Dodaj do ulubionych

Pilch niedoceniony

14.01.11, 10:01
Przyznaję, że nie czytałem....

www.tvn24.pl/-1,1689428,0,1,pilch-z-larssonem-podbijaja-usa,wiadomosc.html
jeep
Obserwuj wątek
    • ada08 mille, villes, tranquilles :-) 14.01.11, 14:02
      Rzeczywiście zabawna książka, jej komizm jest taki, powiedziałabym... czeski. Niczego oczywiście nie ujmując Autorowi.

Gdy ojciec i pan Trąba postanowili zabić I sekretarza Władysława Gomułkę, panowały niepodzielne upały, ziemia trzeszczała w szwach, rozpoczynała się udręka mojej młodości.

Tak się zaczyna, spokojnie można czytać dalej :-)
      a.
      • moleslaw Re: mille, villes, tranquilles :-) 14.01.11, 22:00
        Pilch jest u nas faktycznie mało doceniany choć właściwie nazwisko już sobie wyrobił i jeśli ktoś lubi jego twórczość to spokojnie w ciemno może kupować kolejne pozycje nie ma obawy o kiepską formę.Ja mam wrażenie że Nike to mało ale z drugiej strony to najbardziej prestiżowa nagroda choć czasem mam wątpliwości ale to raczej dotyczy osób przyznających w/w niż samej nagrody.
      • jeepwdyzlu Re: mille, villes, tranquilles :-) 15.01.11, 00:13
        jej komizm jest taki, powiedziałabym... czeski. Niczego oczywiście nie ujmując Autorowi.
        -----------
        dla mnie to doskonała rekomendacja :-)
        Dzięki!
        jeep
        • gosiownik Re: mille, villes, tranquilles :-) 15.01.11, 10:19

> jej komizm jest taki, powiedziałabym... czeski. Niczego oczywiście nie ujmując
          > Autorowi.

To jest komplement przeciez :)
          • Gość: numerek Re: mille, villes, tranquilles :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.11, 12:31
            dobry na polskie gusta i gusciki na swiatowe polki slabizna co znaczy ze nikt duzej koniecznej kasy w nachalne promocje nie zaryzykuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka