Dodaj do ulubionych

przerwa w braniu pigulek

11.11.03, 20:52
witam
chcialam sie dowiedziec czego moge oczekiwac gdy przestane brac pigulki?
rozlegulowany okres? klopoty z cera i wlosami bardzo prosze o odpowiedzi :
Obserwuj wątek
    • evrin Re: przerwa w braniu pigulek 12.11.03, 00:00
      Przede wszystkim nie znam lekarza(Wrocław)ktory zalecalby robienie przerw.Bylam
      u kilku i kazdy mowi ze NIE, zebym nie robila przerwy bo pigulki 3 generacji
      tego nie wymagaja(biore Cilest 3,5 roku). Zadnej z moich znajomych lekarz tez
      tego nie zalecil. Zastanow sie zatem,czy musisz(zle sie czujesz itp.).
      Pozdrawiam
    • joasia1 Re: przerwa w braniu pigulek 12.11.03, 04:06
      Dlaczego chcesz robic przerwe?
      Reakcja organizmu to bardzo indywidualna sprawa.

Wez moj przyklad
      Bralam pigulki bez przerwy 1984 - 1993 i 1995 - 2002
      - nie utylam ani kilograma
      - jedyna pigulka ktore miala negatywny wplyw na "ochote na sex" byla u mnie
      Diana
      1993 - 1995 mialam zalozona spirale a wiec tak jakby przerwe bo spirala
      wydziela inne hormony niz te w pigulkach - zadnych negatywnych objawow
      - 2002 przed operacja serca musialam przestac brac pigulki i nigdy mi ich juz
      niewolno brac
      - 2003 zastrzyk 3-miesieczny i nadal wszystko OK
    • ann.k Re: przerwa w braniu pigulek 12.11.03, 14:48
      wszystko zalezy od organizmu; moja kolezanka dostała wysypu pryszczy i
      gwałtowny rozrost wąsików pod nosem, a mnie nic nie jest (obie przerwałyśmy po
      2 latach)
    • dotiy Re: przerwa w braniu pigulek 13.11.03, 13:35
      musze przerwac z powodow zdrowaotnych sad spowodu nadcisnienia ale po za tym
      dobrze reagowalam ale wiadomosc o pladze pryszczy i wasiku bardzo mnie
      zmartwiola. ale jesli podczas brania pigulek niemialam innych klopotow to moze
      bedzie ok?
      • pep5 Re: przerwa w braniu pigulek 24.02.04, 10:03
        dotiy napisała:

> musze przerwac z powodow zdrowaotnych sad spowodu nadcisnienia ale po za tym
        > dobrze reagowalam ale wiadomosc o pladze pryszczy i wasiku bardzo mnie
        > zmartwiola. ale jesli podczas brania pigulek niemialam innych klopotow to
        moze
        > bedzie ok?
        Z powodu nadsiśnienia należy odstawić pigułki ????? Pierwsze słyszę. Moja mama
        ma nadciśnienie i lekarz twierdzi, że to nie przeszkadza w łykaniu pigułek.Z
        tym, że bierze również leki na nadciśnienie.Ja natomiast odstawiłam pigułki po
        6-ciu latach. Wcześniej nie robiłam przerw. Brałam cilest i logest. Sama
        podjęłam decyzję o odstawieniu pigułek. Lekarz twierdził, że nie ma potrzeby,
        no chyba, że lepiej się poczuję psychiczniesmileW każdym razie okres jest
        regularnie, ale jaki minus? PRYSZCZE!!!, które pojawiły się dopiero po 4
        miechach po odstawieniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka