aina6666 03.06.08, 19:18 chciałam zapytać o jakiej porze przyjmujecie tabletki i czy jest jakieś uzasadnienie, że dana pora jest lepsza. Mi ginekolog poradził przyjmować Diane35 raczej w wieczornych godzinach, ale nie zapytałam dlaczego czy dana pora ma jakiś wpływ ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
victoria1985 Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 03.06.08, 20:47 dlatego powiedział żeby wieczorem bo wtedy "przesypiasz" skutki uboczne typu bóle głowy czy nudności Odpowiedz Link
doral2 Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 03.06.08, 21:36 a taka, która ci pasuje... kiedy je brałam to miałam nastawiona przypominaczkę w komórce na 19,30 bo akurat o tej porze dziennik sie zaczyna, który namiętnie oglądam... ale pewna dobrze znana mi osoba ma przypominaczkę rano i do śniadanka sobie zjada tableteczkę ) najważniejsze jest to, żeby mieć tabletki na podorędziu..... ja wychodząc z domu dokądkolwiek zawsze biorę torebkę, zatem tabletki nosiłam w torebce od kiedy musiałam się po nie wracać w pół drogi z mazur // bo przedtem leżały w komodzie...więc jak mi do domu nie po drodze było, lub zapomniałam je wziąć ze sobą to kaszana była /// Odpowiedz Link
turzyca Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 03.06.08, 22:35 dobrze jest powiazac branie tabletek z jakas czynnoscia, ktora sie codziennie wykonuje. Np z myciem zebow czy smarowaniem twarzy kremem i polozyc opakowanie tuz obok. Przy okazji jak sie bedziesz pakowac na wyjazd, to pakujac szczoteczke czy tez krem nie zapomnisz o tabletkach. Ja uzywam jednoczesnie 5 torebek, wiec u mnie patent z torebka nie zdalby egzaminu. Odpowiedz Link
keltoi Ja biorę wieczorem. 03.06.08, 23:04 Mam wyjca na komórce, ale i tak pamiętam Rano albo chcę spokojnie poczytać, albo piję kawkę z mlekiem, albo już gdzieś lecę, potem jestem na zajęciach... Wwieczorem, spokojnie, jak już usiądę, jestem dawno po posiłkach, następuje pora tabletki. Tadam! Odpowiedz Link
doral2 Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 04.06.08, 08:04 turzyca napisała: "..Ja uzywam jednoczesnie 5 torebek, wiec u mnie patent z torebka nie zdalby egzaminu. .." ale może masz jedną portmonetkę?? albo portfel z dokumentami?? chodzi o coś, co zabieramy ze sobą ZAWSZE wychodząc z domu.. u mnie to jest torebka, u kogos innego kluczyki od samochodu czy chustki do nosa ) Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 06.06.08, 11:21 ja nosze tabletki w portfelu i nie mam problemu ze zapomne wziac ze soba. a zazywam o 18. tak jakos. Odpowiedz Link
nymphe-tamina Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 06.06.08, 16:43 ja mam je w szufladzie w biurku. przypominacz na komórce na 21.30. a tak, bo zazwyczaj o tej porze już jestem w domu. nie wyobrażam sobie nosić ich ze sobą, bo na pewno bym gdzieś posiała, też zmieniam plecak i torebki. rano zaś to wstaje o różnych porach, często się spieszę. wieczór to optimum, zazwyczaj wtedy przy rzeczonym biurku pracuję, jakaś kolacja jeszcze się zmieści w tej okolicy czasowej (branie jakichkolwiek tabletek na pusty żołądek mnie nie przekonuje). Ale jeśli już gdzieś mam wyjeżdżać to zawczasu pakuję je do portfela. Odpowiedz Link
turzyca Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 07.07.08, 02:37 doral2 napisała: > turzyca napisała: > > "..Ja uzywam jednoczesnie 5 torebek, wiec u mnie patent z torebka nie zdalby > egzaminu. .." > > ale może masz jedną portmonetkę?? albo portfel z dokumentami?? chodzi o coś, co > zabieramy ze sobą ZAWSZE wychodząc z domu.. u mnie to jest torebka, u kogos > innego kluczyki od samochodu czy chustki do nosa ) wszystko, co mam ze soba "zazwyczaj" (bo na "zawsze" to nie ma co u mnie liczyc), jest duzo mniejsze od opakowania tabletek. Mi sie w portmonetce najwiekszy nominal euro nie miesci, to co mowic o tabletkach. Ale ja nie zapominam. Wieczorne rytualy sa stale. Odpowiedz Link
ensoleillement Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 07.07.08, 01:04 ja biorę od kilku lat o 21, więc pamiętam o niej nawet jak mam 7dniową przerwę kiedyś nosiłam ze sobą teraz nie ma potrzeby- to jest akurat taka pora, że albo jeszcze nie wyszłam z domu albo już wróciłam. Albo jak wiem, że mnie nie będzie to biorę ze sobą jedną. Rano nie ma szans, wstaje czasem o 8 a czasem o 12 i robię zbyt dużo rzeczy, żeby pamiętać. Aha, ale dla zapominających- lepiej brać rano, bo masz wtedy cały dzień szansy na to, że sobie o niej przypomnisz. Jak bierzesz wieczorem- idziesz spać i o 12 godzin opóźnienia nietrudno. Odpowiedz Link
turzyca Re: najlepsza pora na przyjmowanie tabletek 07.07.08, 02:34 Gorzej jak sobie przypomnisz na miescie, a tabletki zostaly w domu... strasznie stresujace. Wole brac wieczor, a rano jeszcze raz sprawdzic. Ja jednak polecam powiazanie brania tabletek z myciem zebow. Robi sie to co najmniej dwa razy dziennie, odruchowo, wiec szanse na zapomnienie sa minimalne. Odpowiedz Link