Dodaj do ulubionych

ksiazka fantasy !!?

IP: *.roni.com.pl 22.06.12, 20:27
Właśnie kończę czytać sage "Pieśń nodu i ognia "czyli gra o tron (1tom) jak by ktos nie kojarzył . Zainteresowała mnie ta tematyka :) mozecie polecic jakas inna sage rownie przestronna - fantasy lub SF. Słyszałem ze "gra Endera" calkiem fajne albo "Hyperion"
Obserwuj wątek
    • eeela Re: ksiazka fantasy !!? 23.06.12, 02:04
      Jakbyś się był pofatygował i machnął skrollem z raz czy dwa, dowiedziałbyś się, że niżej na pierwszej stronie forum znajduje się już taki wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,151,135658805,135658805,Co_warto_z_fantastyki_.html
    • blue.berry Re: ksiazka fantasy !!? 20.02.13, 20:32
      a nie prościej będzie czytać następne tomy - Martin napisał już tego sporo : )
      zarówno Gra Endera jak i Hyperion są jak najbardziej godne polecenia, i również Diuna Herberta (jeśli trzymamy się klucza saga - duża pojemność : ) ale to zupełnie coś innego niż Gra o tron.

jeśli miałabym szukać coś w podobnym klimacie (saga rycerska, klimat fantasy) to raczej może coś Davida Eddingsa - cykl Malloreon, Jack Vance - cykl Lyonesse czy wreszcie Dragonlance duetu Margaret Weis & Tracy Hickman (oraz innych autorów). można do tego dołożyć też Ziemiomorze Ursuli Le Guin
    • Gość: morgir Re: ksiazka fantasy !!? IP: *.ists.pl 25.02.13, 12:37
      Może sięgnij po "Trylogię Valisarów" Fiony McIntosh? Przeczytałem pierwszy tom i przypadł mi do gustu, a skoro "Gra o tron" też mi się podobała liczę na to że mamy podobny gust :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka