Gość: TOTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 17:49 CZY KTOŚ CZYTAŁ TĘ KSIĄŻKĘ . TO CHYBA BARDZO SŁABO ZNANE. AUTOR NAZYWA SIĘ DENIS GUEDJ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
envi Re: "TWIERDZENIE PAPUGI" 30.01.04, 22:50 to książka która w formie fabuły opowiada matematykę i jej dzieje,taka książka o przygodach dziaciaków(dawno ją czytałam),ale zdecydowanie dla tych co lubią matematykę.ja np.nie cierpię i nie spodobała mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: "TWIERDZENIE PAPUGI" IP: *.hopto.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 08:02 Ja też nie lubię matematyki ale książka bardzo mi się podobała. To jest intryga kryminalna a w tle hisroria matematyki. Bardzo wciąga i dużo mozna się nauczyć. Ja co prawda połowy rzeczy z dziedziny matematyki nie zrozumiałam ale zawsze coś pozostaje w pamięci.Polecam nie tylko matematykom. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.mojzesz Re: "TWIERDZENIE PAPUGI" 18.04.04, 23:26 Mam pytanie: co pozostało w Pani pamięci? I co warto polecić mi nie matematykowi? Otóż posiadam tę kiążkę i nudzi mnie ona okropnie, bo jak pisarz zaczyna wplatać w historię co to jest okno Velux, to jest to dla mnie znak, że coś niedobrego się dzieje. Pytam na wszelki wypadek. I czy można po przeczytaniu całości cokolwiek obliczyć samemu. Czy zostaje sama intryga i dobre chęci? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: "TWIERDZENIE PAPUGI" 02.03.04, 11:00 Ja czytalam i bardzo mi sie podobala. Mysle, ze moze spodobac sie komus nawet jesli nie lubi matematyki, jest tam raczej taka ogolna historia matematyki, z roznymi fajnymi ciekawostkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: "TWIERDZENIE PAPUGI" 02.03.04, 11:19 matmy nie znoszę. nie znoszę. nie znoszę. jednak po przecytzaniu tej ksiązki miałąm ochoptę studiować matematyke. zadanie domowe jednak ściągnęło mnie na ziemię. Twierdzenie Papugi warto polecić tym, którym podobał się Świat Zofii i Podróż Teo. Takie popularnonaukowe, ale z ciekawą fabułą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: "TWIERDZENIE PAPUGI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 03:34 Mnie się podobało, ale czytałam to b. długo, z przerwami, ponad pol roku. Pewnie przez to, że usiłowałam zrozumieć te matematyczne fragmenty. I potem potrzebowałam, odpoczynku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mucha102 Re: "TWIERDZENIE PAPUGI" 18.04.04, 00:14 Fakt, czyta się powoli-jestem w trakcie - ale fajna. Sięgnęłam po nią z powodu matematyki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juna Re: kto i kiedy to wydal? nazwisko autora-GUEDJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 23:48 Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: kto i kiedy to wydal? nazwisko autora-GUEDJ? 19.04.04, 11:35 Co do autora, to sie zgadza, natomiast kto i kiedy to napisze jutro, jak sprawdze w domu, bo nie jestem pewna. Ja kupilam ja w Swiecie ksiazki, bo tam sie ukazala najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: kto i kiedy to wydal? nazwisko autora-GUEDJ? IP: *.chello.pl 25.04.04, 01:21 Ja ściągnęłam z netu za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juna Re: kto i kiedy to wydal? nazwisko autora-GUEDJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 00:30 A skad konkretnie, bylabys tak uprzejma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: kto i kiedy to wydal? nazwisko autora-GUEDJ? IP: *.chello.pl 27.04.04, 04:31 Była na jakiejś publicznej stronie. Może nawet na stronie wydawcy. Próbowałam nawet znaleźć czy mam na jakiejś płycie, bo bym ci wysłała. Ale niestety nie znalazłam. W zeszłym roku padł mi dysk główny i chyba wtedy przepadła. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Jade na ten weekend IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 24.05.04, 09:59 do Miedzyzdrojow i zabieram wlasnie "Papuge". Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś