Dodaj do ulubionych

"konsultanci"

06.07.05, 18:00
nie sądzę, by ktoś, kto zwie się "konsultantem", mógł zrobić przeogromny
biznes. niby nazwa o niczym nie świadczy, ale czy napewno?
muszę przyznać, że dziwnie jest sobie wyobrazać nawet sytuację, jak ktoś
ogląda mój nowy dom i pyta jak to sie stało, że go wybudowałam i urządziłam
tak pięknie, a ja mówię "jestem konsultantka" avon, czy oriflame. hihihi
według mnie bycie "konsultantką" to coś fajnego, jako dodatkowe zajęcie w
celu tańszych zakupów, taka zmiana nawyków robienia zakupów, pójście do
przodu, choć z modą nie ma to nic wspólnego, to nie jest za bardzo "jazzy".
Obserwuj wątek
    • 1szylider Re: "konsultanci" 06.07.05, 18:08
      klariss4 napisała:

> nie sądzę, by ktoś, kto zwie się "konsultantem", mógł zrobić przeogromny
      > biznes. niby nazwa o niczym nie świadczy, ale czy napewno?
      > muszę przyznać, że dziwnie jest sobie wyobrazać nawet sytuację, jak ktoś
      > ogląda mój nowy dom i pyta jak to sie stało, że go wybudowałam i urządziłam
      > tak pięknie, a ja mówię "jestem konsultantka" avon, czy oriflame. hihihi
      > według mnie bycie "konsultantką" to coś fajnego, jako dodatkowe zajęcie w
      > celu tańszych zakupów, taka zmiana nawyków robienia zakupów, pójście do
      > przodu, choć z modą nie ma to nic wspólnego, to nie jest za bardzo "jazzy".

Witam!

Co do Avonu to zapewne masz racje, ale o Oriflame to musisz swoja wiedzę nieco
      pogłebic gdyz własnie konsultanci, a szczególnie liderzy Oriflame są najlepiej
      zarabiajacymi przedstawicielami sprzedazy bezposredniej.

To w Klubie Oriflame sa rekordowe zarobki niedostepne z jakiekolwiek innej
      sieci sprzedazy.

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
      Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
      • klariss4 Re: "konsultanci" 06.07.05, 19:40
        zabawne
        jesteś pierwszym "źródłem" tych rewelacji, jakie znalazłam w inyternecie
        ile trzeba sprzedac kremów za 5 zł, żeby zbudować dom? nieważne czy avon, czy
        oriflame - rynek zbytu jest ten sam - zarobki pewnie podobne
        jesli nie funkcjonuje avon, to tym bardziej oriflame
        ich rywalizacja przypomina walkę o prym mc donalda z kfc - ci drudzy mają
        jakościowo lepsze żarcie, w podobnej cenie, ale sprzedają o wiele mniej i nic
        nie wskazuje na to, by mogły sie te firmy równać
        dziwne jest to co mówisz, bo avon jest prężniejszą firmą niż oriflame. sama bez
        wysiłku potrafię znaleść kilka firm które na sprzedaży bezpośredniej zarabiają
        jeszcze więcej
        liderów choćby takiego amwaya zna co drugi dyskutant, tak jak ich LOC, budynki
        avonu górują nad nowym jorkiem a konsultantki [sic!] są wszędzie, garnki
        zeptera zna każdy, z oriflamu kojarzą się tylko reklamówki i turystyczne
        kosmetyczki jak z biedronki
        uśmiechy, uśmieszki, buziaki, pa
        • ignorant11 Re: "konsultanci" 12.07.05, 18:17
          klariss4 napisała:

> zabawne
          > jesteś pierwszym "źródłem" tych rewelacji, jakie znalazłam w inyternecie
          > ile trzeba sprzedac kremów za 5 zł, żeby zbudować dom? nieważne czy avon, czy
          > oriflame - rynek zbytu jest ten sam - zarobki pewnie podobne

+++Elementarna wiedza nt DS i MLM mówi,że absolutnie nie można porównywac
          onelvela i mlm, stąd tak wielkie róznice.

Pozatem elemntarna wiedza nt mlm mówi,ze w mlm nie zarabia się sprzedazy
          garnka, odkurzacza czy ludwika, ale na obrocie grupy.

A tu tabele sa prawie identyczne: 3-21% zatem latwiej jest zbudować grupe na
          produktach latwo zbywalnych, niz owszem dobrych, ale za drogich w opinii
          wielu...

> jesli nie funkcjonuje avon, to tym bardziej oriflame
          > ich rywalizacja przypomina walkę o prym mc donalda z kfc - ci drudzy mają
          > jakościowo lepsze żarcie, w podobnej cenie, ale sprzedają o wiele mniej i nic
          > nie wskazuje na to, by mogły sie te firmy równać
          > dziwne jest to co mówisz, bo avon jest prężniejszą firmą niż oriflame.

+++Rywalizacja kazdej pary firm przypomina McDonalds i KFC, np Airbusa i
          Boeingasmile))

Avon jest przede wszystkim firma starszą, wiec bardziej osiadla na wielu
          rynkach i oczywiście zamożniejszą. Jednqak nie caly Avon to DS i kosmetyki,
          wiec gdy porównujemy rywalizacje z inna firma kosmetyczna to weźmy po uwagę
          tylko częsć kosmetyczna i DSową, a tu ich przewaga nie bedzie tak wielka.

Nie jest tez tajemnicą,że Avon aby nas wyprzedzic poniósl ogropmne koszty nawet
          straty w pewnych okresach( aktualnych danych nuie znam) jest wiec oczywiste ,że
          najsilniejsza nawet firma nie moze dopłacac do interesu w nieskończość.

Dalej pozostaje pytanie o sens takiej rywalizacji tylko dla prestizu aby kogos
          wyprzedzic kosztem strat?

sama bez
          >
          > wysiłku potrafię znaleść kilka firm które na sprzedaży bezpośredniej
          zarabiają
          > jeszcze więcej
          > liderów choćby takiego amwaya zna co drugi dyskutant, tak jak ich LOC,
          budynki
          > avonu górują nad nowym jorkiem a konsultantki [sic!] są wszędzie, garnki
          > zeptera zna każdy,

+++Aktualnych wyników Zeptera nie znam, ale chyba im spadły, choc kiedyś
          znacznie wyprzedzali Amwayasmile)) nie tylko w garnkach, ale i w obrotach. Nie
          przyjeto ich do PSSB...

A słaba to pociecha i rekomendacja, gdy zna Waszych liderow na podstawie filmu
          Dederkismile))

z oriflamu kojarzą się tylko reklamówki i turystyczne
          > kosmetyczki jak z biedronki

+++??????????? Tia... Rozumiem Twoja..., Waszą zawiśc, bo nie jesteście w
          stanie nam dorownać...
          smile))
    • 1szylider Re: "konsultanci" 06.07.05, 20:41
      Witam!

Powtarzasz siesad((

A moze wniesiesz cos nowego do dyskusji, cos z czym można by było dyskutować,
      bo przeciez to forum dyskusyjne, a Ty stosujesz bardzo niekomunikatywna metode
      zdartej płyty...

Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
    • zorina Re: "konsultanci" 06.07.05, 23:29
      Z tego co widzę, to ty nie pytasz, tylko "sądzisz", albo "nie sądzisz"...
      Twoja sprawa.

Ja wiemsmile
      • 1szylider Re: "konsultanci" 07.07.05, 00:05
        zorina napisała:

> Z tego co widzę, to ty nie pytasz, tylko "sądzisz", albo "nie sądzisz"...
        > Twoja sprawa.
        >
        > Ja wiemsmile

Witam!

Dokładniesmile))

Nigdy nie przyszłoby mi do glowy,ze ktos powie swojemu bankowi aby odsyłal np
        10 -20 tys. zl co 3 tygodnie tylko dlatego,ze jest tam napisane, ze to dla
        konsultantkismile))

Ekspert to czlowiek, który przestał mysleć, on po prostu wie...

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85
        • klariss4 Re: "konsultanci" 07.07.05, 11:21
          To brzmi jak fraza z jakiegoś prania mózgu. Expert, ktory nie mysli smile hihi
          Skoro tak to jestes ekspertem w calej swojej klasie i z wszystkimi jego
          przymiotami. Mysle [sic! ja mysle] ze mozesz byc z tego dumny na rowni z duma
          bycia konsultanem/-tka/.
    • r.i Re: "konsultanci" 07.07.05, 10:43
      dlatego cieszę się, że w mojej firmie jest się dystrybutorem, a nie
      konsultantem wink
      • klariss4 Re: "konsultanci" 07.07.05, 11:22
        dokladnie
        znam roznice
        calusy buziaczki buziaki pa
      • 1szylider Re: "konsultanci" 07.07.05, 23:30
        r.i napisał:

> dlatego cieszę się, że w mojej firmie jest się dystrybutorem, a nie
        > konsultantem wink

Witam!

A bądź se kim tylko chcesz, skoro masz z tego samozadowlenie.

Przeciez świat nie polega na tym aby wszystko robili tylko to, co
        najkorzytniejsze i najlepsze, bo z kim wtedy bysmy wygrywalismile))

TYlko skad te Wasze ewidentne komplexy, którym dajecie tak wyraźny upust na tym
        forum...

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85
        • asiazieba1 Re: "konsultanci" 08.07.05, 02:04
          kto daje ten daje. ja nie muszę dodawać sobie animuszu uniosłymi nickami.
          uważam, ze konsultant, to jednak nie do końca biznesmen - zgadzam się z
          klarissą. smile
          • ignorant11 Re: "konsultanci" 08.07.05, 09:39
            asiazieba1 napisała:

> kto daje ten daje. ja nie muszę dodawać sobie animuszu uniosłymi nickami.
            > uważam, ze konsultant, to jednak nie do końca biznesmen - zgadzam się z
            > klarissą. smile

Sława!

hahhahaha

Skoro nie wiesz hwo is who, to sie dowiedz i dzieki nauce rozprosz mroki swojej
            niewiedzy

Pozdrawiam i zapraszam na:
            Forum Słowiańskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka