Gość: andrzej IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.10, 23:08 Jak myślicie kolejny Hit Dana Browna? Może ktoś czytał po angielsku? Ja już sobie zamówiłem za 31 zł :) ale premiera dopiero 27.01 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Zaginiony Symbol 10.01.10, 01:22 ja nie czytalam ale z tego co mowili znajomi czytajacy w jez ang. jest to rownie dobry entertainment jak i dwie pierwsze. a wiec mysle ze bedziesz zadowolony. milego czytania :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zaginiony Symbol IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.02.10, 23:55 Moim zdaniem słaba książka, autor zaszufladkował się w fabułach tajemnic i teraz chyba przesadził, bo skupia się zbyt mocno na przemyśleniach, opisach emocjonalnych zamiast, tak jak to było w poprzednich powieściach, utrzymywać atmosferę napięcia, odkrywania tajemnic, na które nikt nie zwracał uwagi, a które są dostępne dla wszystkich, itp itd... w mojej ocenie od 1 do 5 ja daję 2 Równie dobrze można było w 2005 przeczyta "DA VINCI W AMERYCE" Grega Taylora lub obejrzeć film "skarb narodów" praktycznie odkryte te same tajemnice i fabuła przewidziana. Nie zaskakuje... Miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frater P Re: Zaginiony Symbol IP: 94.230.21.* 01.03.10, 18:39 ILLUMINATIO wydało "Tajemnice zaginionego symbolu", będące kompendium wiedzy na temat masonów i w ogóle realiów, które porusza książka Browna. Można zobaczyć ją tutaj: www.czarymary.pl/link/tajemnicezaginionegosymbolujohnmichaelgreer Czy mistyczne symbole są wbudowane w stolicę USA – Waszyngton? Czy rozkład ulic Kapitolu został zaprojektowany przy użyciu geomancji – starożytnej techniki wróżebnej? Czy Ojcowie Założyciele USA praktykowali rytuały w tajemnych stowarzyszeniach? Jaka prawda kryje się za mistycznymi elementami , opisanymi przez Dana Browna w jego bestsellerze? Książka Johna Michaela Greera podaje skondensowaną dawkę wiedzy, będąc swoistą encyklopedią i nieoficjalnym uzupełniającym przewodnikiem po Zaginionym Symbolu Browna. Tajemnice Zaginionego Symbolu to nieodzowne źródło informacji dla fanów Browna, którzy chcą poznać fakty ukryte za fikcją literacką. etc Odpowiedz Link Zgłoś