Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

10.02.09, 10:32
w poniedziałek (wczoraj) zaczęłam 6 opakowanie tabletek yasminelle, i nie wiem czy mam na nim zaprzestać, czy kontynuowac, czy zmienic na inne.
mój problem polega na tym, że chyba te tabletki powodują u mnie skutki uboczne. mam mniejsze libido, suchą pochwę, ostatnio ciągłe bóle głowy a co najgorsze bóle piersisad
wiem, ze powinna iść do lekarza, ale jakoś nie potrafie sie otworzyć przed obcym kolesiem, po prostu czuje wstyd. jak na moje oko, to powinan zrobić badanie hormonów i do wyników tego badania dobrać tabletki. bo zaletą yasminelle, jest niski poziom hormonów.
Obserwuj wątek
    • sigrid.storrada Re: prosze o pomoc 10.02.09, 10:50
      Lekarz to lekarz, nie musisz się przed nim otwierać, tylko powiedz mu to co
      napisałaś tutaj. Napisz sobie na kartce co masz powiedzieć. Może jakbyś poszła
      do kobiety byłoby to dla Ciebie mniej krępujące?
      • kasia.jun Re: prosze o pomoc 10.02.09, 13:22
        ja wiem, że lekarz to lekarz - dla niego takie rozmowy to normalność. ale ja znam siebie, i wiem, ze jak tam przed nim usiąde to zrobie wszystko, żeby jak najszybciej wyjść (uciec) i nic mu praktycznie nie powiem. będę musiała sie przełamać.
        ogólnie zastanawiam się czy te tabletki to jest dobra metoda, w końcu jak mi przepisze inne to moge mieć również inne skutki uboczne, bądź te same a nawet mocniej. szkoda, że nie ma jakiegoś złotego środkacrying
        • sigrid.storrada Re: prosze o pomoc 10.02.09, 15:22
          > ja wiem, że lekarz to lekarz - dla niego takie rozmowy to normalność. ale ja zn
          > am siebie, i wiem, ze jak tam przed nim usiąde to zrobie wszystko, żeby jak naj
          > szybciej wyjść (uciec) i nic mu praktycznie nie powiem. będę musiała sie przeła
          > mać.

No, a idąc na przykład z przeziębieniem do lekarza się krępujesz? To taka sama
          sytuacja.
          Jeśli krępuje Cię mówienie, możesz wziąć ulotkę od tabletek i pozaznaczać na
          niej skutki uboczne jakie masz i po prostu pokazać lekarzowi mówiąc
          "zaobserwowałam takie skutki uboczne".
          Poza tym znajdź sobie dobrego lekarza. Ja na pierwszą wizytę u ginekologa
          poszłam do bardzo sympatycznej starszej pani. Może na białej liście ginekologów
          kogoś takiego znajdziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka