184l 30.01.10, 19:36 Ktora ksiazke (poza Panem Ibrahimem i Oskarem polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolka47 Re: E.E. Schmitt 31.01.10, 16:26 Marzycielka z Ostendy wszystkie czyta się szybko i przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
mietowa_kawa Re: E.E. Schmitt 31.01.10, 18:10 A mnidla odmiany się nie podoba twórczość tego pana parta na stereotypach a w dużej mierze niestety nie napisał nic nowego {Oskar i Pani Róża]. Wyżej wymieniona pozycja, moim zdaniem jest przereklamowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daszka Re: E.E. Schmitt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 12:23 Zadnej, przeczytałam 4 licząc nie wiem na co (no tak na wierszówkę za recenzje). Każda jest taka sama jak poprzednia. Do tego styl tego autora się ani trochę nie poprawił. Moim zdaniem są to ksiązeczki dla 13 latków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ałła Re: E.E. Schmitt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 23:50 Cóż, co prawda nie czytałam tych najpopularniejszych książek Schmitta, jedynie 3 ostatnio wydane. Może rzeczywiście "Marzycielka z Ostendy" wydaje sie być jakby kontynuacją "Odette", ale jedno uznają to za wadę, inni za zaletę. Natomiast "Ulisses z Bagdadu" jest troche inny, książka opowiada o człowieku, który traci cała rodzinę w wyniku wojny w Iraku, ucieka z kraju i szuka szczęścia w Europie. Naprawdę można się wzruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: E.E. Schmitt IP: *.ekspres.net.pl 05.03.10, 11:44 Polecam dwie książki tego autora: Przypadki Adolfa H. oraz Dziecko Noego. Zapewniam, że nie są to pozycje napisane stylem dla 13- latek:-) Mądre, zmuszające do myślenia i chwili refleksji, sprawnie napisane. Czytelnicza uczta, jak dla mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: E.E. Schmitt IP: *.ekspres.net.pl 05.03.10, 12:07 oczywiście chodzi o "Przypadek Adolfa H." :-) Odpowiedz Link Zgłoś