dotiy 11.11.03, 20:52 witam chcialam sie dowiedziec czego moge oczekiwac gdy przestane brac pigulki? rozlegulowany okres? klopoty z cera i wlosami bardzo prosze o odpowiedzi : Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evrin Re: przerwa w braniu pigulek 12.11.03, 00:00 Przede wszystkim nie znam lekarza(Wrocław)ktory zalecalby robienie przerw.Bylam u kilku i kazdy mowi ze NIE, zebym nie robila przerwy bo pigulki 3 generacji tego nie wymagaja(biore Cilest 3,5 roku). Zadnej z moich znajomych lekarz tez tego nie zalecil. Zastanow sie zatem,czy musisz(zle sie czujesz itp.). Pozdrawiam Odpowiedz Link
joasia1 Re: przerwa w braniu pigulek 12.11.03, 04:06 Dlaczego chcesz robic przerwe? Reakcja organizmu to bardzo indywidualna sprawa. Wez moj przyklad Bralam pigulki bez przerwy 1984 - 1993 i 1995 - 2002 - nie utylam ani kilograma - jedyna pigulka ktore miala negatywny wplyw na "ochote na sex" byla u mnie Diana 1993 - 1995 mialam zalozona spirale a wiec tak jakby przerwe bo spirala wydziela inne hormony niz te w pigulkach - zadnych negatywnych objawow - 2002 przed operacja serca musialam przestac brac pigulki i nigdy mi ich juz niewolno brac - 2003 zastrzyk 3-miesieczny i nadal wszystko OK Odpowiedz Link
ann.k Re: przerwa w braniu pigulek 12.11.03, 14:48 wszystko zalezy od organizmu; moja kolezanka dostała wysypu pryszczy i gwałtowny rozrost wąsików pod nosem, a mnie nic nie jest (obie przerwałyśmy po 2 latach) Odpowiedz Link
dotiy Re: przerwa w braniu pigulek 13.11.03, 13:35 musze przerwac z powodow zdrowaotnych spowodu nadcisnienia ale po za tym dobrze reagowalam ale wiadomosc o pladze pryszczy i wasiku bardzo mnie zmartwiola. ale jesli podczas brania pigulek niemialam innych klopotow to moze bedzie ok? Odpowiedz Link
pep5 Re: przerwa w braniu pigulek 24.02.04, 10:03 dotiy napisała: > musze przerwac z powodow zdrowaotnych spowodu nadcisnienia ale po za tym > dobrze reagowalam ale wiadomosc o pladze pryszczy i wasiku bardzo mnie > zmartwiola. ale jesli podczas brania pigulek niemialam innych klopotow to moze > bedzie ok? Z powodu nadsiśnienia należy odstawić pigułki ????? Pierwsze słyszę. Moja mama ma nadciśnienie i lekarz twierdzi, że to nie przeszkadza w łykaniu pigułek.Z tym, że bierze również leki na nadciśnienie.Ja natomiast odstawiłam pigułki po 6-ciu latach. Wcześniej nie robiłam przerw. Brałam cilest i logest. Sama podjęłam decyzję o odstawieniu pigułek. Lekarz twierdził, że nie ma potrzeby, no chyba, że lepiej się poczuję psychicznieW każdym razie okres jest regularnie, ale jaki minus? PRYSZCZE!!!, które pojawiły się dopiero po 4 miechach po odstawieniu. Odpowiedz Link