shiva772 14.04.10, 21:25 Kontynuacji Samochodzika po Nienackim jest mnóstwo i podobno sporo jest do bani. Dojrzałam do decyzji i chcę spróbować...hmmm od którego tomu zacząć? Myślałam o Szumskim i bursztynowj komnacie? Co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks652 Re: Samochodzik po Nienackim 15.04.10, 10:32 Ja bym cha jednak zaczęła od Pilipiuka, który jest najlepszym z pisarzy piszących dalsze części przygód Pana Samochodzika. No i ma odjechane pomysły:) Książki z tej serii pisał pod pseudonimem "Tomasz Olszakowski" Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Samochodzik po Nienackim 15.04.10, 21:14 I tak zrobię bo poszperałam trochę i Niemirski i Szumski mają fatalne recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la bagnolete Re: Samochodzik po Nienackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 00:56 Tak nie rób! Szumski rzeczywiście jest kiepski, zwłaszcza "Bursztynowa komnata" ale Pilipiuk czyli Olszakowski też jest słaby. Najlepszym kontynuatorem jest właśnie Niemirski, dziwię się, że znalazłaś fatalne recenzje właśnie na jego temat. Zresztą najlepiej zajrzyj na forum samochodzikowe, tam znajdziesz wszystko na ten temat: pansamochodzik.ok1.pl Acha, tylko pamiętaj, że poziom kontynuacji, niezależnie od autora w żadnym wypadku nie zbliża się nawet do powieści Nienackiego. Odpowiedz Link Zgłoś