz Link
lenus22 Re: wkładka 18.04.08, 13:12 Wczoraj założyłam mirenę.Czuję się dość dziwnie-jakoś pobolewa mnie głowa i brzuch.Być może to zbieg okoliczności.Samo zakładanie natomast,wbrew temu co czytałam,wcale nie było takie straszne.Bałam się jakiegoś ogromnego bólu,a tymczasem można to przyrównać,do dłuzszego badania gin.Nieprzyjemne,to jasne-jak każde badanie ale nic poza tym.Zobaczę co będzie dalej...Pozdrawiam! Odpowiedz Link
agiee1988 Re: wkładka 29.04.08, 15:08 co do okresu - 1-2 dni bardziej bolesne. nospa zalecana od lekarza!!!! wiec jak mam mozliwosc to lykam, jak nie mam kasy i mozliwosci to nie lykam. odrazu czuje poprawe - nie boli tak. okres moze bardziej obfity(zapisany exacyl ale nie bralam go), ale ogolnie luz. a co do wagi i wazenia. ja wpierniczam jak za 3 -slowa mojego mena (on by sie zdziwil gdybym byla najedzona) , albo nie kontroluje wcale jedzenia ( moge zjesc, hamburgera, frytki,pizze, cole wypic litrami, w ciagu dnia, to juz bomba kaloryczna., albo zamiast kawalka ciasta - pol opakowania badz cale 0,5/6 kg, paczke cipcow+ cala czekolada, potem pizza itd ) ale dobrze sie trzymam mimo "boczkow" 65kg/172cm (w wakacje wazylam 61) wiec nie widze zwiazku wagowego ze spirala w moim przypadku Odpowiedz Link
saba76 Re: wkładka 03.05.08, 17:58 mam 3rok miedzianke- waga owszem wzrastas gdy opycham sie moimi czekoladkami ,ale teraz gdy jem słodkości w granicach normy, zjadam regolarne ,normalne posiłki z zasady zdrowego odrzywiania ( nie dieta) waga leci w dól od stycznia 5kg w dół- czyli zero zwiazku spirali z wagą,zwiazek jest tylko z moim obrzarstwem. miesiaczka no cóż bralam pig to miałam wiadomo 3-4dni i maloopfite a tu naraz 7dni... po około 6mc mam 5-6dni w tym 2 mocno ,ale bezprzesady, bolesne bywaja ,ale co ktoryś cykl. Wszystko zalezy od organizmu Odpowiedz Link
wiedziemek Re: wkładka 07.05.08, 19:56 ale miedziana jaki moze mieć związek z wagą? ona przeciez chyba zupełnie nie oddziałuje na organizm w tym zakresie, to już najprędzej tabletki Odpowiedz Link
agang Re: wkładka 17.05.08, 21:16 mam zwykła (8m)i zdecydowaam że w pon.jede wyciagnać okres znosze z miesiaca na miesiac coraz gorzej,wydłuzył sie juz do 2tyg. a leci ze nie jak...później z tydz. nie moge dojsć do siebie ,a nastepnie juz tydzien przed jestem obrzmiala jak balon,do 3kg na plusie przed sama miesiaczka w rezultacie cały miesiac sie źle czuje i w sumie i tak nici ze współżycia ;-/ aha no i mam druga spirale pierwsza organiz od razu odrzucił i po miesiacy została wyciagnieta reasumujac-nie dla mnie spirala Odpowiedz Link
wiedziemek Re: wkładka 22.05.08, 12:24 oj, to współczuję ja mam na razie dwa tygodnie, ale tę hormonalną, a ona zmniejsza miesiaczki znaczaco, więc zobaczę po pierwszej menstruacji - jak dotąd jest fantastycznie Odpowiedz Link