galaxianka 30.07.09, 15:18 Mam zrobić USG piersi pomiędzy 5 a 10 dniem cyklu, ale od niedawna biorę tabletki anty... Jak mam liczyć te dni ??? Od wziecia pierwszej tabletki z nowego opakowania czy od 1 dnia wystapienia krwawienia z odstawienia ? Jestem w tym temacie zielona Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrid.storrada Re: dzień cyklu poczas brania tabletek 30.07.09, 23:57 Znalazłam artykuł z poradnika domowego (więc nie żadne naukowe czasopismo) kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,72295,3610676.html piszą tak: "Ponieważ w cyklu miesiączkowym zmienia się struktura tkanki piersi, w której części cyklu lepiej zgłaszać się na badania? Nie ma to znaczenia z punktu widzenia diagnostyki. Ale ponieważ w pierwszej połowie cyklu piersi są mniej tkliwe, dla pacjentki lepiej będzie, gdy zgłosi się na badanie zaraz po miesiączce." Czyli w twoim przypadku - wszystko jedno, kiedy pójdziesz na badania. Odpowiedz Link
saba76 Re: dzień cyklu poczas brania tabletek 31.07.09, 14:02 też bym nie wiedziała, dałaś do myślenia zadzwoń może tam gdzie się rejestrowałaś, czy pójdziesz oni najlepiej opowiedzą na to pytanie Odpowiedz Link
doral2 Re: dzień cyklu poczas brania tabletek 01.08.09, 18:05 imho przy tabletkach nie ma znaczenia, przecież nie masz owulacji... Odpowiedz Link