Gość: manka Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.k34.webspeed.dk 24.05.04, 19:08 Kiedys moja miloscia byla "Sol ziemii" Jozefa Wittlina, potem zakochalam sie w tworczosci Adama Zagajewskiego, a teraz dla mnie mistrzem jest Andrzej Bobkowski i jego "Zapiski piorkiem"... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
limao Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) 24.05.04, 19:52 kochanowski wszytko zaczal prus kapuscinski herbert krynicki baranczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eone Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 20:46 konwicki, konwicki, po trzykroć konwicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pełna literatka i Rodziewiczówna i Gal Anonim heeee IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.05.04, 03:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.crowley.pl 24.05.04, 21:23 LEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ijon Tichy Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: 195.116.1.* 24.05.04, 23:06 Bez wątpienia Stanisław Lem. Najlepszy polski pisarz wszechczasów a podejrzewam, że najlepszy pisarz jaki się w ogóle narodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mscpx Lem najlepszym pisarzem?... Wątpliwe IP: *.pt-2.petrotel.pl 25.05.04, 01:32 Pisuje dobrą fantastykę i owszem, ale ani ma dobry literacki styl ani też ważkich problemów twórczością dotyka. Najlepsza jest wg mnie Helena Mniszkówna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeras Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: 195.136.247.* 25.05.04, 15:07 jak dla mnie najlepszymi są: Kapuściński, Lem, Piątek, z doświadczeń szkolnych wyniosłem także sympatię do Żeromskiego ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: 62.29.137.* 26.05.04, 08:33 Igor Newerly - za "Wzrórze błękitnego snu" i "Leśne morze" już się takich książek nie robi. Przygoda, przyjażń, dobrzy ludzie, a najdziwniejsze jest to, że większośc z opisanych rzeczy zdarzyła się naprawdę. No i film może ktoś by nakręcił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketti Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:17 Stasiuk przede wszystkim, potem jakoś długo nic... Tokarczuk, może Pilch czasem. Przeczytaliście już "Jadąc do Babadag"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:39 a dla mnie najlepsza jest nasza poetka Wisława Szymborska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.multicon.pl 26.05.04, 20:53 Iwaszkiewicz Chwin Baczyński Herbert Stachura Hłasko Norwid ...bo tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Coelho Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 26.05.04, 23:24 Moim zdaniem Bolesław Prus, Henryk Sienkiewicz, Adam Mickiewicz i ze współczesnych - Jerzy Pilch, Andrzej Stasiuk i mało znany i nie doceniany - jak narazie - Adrian Zok. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
oben1 Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) 27.05.04, 11:16 Adam Wiśniewski - Snerg za powieść "Robot" Janusz A. Zajdel - całokształt Jacek Dukaj - jak wyżej Edmund Wnuk - Lipiński - "Apostezjon" Andrzej Sapkowski - opowiadania Stanisław Lem - całokształt Feliks W. Kres - Księga Całości Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) 27.05.04, 11:22 Reymont Prus - tylko Lalka, reszte zczerstwil Witkacy - za wklad w rozwoj literackiej formy na swiatowa skale Odpowiedz Link Zgłoś
zorianx Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) 27.05.04, 12:39 ... Gall Anonim;-) Kadłubek, Jan Długosz, Prokosz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GitkaR Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 27.05.04, 13:08 Gombrowicz. Szczególnie za Dzienniki Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: najlepszy polscy pisarze ... ;-) 27.05.04, 19:20 ze współczesnych: Tokarczuk, Stasiuk, Huelle i Sapkowski + Zajdel. z klasyków: Prus. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Prus, Iwaszkiewicz, Dabrowska, Nalkowska_n/txt 28.05.04, 01:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: A ja cenie IP: *.it / 62.233.189.* 28.05.04, 17:16 Tyrmanda i Dygata Odpowiedz Link Zgłoś