Gość: maciek s IP: *.ip87.fastwebnet.it 11.11.09, 15:48 Chciałem się zapytać Was o opinie na temat tej książki ? Czy jest w stylu serialu ? Znaczy wiem, ze tematyka jest zupełnie inna, ale bardziej chodzi mi o klimat ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolka-lolka Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 11.11.09, 17:32 Tutaj masz kilka opinii: "Fantastyczny debiut brytyjskiego aktora i komika. Ci, którzy lubią akcję i powieści szpiegowskie, dadzą się ponieść tej książce." „School Library Journal” "Hugh Laurie idealnie dobrał składniki na świetny thriller. Stworzył powieść o międzynarodowej siatce przestępczej godną samego Forsytha." „Express” "Przy tej książce będziesz śmiał się na cały głos." „Independent on Sunday” "Jest wielu powieściopisarzy – otrzymujących milionowe honoraria – którzy nigdy nie napisali tak sympatycznej i tak żywej książki jak ta." „Evening Standard” "Genialna książka. Tak dobra, że cały czas odkładałem ją po to tylko, żeby móc dłużej czytać." „Sunday Telegraph” "Jako pisarz Laurie jest bystry, uroczy, ciepły, cool. Potrafi ludzi jednocześnie straszyć i rozśmieszać." „The New York Times Book Review” "Jeśli możesz pozwolić sobie tylko na jedną zabawną książkę, to musi nią być Sprzedawca broni. Bo jest zaskakująca, aktualna i niezwykle śmieszna." „Washington Post” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House IP: *.173.30.87.tesatnet.pl 14.11.09, 09:50 to akurat kojarzę - z info prasowego Odpowiedz Link Zgłoś
jolka-lolka Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 14.11.09, 21:43 no dokładnie :) I jeszcze jedno info o książce :) "Sprzedawca broni to znakomite połączenie trzymającego w napięciu thrillera i śmieszącej do łez komedii. Tłum szpiegów, agentów i terrorystów, supernowoczesna broń, wyraziste postaci i krytyka społeczeństwa, satyra, aż wreszcie – skomplikowana intryga, której nie powstydziliby się najwięksi mistrzowie suspensu. A przy okazji genialny recital kabaretowy w wykonaniu zawodowca" Odpowiedz Link Zgłoś
stoerungsquelle Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 14.11.09, 15:21 Tez slyszalam, ze dobre. Wyprobuje przy okazji. --- Wow, superrecenzja wersji polskiej Lovefool – Głupiec w miłości www.scholar-online.pl/viewpage.php?page_id=124&c_start=30#c13373 Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 12.11.09, 01:26 Serialu nie oglądam, książki nie znam, ale chciałabym zauważyć, że w języku polskim istnieje deklinacja. Owszem, imię Hugh jest nieodmienne, ale, na litość, "broni" - "kogo? czego?" Hugh Lauriego. Brak odmiany sugeruje, że chodzi o kobietę. I konsekwentnie - dr. House'a. Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 13.11.09, 11:31 ja oglądam serial i mam nadzieję że książka też jest z pieprzykiem :) ostatnio na tvp2 puszczali na dole pasek że można wygrac tą książkę podczas emisji jednego z odcinków :) więc myślę że warto kupić i przeczytać.. Odpowiedz Link Zgłoś
niujork Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 14.11.09, 10:25 Nieźle napisana sensacja, do połowy zabawna. Z klimatem serialu nie ma nic wspólnego, widać wyraźnie, że nie Laurie jest jego scenarzystą. Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 14.11.09, 10:38 ale za to Lauri ma być scenarzystą ekranizacji sprzedawcy broni :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobra_ciotunia Re: Sprzedawca broni Hugh Laurie alias dr House 02.12.09, 11:22 ja właśnie zamierzam sprezentować ową książeczkę kumpeli - wielkiej fance HL:-) właściwie to sprezentuję ją na pewno, bo paczuszka już do mnie idzie:-) (akurat na merlinie była tańsza niż w księgarni pod moim blokiem czy w empiku) a może ktoś z Forumowiczów pochłonął już najnowszy kąsek spod znaku dr House'a - "Co dr House wie o medycynie" Andrewa Holtza?:-) jeśli tak, to jakie macie opinie? bo z ciekawości też ją sobie zamówiłam i zżera mnie ciekawość:-) Odpowiedz Link Zgłoś