se_nka0 01.05.10, 07:56 Dzień dobry zielonym porankiem. Miłego dnia ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 08:41 Druga! Wczoraj drzewa owocowe okwiatkowały się na biało. Dzień dobry! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 09:07 a ja jak ta katynka : maj to najkrotrzy miesiac swiata - juz sie denerwuje. Ale przywitac sie moge : maj wam ;D Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 09:10 Felis postaraj sie zrozumiec, ze to nie zlosliwie, tylko od krzy ta krotkosc. W maju jezdzi sie w krze i one maja wplyw na dlugoszcy. Odpowiedz Link
felis2 Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 10:34 Uszlachetniam sobie charakter. Opanowałam się i prycham kameralnie Odpowiedz Link
mamolka1 Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 11:54 To ja się pochwalę - 1 maj 1997 roku rozpoczął się dla mnie przygodą życia - po raz pierwszy wtedy zostałam mamą Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 12:20 Oooo!gratulacje,wszystkiego dobrego dla dzieciątka.Ja tez prawie się załapałam,zostałam mamą i to podwójną 30 kwietnia 1989 r.,nawet żartowałam,że gdyby urodziły się dzień później,może władze coś by sypnęły Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 12:05 Lubię taką pogodę. 1 maja 1980 roku spadłam z konia i złamałam rękę. Odpowiedz Link
kanna Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 12:26 Leje, leje,leje... mąż z Młodym mieli domek dzieciowy skręcac na działce a tu nici Choc , z drugiej strony, tulipanki lubia deszcz Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 13:58 Witaj maj, pierwszy maj... i witajcie wszyscy. Odpowiedz Link
migos Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 18:01 dzińdybry. W Piaskach nie pada, za to świeci wbrew wszystkim prognozom wróżącym niemal "zawieje i zamiecie". Odpowiedz Link
orale Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 18:05 Dzien dobry. Ach jak Warszawa dziś piękna, jaka pusta, raj. Wróciłam z maratoniku, fikałam od 10, ale czuję lekki niedosyt. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 18:09 Dzień się jeszcze nie skończył, fikaj dalej Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 18:08 Jakie leje???? U nas jak w Piaskach Pięęęęęęęknydzień w lesie! Gropo, czy byłaś muzą do pieśniczki o upadku z konia? Bo to kolega Maj Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 18:20 U nas lało jak pochody szły , a snuły się po mieście cztery. Raczej to nie ja byłam natchnieniem do tej piosenkiZrzuciła mnie piękna klacz rasy angielskiej o imieniu Jaśmina, a działo się to na Służewcu, gdzie jako małolata latałam o 6.00 rano, żeby objeżdżać konie na wyścigach. Koleżanka z którą tam jeździłam raz nawet wzięła udział w gonitwie dla amatorów. Ach gdzie te czasy, człowiek był młody, pełen zapału (dobrowolnie wstawałam o 5.00) i ważył 55 kg. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 18:31 Zapał i młodość dałoby się zamarkować, ale, cholera, te kilogramy... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 19:00 Jakiś wynalazek na real by mi się przydał, przeca z szopo chodzić nie będę, nawet fotograficzno Odpowiedz Link
kanna Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 19:05 Ja też jeździłam na Służewcu Właściwie "jeździłam" to za duzo powiedziane, raczej sie pętałam i czasem wsadzali mnie na konia. Byłam w późnej podstawówce, równie wstawałam skoro świt, zeby dojechać (jakos chyba raz na tydzień) i jako rodzina trenerki miałam specjalne przywileje i traktowanie Np. na prawdziwych wyścigach wszędzie mnie wpuszczali, jak mówiłam, jak mam na nazwisko. Człowiek poczucie mocy miał, że hej Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 19:43 Za moich czasów była na Służewcu tylko jedna kobieta trenerka, Dorota K. Jej stajnia była obok tej, w której jeździłam. Odpowiedz Link
kanna Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 19:49 Wygląda więc na to, że sie widywałysmy Chwile potem pojawiła sie druga trenerka, Małgorzata Ł. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 19:58 Sporo tam było młodocianych panienek bez granic zakochanych w koniach Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 20:08 Ach , moj ulubiony przeboj! Maryla Rodowicz - "Kolega maj" I znów księżniczka Anna spadła z konia. To znak, że przybył nasz kolega Maj. Pozieleniały włosy drzew i wieczorami słychać śpiew, i w zimnych draniach już cieplejsza krąży krew. I znów księżniczka Anna spadła z konia. W powietrzu się unosi kaczy puch, w Pedetach ciągle maj i kobiety naj- naj- naj-. Niestety u poety także maj. I znów księżniczka Anna spadła z konia, i znów ironia opuściła nas. Jak pawi ogon serce drży, w Technikolorze śnią się sny. Są nowe ptaszki, nowe łaszki, nowi my. I znów księżniczka Anna spadła z konia i słychać, jak się żaby śmieją z nas. Wypadków co dzień moc, niebezpieczna każda noc. Znów kogoś ktoś pokochał, znów kogoś ktoś pokochał. Ach kiedy, kiedy do mnie mrugnie los... Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 20:28 Jak ja Wam zazdraszczam,odkąd czytam GURUĘ,marze o choćby chwili na koniu. Odpowiedz Link
bumbecki Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 20:07 a co to za problem ? w Lublinie jest sporo miejsc gdzie można pojedzić - na Koncertowej czy choćby Wólczńskiej. A pewnie w okolicy jeszcze wiecej znajdziesz. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 23:03 Dobry wieczór. Właśnie wróciłem z przedstawienia "Klimakterium i już", Co te baby, a szczególnie Sienkiewicz, na scenie wyrabiały opisać się nie da. Spłakałem się ze śmiechy tak, że prawie popuściłem. Istna perła, z całego serca polecam! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 07:54 Czytałam o tym spektaklu. Chętnie bym sobie obejrzała. Może przyjadą kiedyś na moją prowincję? Dzień dobry - angielska pogoda dziś Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 08:35 Ach Baronie, w naturze mam. Przechodzi wszelkie wyobrazenie, jakie to smieszne. Dopiero po szescdziesiatce sie rozkrece....i wam pokaze. Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 09:59 Dzień dobry, kto nie zauważył, to zwracam uwagę, że dziś już trzecia niedziela w tym tygodniu. Fajnie, lubię niedziele. Zazdroszczę Ci Baronie tej perełki z całego serca i pełną piersią. Seneko, nie trzeba czekać, aż stolica zawita na prowincję, można się udać z wizytą. Ja się kiedyś udam, jak tylko wykarmię dziecię i przestanę mieć pełne... te... no...jakby to powiedzieć, żeby się nie wyrażać o tak wczesnej porze... okolice sera. Przy okazji wizyty zwizytuję Bramę podczas spotkania niezwykłych ludzi. Choć raczej będzie odwrotnie, wpadnę do stolicy na spotkanie TWCh (bo zazdroszczę Wam tych spotkań niesamowicie), a przy okazji się jeszcze odchamię jakąś fajną sztuką. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 20:13 Asiu, ale nie Rodowicz, Bemka, bardzo proszę!!!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 01.05.10, 20:48 Ewuniu, wiem wiem Bemka lepsza: www.youtube.com/watch?v=9Y1mI0BGpRw Marylce jednak nie zalujmy Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 06:55 Pierwsza nocno/wiosenna burza za nami. Aaaale dała pokaz !!! Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 10:59 Śpią albo wyjechane są. Żadnych burz nie było, ale sino. Chyba dobry... Odpowiedz Link
orale Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 12:00 Już nie śpią, telefon obudził. Trzeba odgonić potencjalnych gości. Kawa teraz. Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 13:46 Nie spia, nie spia, dalej czcza czynem. Acz bez przesadnego zapalu. Czesc Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 16:35 Spali długo ale już od dawna nie śpią. Dzień dobry. Czy ja mogę zadać delikatne pytanie? Do SzanPana Barona? Mogę??? No to pytam: co się SzanPanu stało w sygnaturkę,że "r" na "n" zamienił??? Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 02.05.10, 17:03 Dzień dobry,nocna burza była fantastyczna,uwielbiam patrzeć na burzę przez okno,ale problem był z Karo,który panicznie boi się hałasów(a miał być psem obronnym),uciekał,chował się w dziury,co przy jego wielkości było trudne.A dziś ciepło,trochę słonka,trochę chmur,trochę deszczu,czyli wszystkiego po trochu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 10:07 Też tak macie, że spicie jak susły, gdy pada? Zaczynam powoli odpluszczać oko, zara chyba wyńdę za stodołę... Dobry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 10:18 Nic nie pada. jaki ten maj piekny ! Tyle ze cholernie krotki Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 10:30 Padało chyba w nocy,teraz zostały tylko mokre chodniki,słoneczko,cieplutkoDzień dobry Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 11:02 Nic nie pada, powietrze krysztalowe, jak nie w miescie. Ewo, ta stodola to jak w wierszyku, "przy gumnie siedzi kuma i duma" Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 11:37 Bry, bry bry. Kawusia, śniadanko i hop do łóżeczka z książkami A takie plany miałem! Okna pomyć, prasowanie ... Odpowiedz Link
orale Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 12:29 Dobry Z lasu wróciłam, pięknie jest. Miastowych mało przyjechało bo pogoda nieprzewidywalna, znaczy wszystko ma swoje plusy Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 22:03 Cześć. Przemierzyłam dziś ze trzy strefy klimatyczne. Jakie piękne korki były po drodze... żal mi tylko trójkowej ekipy w mokrych Piaskach. Odpowiedz Link
felis2 Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 10:43 ewa9717 napisała: > Zaczynam powoli odpluszczać oko, Co robisz z okiem??? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 14:33 > > > Zaczynam powoli odpluszczać oko, > > Co robisz z okiem??? To co Kaźmirz z rana, potem czochram sie trochu,a potem za stodole abo za próg chociaż Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 03.05.10, 22:29 W maju miałam już trzy soboty, żadnej niedzieli, a jutro wtorek. Mam czasowy kołowrotek. Ponoć szczęśliwi czasu nie liczą, ok, nie czepiam się. Zwracam tylko grzecznie uwagę, że nie jest do podobania dyskusja w wątku poświęconym Pani Grodzieńskiej. Wyluzować trochę trzeba moje Szanowne Koleżanki. Witam niniejszym. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 07:20 U mnie też. Już dziękuję za podesłane chmurki Odsyłam dalej Dzień dobry w krótkim tygodniu ! Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 08:57 Dzien dobry. Chmurki chetnie przyjme, moga byc uzywane Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 09:16 Dzień dobry? Komu dobry, temu dobry... Dziś miałam taki początek dnia, że chyba się położę i wstanę jeszcze raz. ;-/ Na razie zażyłam trzy kalmsy i głęboko oddycham. Najpierw powitało mnie kaprawe oko w lustrze, nie wiem czemu akurat dziś mu się zebrało na to, cholera. Potem w drodze po tajemniczy polecony, co już same w sobie jest dla mnie przerażające, spotkałam osobę, której serdecznie nie cierpię, ale zignorować nie mogę, bo to rodzina. Polecony okazał się podwyżką stawki czynszu najmu, po raz kolejny. A po powrocie do domu sprawdziłam skrzynkę mejlową i odczytałam pogróżki pod moim adresem ze strony szefowej. Jak myślicie, jeśli ktoś po 6 latach zaczyna zwracać się do ciebie per 'Pani' to chyba nie jest dobrze? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 09:31 > acać się do ciebie per 'Pani' to chyba nie jest dobrze? Oj niedobrze , popros stanowczo aby zwracala sie do ciebie per Biaua Glysto. Tak od tego zglupieje ze poslucha Dobrego dalszeo ciagu dnia. Kazdy wtorek ma rozporek. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 14:39 asia.sthm napisała: > Kazdy wtorek ma rozporek. Każda środa zaś ma smroda! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 15:05 A niedziela ma smierdziela! Gropo, giezło zmieniam raz kole Wielkiejnocy Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 12:00 Aj, Glysto, szefowej najwyrazniej odbilo, trzymam kciuki, zeby tylko na chwile. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 12:33 Dzień dobry. Gotuję właśnie pomidorową, piekę ciasto ze śliwkami i przymierzam się do pasty z dorsza wędzonego. Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 12:40 Glusto kochana, szefom niekiedy jest niedobrze, szkoda jak próbują to uczucie przenosić na podwładnych, co zrobić, jak się da - przeczekać. Dzwonię dziś, z samego rana do lekarki, żeby się umówić na wizytę w środę, a Ona mówi: "dobrze, proszę jutro przyjechać", a ja sobie myślę, że zgłupiała kobieta, i że nie zna się na kalendarzu, przecież dziś jest poniedziałek, to jutro będzie wtorek... I tego się będę trzymać. Witam wszystkich w poniedziałek. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 13:25 Witam, i to jest dzisiejszy plus, że niby poniedziałek, a już wtorek. Glysto, a może szefowa po prostu "w trudnym wieku"? Co, niestety, mało zabawne i długotrwałe. Odpowiedz Link
orale Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 18:43 zapatrzyłam się na dziś w metrze na chłopa, wysiedlismy sobie razem, a po paru krokach, o rany przecież ja tu nie mieszkam. I w ten to oto sposób odprowadziłam Migosa do domu, skąd napotkana Migosowa zawiozła mnie do mojego domu. Dobrze, że trzeba było dziecko zabrać z przedszkola, bo byśmy się tak do tej pory odprowadzali. Całkiem miły dzień Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 18:48 Śpieszę donieść, iż, mimo usiłowań całego kosmosu jeszcze się trzymam. Jako tako. W tramwaju w drodze do pracy spotkałam ponownie nielubianą osobę (może już odpracowałam i nigdy więcej?), a po powrocie do domu dowiedziałam się, że wspólnota w najbliższym czasie uszczęśliwi mnie remontem przewodów kominowych. To na wypadek, gdybym do tego czasu miała jeszcze trochę zdrowych zmysłów na zbyciu. Szefowa ok. 35 r.ż., od niedawna mi szefuje, ciężki charakter. Do tej pory byłam pupilek, ale jakże łatwo wypaść z łask. Nie twierdzę, że nie ma racji, tylko forma siakaś-takaś... Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 19:02 Glysto trzymaj się, jak nie Ty to kto? Z szefowymi tak juz jest. Ja ostatnio zdenerwowałam się na szefową ale mojej mamuni, zołza że ho ho, wiecznie chodzi zła, na wszystkich krzyczy i opieprza a ostatnio jak komuś coś nie pasuje to powtarza, że zawsze się może zwolnić, rrrr Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 19:31 Trzymam się, trzymam, choć wolałabym się puszczać... Odpowiedz Link
heniulaa Re: M A J wita ! :) 04.05.10, 20:31 Witam szanownych w majowo - listopadowy bury cudowny wieczór Nadrobiłam zaległości i wszystkim naszym Moniczkom życzę najlepszego a teraz lecę na Dawno dawno temu w odległej Galaktyce Odpowiedz Link
asia.sthm Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 06:50 pierwsza hukne. dzyn dzyn Jaka fajna ta sroda! Odpowiedz Link
bumbecki Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 07:21 fajna ? no może i fajna, zobaczymy co z niej wyniknie dzień dobry Odpowiedz Link
heniulaa Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 07:26 Dzień dobry jadę dziś na włóczęgę po województwie to pewnie dobry będzie Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 07:49 W taki deszcz ??? Zauważyłam, że ostatnio pasuje mi odwrotność tego co jest, hmmm . Dzień dobry . Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 09:13 Witam, wściekła jestem tak, że mogę gryźć. Kolejny remont w klatce. Sąsiedzi walą mi po głowie młotkiem i jeżdżą wiertarką. Za całego życia mojego drugiego dziecka tylko w pierwszym miesiącu było cicho, a tak całe pozostałe sześć miesięcy nieustanny remont, tylko że raz za ścianą, raz przez sufit. Jak się teraz ten przez sufit zaczyna kończyć, to już się następny zaczął, a już wiemy, że za jakiś czas będzie kolejny. W naszej klatce jest 11 mieszkań to ile jeszcze tych remontów może być? Obecnie leci trzeci, no to jeszcze zostało 7 (bez nas). Każdy trwa dłużej niż trzy miesiące. To jak skończą, to synuś pójdzie do przedszkola. Moje dziecko myśli, że odgłos wiertarki należy do normalnych dźwięków i zamiast mówić: mama, tata, baba itp. stara się naśladować wiertarkę, jak jakiś lirogon, a nie dziecko. Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 09:15 konopiko współczuję Witam wszystkich,zimno,mokro,na łeb się leje,ech...co za maj Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 09:52 Cześć. Bzy zaczynają kwitnąć. To kocham w maju, bzy i konwalie. Papugo! Gdzie był ten obrosnięty bzami parking? Bo koło domu nie mam gdzie ani gałązki sobie urwać... Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 13:39 kocio_pierzaczek napisała: > Cześć. Bzy zaczynają kwitnąć. To kocham w maju, bzy i konwalie. > Papugo! Gdzie był ten obrośnięty bzami parking? Bo koło domu nie mam > gdzie ani gałązki sobie urwać... Oj tak! bez i konwalie to jest to,co tygryski kochają najbardziej,ale teraz patrząc na rozkwitający bez,zaraz myślę o lylice,którą tez go kochała,a już nie może się nim cieszyć Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 14:13 ter.eska napisała: > zaraz myślę o lylice,którą tez go kochała,a już nie > może się nim cieszyć Może, może! Teraz ma widoki na wszystkie bzy świata. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 14:17 kocio_pierzaczek napisała: > Papugo! Gdzie był ten obrosnięty bzami parking? Bo koło domu nie mam > gdzie ani gałązki sobie urwać... Kociu! To nie parking obrośnięty, ale dobrze kombinujesz - to dróżka osiedlowa wiodąca na parking jest cała w bzach! Parking przy Andersa, wzdłuż torów kolejowych, co ja gadam, tramwajowych go widać. A na tyłach, od strony Bonifraterskiej dużo bzów, dużo, w różnych uliczkach. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 09:54 Dzień dobry, wstałam ze słonkiem (bo wcześniej było ponurawo) Konopiko, ale z drugiej strony: dziecko masz obyte, nie musicie chodzić na palcach. U nas też się mówiło: - No, idol zasnął, można odkurzać. Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 10:38 Dzień dobry! Pozdrowienia dla lirogona, cieszyć się należy, że budki z piwem nie ma pod domem, bo czego wtedy by się nauczył... Odpowiedz Link
g0p0s Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 11:12 Konopiko, a od której te remonty? U mnie trwa dokańczanie po ocieplaniu. Start o 6:15. Na dachu lub w okolicach jakieś kucie i wiercenie i najlepsze - włączają jakąś maszynę (wibrator do betonu?), że szklanki i zęby dzwonią w całym domu. Za to na dole przed wejściem układanie kostki. Piła diamentowa, ubijaki, w porównaniu z tą michiną to wręcz trzepot motylich skrzydełek Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 11:42 Konopiko, Ewa ma rację, nie ma tego złego, co by na dobrego - przynajmniej mały lirogon przyzwyczai się do spania wśród codziennego zgiełku. A co do rozwoju mowy, to się nie martw. Będzie i mama. Mój synek wydał z siebie pierwsze takie słowo w wieku dwóch lat i ośmiu miesięcy. I do dziś mówi niewiele ponadto, za to ma doskonale opanowany język migowy. Leniwy jest, skubaniutki, bo IQ to mu na testach wyszło ponadprzeciętnie. A wibratory to już są wszędzie, dziś ujrzałam w drogerii tusz do rzęs z wibrującą szczoteczką. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 12:48 Nie chcę Was, młode mamy, martwić, ale te mrukliwe Puchatki i Lirogony - jak już rozewrą dzioby, to potem trudno ich zastopować. Kociu, a tym nieprzyzwoitym tuszem do rzęs to takie co ślepsze oków sobie nie wydłubią?????? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 14:15 konopika napisała: > jak jakiś lirogon, a nie dziecko. Jak jakieś co??? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 14:24 papuga_ara napisała: > konopika napisała: > > > jak jakiś lirogon, a nie dziecko. > > Jak jakieś co??? > Lirogony (Menuridae) – monotypowa rodzina ptaków z rzędu wróblowych. Żyją wyłącznie w Australii. Są najbardziej znane ze swoich niezwykłych zdolności do imitowania rozmaitych dźwięków. Papugo! Jak że do Australii daleko to wiem, ale żeby nie znac własnej rodziny?! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 18:49 36krzysiek napisał: >Papugo! Jak > że do Australii daleko to wiem, ale żeby nie znac własnej > rodziny?! Baronie! Dzięki za rozjaśnienie mroków! Ale z tą rodziną - no umówmy się, drobna przesada... Papugi z wróblowatymi się nie bratają Odpowiedz Link
dorka_31 Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 13:21 Witam majowo! W poniedziałek widziałam słonia... różowego... O, takiego: Czy to już plagiat? Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 17:29 To nie plagiat, to koszmar senny w pijanym widzie, przeciez on ma pazury i wasy w stylu retro! Konopiko, wyrazy, moze nie wszyscy sasiedzi upra sie przy remoncie, co za pomysly. Bry. Odpowiedz Link
tutul Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 18:37 Przyroda majowa jest piękna!!!bez wyjątków!!! Witam wszystkich po światecznej nieobecności Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 22:30 Słoń ma po prostu piękny francuski manicure. Nie, zaraz, pedicure. Za to nie ma, biedak ogona. Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 22:40 Może ma z hamerykańska mani-pedi? Taki zadbany. Skąd wiesz, że nie ma ogona? Może ma go po prostu z tyłu, tam gdzie czają się ogony? I może jeszcze kokardkę ma na ogonie... w końcu 'każdy kokardkę ma na ogonie', czy jakoś tak. Bredzę, późno, dobranoc. Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 05.05.10, 22:56 Dobranoc, Glysto, zycze Ci jutro piorunsko nudnego dnia, bo dzis atrakcji nadrobilas za dobry kwartal Odpowiedz Link
tutul Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 05:40 Ciemno,mokro...całe szczęście,że w domu mozna być.Dzień oby był dobry Odpowiedz Link
bumbecki Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 07:56 chłodno, ciemnawo, w pracy trzeba być, reka boli troszke po szczepieniu. Co za dzień... a w ogole to dzien dobry Odpowiedz Link
gabrielle Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 07:57 Bry. Ciemno, zimno, wywlokłam z szafy wełniany sweterek. Zapowiadają deszcze. Jutro też deszcze, ale dla odmiany ciepło, więc obstawiam burze. Roboty mam tyle, że omatkoboskaijózefieświętyrazemzresztąferajny. Moja skleroza rośnie. Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 08:10 Ależ cudny dzień. Żadnej żółtej mordy, leje deszcz, temperatura koło 10 stopni. No! Pięknie jest. Trzeba by na plażę iść Witam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 08:15 Eulalijo, przybij piątkę, żółwik czy jak to się nazywa! Lubię taką pogodę Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 08:27 Urwij się z pracy, chodź ze mnną na plażę. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 08:33 Gdyby nie konieczność aprowizacyjna, nie wylazłabym chyba dziś z gniazda. Bry. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 08:40 Dzień dobry. Lecę na zakupy, potem zamierzam nabyć sobie nowe buciki wiosenne, a następnie upiec chleb. Piękny dzień! Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 09:08 Kocio, dlaczego nie kupisz bucików podczas zakupów, tylko dopiero po? Dzień dobry. Ja dziś kupuję prezent na urodziny kuzynki i już się cieszę, bo chyba kupię książkę, a ja bardzo lubię kupować książki. Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 10:28 Tak się zastanawiałam gdzie kontynuować wątek remontowy. Chyba najlepiej tu w powitalniku. Serdecznie dziękuję za wszelkie wsparcie. Podziałało tak, że dziś ciągle cisza, żadnych remontów, a są rozgrzebane dwa, i wiem, że żaden się nie skończył. Ba, nawet Kubuś tylko dwa razy przejechał swoim autkiem i innych dźwięków nie wydaje. Szczęście to wielkie, bo moje dziecię normalnie sypia dwa razy po ok. dwie godziny, a jak się tłuką to niedosypia i jest zmierzły, wtedy się zbieramy i idziemy spać na dwór, ale jak śpi na spacerze, to ja się nie wyrabiam z obowiązkami domowymi i jestem sfrustrowana. Ale dość o tym. Tu daję namiary na filmik o umiejętnościach lirogona: www.kciuk.pl/Niezwykly-lirogon-udaje-ekipe-remontowa-a8950 Odpowiedz Link
groha Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 12:34 konopika napisała: > Tak się zastanawiałam gdzie kontynuować wątek remontowy. Konopiko, przecież specjalnie założyłam wątek dla wszystkich ofiar remontów, proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/w,14722,109671547,109671547,Jak_wodz_na_zdobycie_fortecy.html Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 16:32 konopika napisała: > Tu daję namiary na filmik o umiejętnościach lirogona: > www.kciuk.pl/Niezwykly-lirogon-udaje-ekipe-remontowa-a8950 O, jakież to uzdolnione ptaszysko!! Ależ jestem pod wrażeniem, fiu fiu.... (jak mawiał wróbel Ćwirek, mój idol z lat szczenięcych). A na górze, nad tytułem tego filmiku o lirogonie, jest tak napisane: "umiejętności papuga powtarzać". Hm... To chyba wyraźny sygnał, że mam od zaraz zacząć ćwiczyć.... Najpierw wiertarkę. A potem też wrzucę w youtube Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 09:32 Zamiast na plażę przyjedź do mnie, odbieram dziś zamówione dwie książki, w szafce stoją 4 nalewki, będzie coś dla ducha i dla ciała. Po prostu żyć nie umierać, oby taki był cały maj! . Żartowałam, nie rozszarpcie mnie na strzępy. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 09:25 Maj, hmm...no maj, w kalendarzu tak stoi. Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 09:52 Maj sraj...,niech go diabli. Dzień dobry w zimny,mokry,złośliwy dzień. Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 11:50 nie marudzić! spójrzcie jaka piękna soczysta zieleń za oknem! aż chce się żyć!! i do pracy dziś nie idę, to po trosze również dlatego ;-D a że praca w domu dziś, to niech sobie pada, wychodzić nie ma po co Odpowiedz Link
bbbzyta Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 12:59 Maj wita, i ja razem z nim. Bywało gorzej. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 15:11 Buty mi jakaś zołza sprzątnęła sprzed nosa, czerwone baleriny miały to być. Na pociechę piekę chleb i uwarzyłam smalec. W cholerę z odchudzaniem. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 15:15 Kocio może jeszcze inna para obuwia w stolicy się znajdzie, ta i tylko ta musiała być ?? Odpowiedz Link
orale Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 15:34 Kocio, a jakie to były buty? Wiesz, że ja jestem od rzeczy niemożliwych U mnie szczyt sraczki przedwyjazdowej, nie mam czasu na nic, powinnam się pakowac i równocześnie stroić na wieczorne wyjście. Siedzę przed komputerem, nie wiem za co się zabrać, myślę że cholernie nie mam czasu i siedzę dalej Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 16:28 orale napisała: > Siedzę przed komputerem, nie wiem za co się zabrać, myślę że > cholernie nie mam czasu i siedzę dalej O, jak dobrze znam ten efekt.... Człowiek dostaje jakiegoś paraliżu działania - czasu coraz mniej, tik, tak, tik, tak.... a ruszyć się nie można z miejsca, bo nie bardzo wiadomo, jaki miałby być najwłaściwszy kolejny krok.... Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 17:14 Ja, niestety, wiem, jaki bedzie moj kolejny krok. Zgrzytajac zebami udam sie na wywiadowke Malego Dziecka. Pokornie prosze o wsparcie moralne. Odpowiedz Link
goonia Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 17:39 Czesc i czolem. Od jutra ma byc jesien. W nocy przymrozki. Ratunku, ja musze posadzic bob, bo tak wybujal, ze zaraz sie polamie a w dodatku zajmuje pol stolu w kuchni. A pierwszego dnia po posadzeniu napewno zezra go wiewiorki. wot zyzn ogrodnika Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 06.05.10, 21:04 ewa9717 napisała: > A musisz? Czasem musze, choleha. Normalnie staram sie wmanewrowac kogo innego, ale dzisiaj na mnie padlo. Chyba powinnam przeskoczyc na "Plusy dodatnie" i napisac euforycznie: przezylam wywiadowke, nikogo nie zabilam, ha ha! Odpowiedz Link
tutul Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 08:16 Zielono,podobno ciepło,już nie pada(na razie).Nie muszę wołać przyjdź miły maju... Witam )) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 08:28 Moja mapa pogody na razie nie zgadza się z tym, co za oknem, ale jeszcze dam jej szansę, póki spokojnie nie wypiję kawy i pod okiem maźnę tuszem. Dzień dobry! Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 09:22 Obudzić się, obudzić się, obudzić się ... Ewo, jakieś wielkie wyjście? Tusz od świtu, fiu fiu Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 09:30 Czesc. Zachmurane przepieknie, co prawda zolte paskudztwo probowalo sie przedrzec, ale powiedzialam mu A SIO i poszlo Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 09:30 eulalija napisała: > Obudzić się, obudzić się, obudzić się ... > Ewo, jakieś wielkie wyjście? Tusz od świtu, fiu fiu > Witam. Ech, Eulalijo, nie zadne wielkie wyjscie, ino mus i niesprawiedliwość, jakbym nie maźnęła, sama bym nie uwierzyła, ze jakiś zarost na powiekach mam. Ale za to kruczowłosy kuzyn ma mój przydział piegów Odpowiedz Link
tutul Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 09:53 Nie wiem,czy się cieszyć,czy wręcz przeciwnie...SŁOŃCE wylazło Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 10:06 Już się schowało Cudne deszczowe chmury nadciagają od cmentarza. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 10:10 Eulalijko, to zabrzmiało jak początek thillera. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 10:15 Też serce mi na moment stanęło po tej zajawce pogodowej. Eulalijo, oprócz plujków niektóre spiralne są nieuczulające. Nie podejmę się nazwania, bo np. drugie opakowanie tego, który mnie nie uczulał, już mi czerwieni i puchnie gały, ale metodą prób i błedów zawsze coś tam w końcu mam. A niektóre wredne koleżanki się cieszą, bo nimi skarmiam wszystkie kosmetyki, które mi nie leżą Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 10:26 Jak jeszcze raz napiszesz Eulalijko, to Ci taką krwawą łaźnię urządzę, że pięć pił będzie się na dobranocki dla grzecznych dzieci nadawać. Eulalijce mówię stanowcze nie. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 11:19 No to teraz dopiero grozą powiało Cześć Wszystkim! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 11:28 eulalija napisała: > Jak jeszcze raz napiszesz Eulalijko, to Ci taką krwawą łaźnię > urządzę, że pięć pił będzie się na dobranocki dla grzecznych dzieci > nadawać. > Eulalijce mówię stanowcze nie. Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 12:48 Dzień dobry. Papugo,jak się już nauczysz tej wiertarki i wrzucisz się na YouTuba, to ja chcę, co ja piszę , ja koniecznie muszę to zobaczyć. Przyznam się, że wyobraźnia mi już ruszyła galopem. Groho, bądź łaskawa zauważyć, że dziś w powitalnym nie napisałam ani słowa o remoncie. Odpowiedz Link
groha Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 13:04 Będę łaskawa i zauważę Konopiko, pisz pani gdzie chcesz, przecież to wolne forum, a tamtym wątkiem chciałam tylko pomóc, bo myślałam, że w kupie remontowej będzie Ci raźniej. Aha, dzień dobry państwu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 13:14 Tak się zastanawiam, czy to już to na S, na D czy na A: jakiś czas temu zaginęły moje książeczki opłat i te takie tam. Właśnie je znalazłam w torbie, którą co dzień zarzucam na ramię, duża nie jest. Okazało się, że mam zaległości w opłacaniu rachunków, więc pognałam z ozorem na brodzie. Gorąco mi i chyba nie do końca jest to wpływ pornej pogody... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 23:18 konopika napisała: > Dzień dobry. > > Papugo,jak się już nauczysz tej wiertarki i wrzucisz się na YouTuba, to ja chcę > , > co ja piszę , ja koniecznie muszę to zobaczyć. Pierwsza się dowiesz!! Na razie jestem w stanie oszołomienia lirogonem. Właśnie mój Ojciec powiedział, że to na pewno od liry i ogona, bo ogon faktycznie ma taki jak lira. No że ja nic nie wiedziałam wcześniej o takim cudzie. I to z Australii. Hej, nie mamy nikogo w sekcji na Antypodach, co? Tymczasem pozdrawiam z krzy krakowskich, jutro zaś będą wrocławskie - impreza rodzinna, a nawet dwie. Odmeldowuję się do poniedziałku. Howgh. Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 10:05 Ja niby na powiekach posiadam, nawet dość dużo, ale strasznie białe i też nie widać bez lupy A malować nie mogę. Żaden tusz nie wchodzi w grę, jeśli mam zamiar coś widzieć. Kiedyś był taki produkt, w kamieniu, w płaskim pudełeczku, napluć trzeba było na szczoteczkę bez wibratora, ale ten mnie nie uczulał. Niestety po przemianach ustrojowych tani, doskonały dla mnie tusz, gdzieś zaginął i latam taka goła. Odpowiedz Link
goonia Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 17:03 Czesc. nadal wiosna. Czy ktos wie jaki jest urobek bobu z jednej rosliny? Odpowiedz Link
jotka13 Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 19:46 goonia napisała: > Czy ktos wie jaki jest urobek bobu z jednej rosliny? Na jednej roślinie jak dobrze pójdzie 5 strąków po 3-5 ziaren każdy. Odpowiedz Link
goonia Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 22:59 hi hi znaczy sie, bede szlec)) dzieki Jotko. A wydawaloby sie, ze to nieco bardziej wydajna roslina. Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 07.05.10, 23:09 goonia napisała: > znaczy sie, bede szlec)) ?????? Bo mnie to się ze śledziem kojarzy, a za cholerę nie mogę sobie wyobrazić śledzia na tyczce bobu ... Ot, wybrakowało w wyobraźni ... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 04:06 Taka pienkna noc majowa a Wy śpita, dzień dobry! Świt od tyłu. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 08:15 Dzień dobry. Wierzę, że to początek ciepłych letnich nocy. Oby.Dziś ponoć maj majowy ma być. Ciepły i BEZ deszczu. I tego się będę trzymać. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 09:04 Otóz to! Otóz to! Zaraz (znaczy po kawie) jadę posadzić poziomki bezrozłogowe Dzień dobry! Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 11:01 Witam,pochmurno,ponuro,ale przynajmniej nie pada. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 11:55 Błękitne niebo, perłowe obłoczki i 20 stopni ciepła Witam! Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 12:26 Dzien dobry, jeszcze znosnie jest Za to w przyszlym tygodniu Celsjusz zacznie dobijac do 30' = letniego koszmaru poczatek. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 14:47 Jestem za, mam plany kąpielowe na koniec maja Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 15:45 To moze ja tego Celsjusza sprobuje delikatnie w Twoim kierunku popchnac? Odpowiedz Link
gabrielle Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 16:53 Nie wiem, czy pod koniec maja, ale za tydzień, od piątku dokładniej mówiąc, to niech robi, co chce, ale NIECH NIE PADA! Bo jest proszę Szanownych KORTOWIADA, Hey, Eney, T.Love, Apollo 440 i ja sobie nie życzę kropli wody z góry! Poza tym to oczywiście dzień dobry (choć spóźnione). Byłam dziś biegać, trzy kilometry przemaszerowano-przebiegnięte. Jestem z siebie dumna. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 17:28 Cześć,pięknie jest,czyż nie? Czemu nie mogło tak być w ubiegły,nieco dłuższy weekend? Gabrielle,życzę Ci takiej pogody na za tydzień! I baw się dobrze,a nawet bardzo dobrze! Odpowiedz Link
aganoreg Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 18:19 Witam po dluzszej przerwie. Podlaczyli mnie do internetu Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 19:03 Ewo, a mówiłaś, że się kąpiesz kole Wielkanocy? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 08.05.10, 19:33 A to tylko rytualnie, cob polska tradycja ludowa w narodzie nie zaginęła Prywatnie częsciej, a cni mi się już do kąpieli jeziornej Dlatego chętnie zgarnę celcjusze i inne fawrenhajty, jak mawiał Pawlak, od Balamuka, niechby mi się akwenki podgrzewały Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 08:33 Pierwszy rzut oka za okno. Sucho !!! Nie padało, więc nie jest żle.Dzień dobry, miłego dnia ! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 10:12 Dzień dobry. Nie pada, a to już coś. I jest cudownie zielono. Miłej niedzieli wszystkim życzę. Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 10:51 Dzień dobry. Już jest sucho, po porannych opadach. Udaję się do kuchni, gotować obiad. Odpowiedz Link
tutul Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 11:14 Dzień dobry Obiad ugotowałam,defiladę obejrzałam,teraz czas na wyjście. Słońca życzę wam i sobie Odpowiedz Link
heniulaa Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 14:40 Witam w niedzielę śniadanko zjadłam, byczki przeczytałam - i słowa nie powiem Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 14:53 Jak nie chcesz być główną bohaterką kolejnej książki GURUY,to lepiej nic nie mów Dzień dobry,słoneczko,sucho,acz chłodno.Miłej niedzieli życzę Odpowiedz Link
heniulaa Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 15:38 ter.eska ja nie mam nic przeciwko temu aby się stać bohaterką kolejnej książki ale z tonu wnioskuję ż4 był by to mój zewłok a ja mam jeszcze strasznie dużo rzeczy do załatwienia Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 18:07 Dzień dobry. Jaki ładny dzień! Nad morzem byłam, tam tez ładnie Odpowiedz Link
balamuk Re: M A J wita ! :) 09.05.10, 18:19 Moge powtorzyc: dzien dobry, jaki ladny dzien! Z drobnymi przerwami od rana padalo wspaniale, wonnie i majowo, teraz leje majowo-burzowo, grzmi jak na Luku Kurskim i blyska dyskotekowo. Udala mi sie ta niedziela! Odpowiedz Link
stara.gropa Do Barona 09.05.10, 21:50 Jakimi roślinami obsadziłeś balkon? Masz coś ciekawego w tym roku? Szukam inspiracji. Odpowiedz Link
tutul Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 05:57 dzień dobry optymistycznieSłońce wyłazi,ciepło sie robi,a nawet burze zapowiadają... Bardzo lubię małe burze,kiedy mogę siedzieć w domu.... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 06:32 Dzień dobry. Przed nami ,,ogrodnicy,, i zimna Zośka, czyli typowo wiosenny tydzień. I ciągle maj !!! Zielony , uroczy i taki świeży Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 08:17 Tak. Ale za to słoneczny. Dzień dobry wszystkim. Odpowiedz Link
orale Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 08:45 Witajcie weekend minął w tempie ekspresowym. Działo się dużo, wpychałam się do pociągu, dostałam w nim miejsce siedzące na podłodze przy kiblu (bardzo dobre miejsce), odrzuciłam oświadczyny, wyskakałam się, wypiłam duże ilości piwa, śpiewałam........Jaka szkoda, że następna taka impreza za rok Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 09:32 Dlaczego odrzuciłaś oświadczyny? Za stary? Za młody? Odpowiedz Link
orale Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 10:12 Z głupoty odrzuciłam i po nietrzeżwemu, przecież instruktor fitness w domu by się przydał A co do imprezy to będą w ciągu roku, oczywiście. Ale nie trzydniowe i nie na takim poziomie, no i bez tylu atrakcji dodatkowych. A poza tym i wyglądam i czuję się dziś jak zwłoka Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 08:53 Jaki słoneczny???? Buro, sino, zimno. Wracam do gniazda. Bry. Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 09:34 Dzień dobry. Serwis pogodowy: po porannych opadach nieśmiało wychodzi słońce, Celsjusze mają dojść do 18. Orale, nie wierzę, że w ciągu najbliższego roku nie będzie fajnych imprez. Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 10:59 Pogoda jeszcze OK. Wieje, żółta morda trochę zamglona. Podobno ma padać. Witam. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 15:59 Jadłem dziś lunch w towarzystwie Wodeckiego i Maseraka, ach, ten wielki świat! Odpowiedz Link
myszwkropki Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 19:34 Dzieńdobrywieczór. Burza przeszła, świeżutko, pachnąco i zielono... żyć nie umierać. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: M A J wita ! :) 10.05.10, 20:08 Wszyscy pizze rąbali aż im się uszy trzęsły. Odpowiedz Link
tutul Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 06:48 Dzień dobry Nic sie nie chce.Mgła i chlodno(nie chce mi się sprawdzać) Ogrodnicy nadchodzą... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 07:17 W tym roku ogrodnicy byli w kwietniu Ponoć jutro ma padać, ale póki co ślicznie jest i ciepło Miłego dnia - dzień dobry ! Odpowiedz Link
eulalija Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 07:36 Nie jest chłodno. A cera pięknieje z każdym krokiem, bo ta mgła jakoś oblepia. I bzy oszałamiają zapachem, nie ma wiatru, koło fioletowego prawie "odleciałam". Żeby nie ten zapach bzów to bym warczała i chyba nawet gryzła. Awanturę zrobili mi pod oknami o 4.30. I po spaniu. Owczarkowa trochę się zdziwiła, że tak wcześnie na spacer. A MLP pojechał do pracy godzinę wcześniej. Witam. Odpowiedz Link
heniulaa Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 07:28 Witam wszystkich mgła się panoszy od świtu błe Odpowiedz Link
bumbecki Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 07:58 dzień dobry może jestem dziwna ale lubię mgłę Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 08:23 O piątej rano było pięknie. Witam wszystkich. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 08:30 Nie wiem, czy jaka gmła była, ale teraz, kiedy się przecknęłam, jest cuuuuuuudnie! Istna Ukraina na niebie Odpowiedz Link
ter.eska Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 10:14 U nas tez pięknie,słoneczko,cieplutko,a ja muszę do pracy Odpowiedz Link
konopika Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 13:18 Dzień dobry. Ale się objadłam, na szczęście, marchewką i jabłkiem, obie rośliny były gigantycznych rozmiarów, jestem dumna, że dałam im radę, i bardzo ciekawa, czy zastąpią mi czekoladę, którą zazwyczaj zjadałam o tej porze niepostrzeżenie. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 13:32 Czrść! Witam się i znikam niesamowicie pracowity tydzień sie zaczął Odpowiedz Link
goonia Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 17:56 Dzien dobry. Mam piaskownice zamiast pralni. Dzieciom sie podoba. Zastanawiam sie czy wsadzac 5 rozsadek bobu wiewiorkom na pozarcie czy wywalic do smieci. Wg. przepowiedni Jotki, nawet jesli doczekamy plonu to niewiele go bedzie. Kurcze, mam mala grzadke, moze lepiej posadzic cos bardziej wydajnego? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: M A J wita ! :) 11.05.10, 18:15 Posadź bób, a jak już wiewiórki go zjedzą, to posadzisz coś bardziej wydajnego Odpowiedz Link