Gość: D. - Filipinka IP: *.sycomp.pl 23.03.10, 20:54 Na wspominki mnie wzieło. Pamietacie stara Filipinkę. A blogi? Ja na F. przeblogowałam z 5 lat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimbla.londyn Re: Filipinkowe blogi. 23.03.10, 22:29 Pamietamy :) I "czarna strone" z Filipem , ktorym byla red. prowadzaca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Filipinkowe blogi. 23.03.10, 23:11 Za moich czasów jeszcze nie było strony Filipinki z blogami... Ja jestem z epoki jeszcze starszej Filipinki. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Filipinkowe blogi. 24.03.10, 09:07 mika_p napisała: > Za moich czasów jeszcze nie było strony Filipinki z blogami... > Ja jestem z epoki jeszcze starszej Filipinki. > mika, to tak jak ja;) w pierwszej chwili w ogóle nie wiedziałam, o co chodzi. Ja pamiętam Filipinkę na starym, kiepskiej jakości papierze, za to z treścią, jakiej w żadnym innym piśmie potem nie odnalazłam...wzdech. To se ne vrati;) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks652 Re: Filipinkowe blogi. 24.03.10, 10:18 Pamiętam jak z sentymentu kupiłam Filipinkę na studiach i mi szczena opadła- w ciągu dwóch lat mojej ignorancji wobec tego pisma z jedynej porządnej gazety dla nastolatek, która miała treść zrobiło się obrazkowe nie wiem co. :( Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Filipinkowe blogi. 24.03.10, 12:13 chiara76 napisała: > mika_p napisała: > > > Za moich czasów jeszcze nie było strony Filipinki z blogami... > > Ja jestem z epoki jeszcze starszej Filipinki. > > > > mika, to tak jak ja;) w pierwszej chwili w ogóle nie wiedziałam, o co chodzi. > Ja pamiętam Filipinkę na starym, kiepskiej jakości papierze, za to z treścią, > jakiej w żadnym innym piśmie potem nie odnalazłam...wzdech. To se ne vrati;) > No i ja wlasnie o tej Filipince mowilam :) A byla jakas inna ? ;) Z blogami znaczy strona gazetki w necie zapewne, ale to juz te "mlodsze" czasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Filipinkowe blogi. 24.03.10, 23:50 To ja jestem z tej samej epoki:) Taka Filipinke pamietam i wspominam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks652 Re: Filipinkowe blogi. 25.03.10, 09:26 No to straciłyście trochę bo jeszcze wcześniej, przed epoką blogowania "Filipinka" była lepsza. To było prawdziwe czasopismo, a nie broszura z reklamami ciuchów... Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Filipinkowe blogi. 24.03.10, 17:36 boże, jaka ja jestem stara :( jeśli dla kogoś blog Filipinki jest stary, to co ja tu robię??? Dla mnie Filipinka to stare, piękne pismo z Laurą Bakalarską-Manturzewską, Joanną Młynarczyk etc, słynne "wejścia i odzywy"... Potem to sie zrobiło Bravo Girl. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Aleks, Spacej ... 25.03.10, 11:05 Alez my wlasnie o TEJ, starej, dobrej, papierowej Filipince mowimy :) I ze wzruszeniem wspominamy daaaaaaaawne czasy :) Z tej samej "epoki" jestesmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Aleks, Spacej ... 25.03.10, 14:31 Tak! Tak! mimbla.londyn ma racje! nigdy pozniej nie spotkalam juz czasopisma z takim klimatem... Tamta Filipinka byla jedyna, wyjatkowa i niepowtarzalna.... A do czytania zachecila mnie mama, wiedziala co dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Filipinka 25.03.10, 15:23 ..tyle treści w tak biednej formie.Filipinka była mądra. Choć mi żal,że lat juz mam sporo, to za to mogłam czytac Filipinkę, o! Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Aleks, Spacej ... 25.03.10, 16:57 no ale jednak pierwszy post był chyba nie o tej naszej Filipince, bo gdzie tam blogi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martella Re: Filipinkowe blogi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 19:00 Dajcie jakieś linki blogów . Czytałam od szóstej klasy podstawówki, całe liceum i jeszcze trochę. Potem już nie moglam. Żnikł gdzieś bezpowrotnie ciepły klimat, do którego pasowała filiżanka dobrej herbaty. Filip, pinkt widzenia szły na pierwszy ogień. Felietony Mantuszewskiej, Zakrzewskiego, Kasz i Mazur. Wszystko to takie osobiste. Potem pismo upodobniło się do dziewczyny. Przestałam przy nim pić herbatę. Bardziej pasowały miśki Haribo. Niestety żelatyny z pewnych powodów nie zjem. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Filipinkowe blogi. 25.03.10, 11:10 Gość portalu: martella napisał(a): > Felietony Mantuszewskiej, Zakrzewskiego, > Kasz i Mazur. Wszystko to takie osobiste. Potem pismo upodobniło > się do dziewczyny. Przestałam przy nim pić herbatę. Tyle lat minelo a ja tez wspominam i pamietam poszczegolnych autorow felietonow ... I to "zaczytywanie" jednego egzemplarza, ktory po przeczytaniu puszczalam w obieg ... :) A co do blogow, to... nawet nie mialam pojecia ,ze istnialo takie "cudo" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Filipinkowe blogi. 25.03.10, 16:59 hej, to raczej niemozliwe, aby jednocześnie z Laurą i Filipem istniały blogi jakoweś. Toż wtedy jeszcze nie było internetu! Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Spacey1. 26.03.10, 05:46 spacey1 napisała: > hej, to raczej niemozliwe, aby jednocześnie z Laurą i Filipem istniały blogi > jakoweś. Toż wtedy jeszcze nie było internetu! No wlasnie o TYM mowie ;) ze NIE bylo wtedy blogow, ze papierowa wersje czytalam ;p Nie wiem dlaczego przypisujesz mi wrecz odwrotny przekaz ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Spacey1. 26.03.10, 11:34 Mimbla, nie zapominaj, ze to nie Ty założyłaś wątek. ja sie cały czas odnosze do postu założycielskiego. jeśli gdzieś się błędnie podczepiłam, to sorry Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Spacey1. 26.03.10, 11:37 Mimbla, ja odnosze sie do postu założycielskiego, nie zapominaj, że to nie Ty założyłaś ten wątek. :) Osoba zakładająca rozczula się nad "starymi" blogami Filipinki. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Spacey1. 26.03.10, 11:39 przepraszam, coś mi forum zwariowało i nie pokazało posta, stąd moja podwójna wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Filipinkowe blogi. 25.03.10, 17:04 Ciekawostka, wywiad z Laurą bakalarską. Przypomniało mi sie, że to laura była Filipem z brązowymi oczami :) tu to potwierdza. www.pinezka.pl/byl-sobie-czlowiek-arch/1975-filipinka-i-nie-tylko Odpowiedz Link Zgłoś
muza24 Re: Filipinkowe blogi. 27.03.10, 10:10 Kilka razy w życiu zastanawiałam się, w jaki sposób Filipinka wpłynęła na mnie i na to jaka teraz jestem. Zadziwia mnie jedno - czy na rynku obecnie jest luka pozwalająca na funkcjonowanie mądrego, rzeczowego pisma dla nastolatek. Chociaż może współczesne nastolatki sięgają po Cosmopolitana lub Zwierciadło (te bardziej ambitne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Spotkania z czytelnikami IP: 81.219.68.* 28.03.10, 20:23 Cosmotpolitan to jest coś ambitnego???? Zwierciadła nie znam więc nawet nie pytam. Filipinkę pamiętam. Pamiętam też spotkania, które organizowała. Na jednym takim (w Łazienkach, w czasie zimowych ferii) wygrałam jedną z głównych nagród (perfumy, mleczko do twarzy). Pan Janusz Zakrzeński wręczał mi nagrodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen-78 Re: Filipinkowe blogi. 29.11.15, 20:50 Dziewczyny, może Wy mnie poratujecie? Szukam roczników ( najlepiej oprawionych ) "Filipinki" z lat 60/70, ewentualnie "Przekroju", ale na "Filipince" bardzo mi zależy.. Jeśli ktoś ma na sprzedaż, proszę o kontakt na maila: lidia.rybak@hotmail.com Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś