piotr19730 09.12.10, 22:59 na długie jesienne wieczory. Może być klasyka, ja np. teraz po raz pierwszy czytam "Don Kichota". Najważniejsze, żeby tak przynajmniej 500 stron. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malazabka.de Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 09:16 trylogia Stieg´a Larssona, Cody McFadyen, Dan Brown, Jussi Adler Olsen, "Profesor" Jonh`a Katzenbach`a (niestety nie znam wszystkich tytulow po polsku, a tlumaczenie pewnie i tak nie ma sensu) Odpowiedz Link Zgłoś
megi1973 Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 09:22 piotr19730 napisał: > Najważniejsze, żeby tak przynajmniej 500 stron. a ja myślałam zawsze,że najważniejsza jest TREŚĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
eichhorn5 Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 09:51 > > a ja myślałam zawsze,że najważniejsza jest TREŚĆ... Treść niewątpliwie jest najważniejsza. Dołączam się do prośby autora wątku - ja rownież uwielbiam gruuube książki :) Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 11:19 Znakomity Lód Dukaja: www.cyfrowaszafa.pl/lod-p-41098.html Tu Larsson w pakiecie 3 tomy: www.cyfrowaszafa.pl/millennium-trylogia-pakiet-ksiazki-p-73142.html Nowy Follet, znakomity: www.cyfrowaszafa.pl/upadek-gigantow-p-69716.html Tu masz ZA DARMO ebook z Nędznikami Hugo (wspaniała powieść): www.cyfrowaszafa.pl/hugo-nedznicy-p-71300.html Tu też za darmo Klub Pickwicka Dickensa - rewelacja: www.cyfrowaszafa.pl/klub-pickwicka-karol-dickens-p-52.html Tu za darmo Tołstoja Anna Karenina. Jakże aktualna... www.cyfrowaszafa.pl/tolstoj-anna-karenina-p-74.html Tu więcej ebooków za darmo i w html czyli do czytania na wszystkim :-) www.cyfrowaszafa.pl/bezplatne-c-15_17.html Pozdrawiam al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Może polecicie jakąś grubą powieść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 11:58 Wg ilości stron to nie wiem. A ile kg cię interesuje, to czegoś poszukam? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 12:05 nie śmiejcie się z człowieka też lubię duże formaty i nie tylko książki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 13:32 oj tam - czasem ma sie ochotę przeczytać coś co nie skończy się po dwóch wieczorach :)) Cryptonomicon • Neal Stephenson (Peanatema też niczego sobie) Kwinkunks: Spuścizna Johna Huffama • Charles Palliser Kronika ptaka nakręcacza - Haruki Murakami Szkarłatny płatek i biały • Faber Michel Hyperion - Dan Simmons (z bonusem tak samo grubej 2,3 i 4 części :) mocno gruba ale jednak podzielona na tomy jest saga królewska George R. R. Martina. podobnie rzecz się ma z cyklem barokowym Stephensowna - w oryginale to 3 masywne tomy, u nas podzielili to na poręczniejsze kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 13:35 Dzieci Północy - Salman Rushdie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddgard Re: Może polecicie jakąś grubą powieść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 22:09 a ja do tych klasykow fantastyki dorzucilbym mlodszego autora - "Tern" Nika Pierumowa. Jest troche czytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr19730 Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 16:09 I jeszcze to znalazłem: "Gargantua i Pantagruel", "Przygody dobrego wojaka Szwejka", Flaubert "Szkoła uczuć", "Stara baśń" + kilka Dostojewskich i Tołstojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Może polecicie jakąś grubą powieść IP: *.187.244.22.ip.abpl.pl 10.12.10, 16:18 " Bastion " Kinga. Ponad 1000 stron. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 10.12.10, 19:56 Fowles - "Mag". Przeczytałam tę książkę w jedną noc, gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
linka.raz Rushdie, Śalimar klaun 10.12.10, 20:56 Z Rushdiego oprócz "Dzieci północy" polecam Ci także "Śalimara klauna" - dzieło stosownej objętości i wybitnej treści. "Ziemia pod jej stopami" SR też jest godna polecenia i spełnia kryterium grubości. Z lżejszej literatury - "Religia" Tima Willocksa jest gruba i świetnie się czyta (Malta w okresie oblężenia przez Turków). Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 11.12.10, 16:40 "Saga rodu Forsythe`ów" "Chłopi" "Cichy Don" "Czarodziejska góra" "Niebezpieczne związki" Wszelkie "Sagi rodów takich i owakich" "Ja Klaudiusz" "Klaudiusz i Messalina" specjalnie dla ciebie wyszukałam: pl.wikipedia.org/wiki/Anne_Golon "W poszukiwaniu straconego czasu" Cały cykl "08/15" Kirsta "Bunt żołnierzy" tegoż Odpowiedz Link Zgłoś
rohomtakatifu Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 11.12.10, 16:57 - "Ja Klaudiusz" + "Klaudiusz i Messalina" Graves - "Medicus" + "Szaman" Gordon - "Mag" Fowles Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Gruuuuubasy na jesienne wieczory :) 11.12.10, 19:27 1. "Pod kopułą" Stephen King - stron 928 2. "Zamek z piasku, który runął" Stieg Larsson - stron 800 3. "Nazywam się czerwień" Orhan Pamuk - stron 594 4. "Diuna" Frank Herbert - stron 670 5. "Alienista" Caleb Carr - stron 544 6. "Filary Ziemi" Ken Follett - stron 832 7. "Biesy" Fiodor Dostojewski - stron 948 8. "Mag" John Fowles - stron 670 9. "Lód" Jacek Dukaj - stron 1054 10."Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow - stron 544 Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 11.12.10, 21:06 A ja ci polecam cykl powieści Diany Gabaldon, żadna z ksiązek nie schodzi poniżej 800 stron. Połączenie romansu, powieści historycznej i fantasy. merlin.pl/diana-gabaldon/browse/search.html?phrase=diana+gabaldon§ion=&x=0&y=0&place=0+simple&offer=O&sort=rank&page=1 Odpowiedz Link Zgłoś
moov Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 13.12.10, 22:26 powiesci nie. czasy dobrych powiesci /zwlascza w polsce/ skonczyly sie juz dawno. osobiscie polecam "der wiener kreis"- nie utozsamac z wiedniem, bo bylby to duzy policzek dla osob zawartych w ksiazce. moov Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 13.12.10, 23:00 Dukaj "Lód": www.kwadryga.com/?page=sprzedaz&art=2866 Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 14.12.10, 09:04 z nie klasyki "Mag" Fowles'a. Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 A jak Atwood :-) 14.12.10, 10:49 Może polski Tołstoj, czyli Kalicińska? ;-) A serio, to polecam "Ślepego zabójcę" Margaret Atwood. Wciągająca, świetnie skonstruowana (bogactwo wątków, różne plany czasowe - współczesność krzyżuje się ze wspomnieniami z dzieciństwa i doniesieniami prasy sprzed lat...), a do tego jeszcze tajemnica rodzinną w tle... Moim zdaniem najlepsza powieść Atwood, a i jedna z moich ulubionych w ogóle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 15.12.10, 23:31 Doskonałe "Korekty" Jonathana Franzena, około 680s, a może "Łaskawe" Littela, około 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxim Re: Może polecicie jakąś grubą powieść IP: *.edata.net.pl 16.12.10, 01:01 "Tuan" Cizia Zyke - to strona autora www.ciziazyke.pl "Shantaram" Gregory David Roberts Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arthur Re: Może polecicie jakąś grubą powieść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 23:21 Mgły Avalonu - 1400 stron epickiej sagi arturianskiej oczami kobiet. Kiedy skonczysz warto siegnac po inna interpretacje tej samej legendy - Był sobie raz na zawsze król. Co prawda wydana w 7 tomach nie wyglada rownei monumentalnie, ale kiedy sie postawi wszystkie czesci obok siebie... :D Sporawe są też poszczegolne tomy Majipooru Odpowiedz Link Zgłoś
vipavka Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 17.12.10, 14:52 "Shogun" Jamesa Clavella. Ostatnie wydanie to trzy tomy razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemostegna Re: Może polecicie jakąś grubą powieść 17.12.10, 20:50 Multum takich książek by się znalazło, też jestem fanem klasycznej powieści w stylu Tołstoja, i od razu jako że pierwsza myśl jest najlepsza polecił bym "Życie i Los" Grossmana oraz "Łaskawe" Littella (to dwie myśli raczej)... podobno Dukaj był oręndownikiem powrotu do obszernej powieści i wyszedł z tego "Lód"... tak, gruba książka, nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GWDN Re: Może polecicie jakąś grubą powieść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 23:12 Gruba ksiazka - krotkie formy. To dobre polaczenie na zimowy wieczor ;) Kupilem sobie Kroki w nieznane. Tegoroczna edycja to wyzerka dla fantastow i czytam po jednym tekscie na jeden wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś