Dodaj do ulubionych

Bookshop24

IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 21:43
Witam,

Chciałam Was zapytac o Wasze opinie o sklepie internetowym bookshop24.pl . Złożyłam tam zamówienie tydzień temu, wpłaciłam pieniądze na konto i od tej pory nie mam żadnej odpowiedzi. Czy to u nich normalne, czy powinnam się zacząc niepokoic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lajita Re: Bookshop24 IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 09:23
      Sprawa już się wyjaśniła, przepraszam za niepotrzebny wątek.
      • dominis2005 Re: Bookshop24 09.08.12, 12:55
        Przysłali Tobie ksiązki ???
        Bo też zamówiłam ponad 2 tyg temu 1/5 tyg temu zaplacilam a ksiazek nie widac.
        Znalazlam juz numer telefonu do nich bo ten co jest na stronie ich juz jest nieaktywny.
        Szef codzienjnie mowi ze wieczorem odpisze a nadal ani emaila ani zamowienia i pieniedzy tez :(
        • Gość: Gość Re: Bookshop24 IP: *.arcinteriors.pl 10.08.12, 11:07
          Ja też kupiłam u nich poprzez Allegro podręczniku 01.08.2012, zapłaciłam i do dziś cisza. Zero odzewu na maile, telefonów nikt nie odbiera. Jaki macie inny nr do właściciela niż na stronie - podajcie proszę to może uda mi się skontaktować.
          • dominis2005 Re: Bookshop24 11.08.12, 23:31
            Ta księgarnia mieści się w Bydgoszczy w centrum handlowym. Znalazłam do nich numeru dostałam jakiś zaczynający się na 609...... Odebrał pan ale tylko z numeru z identyfikacja. Jak dzwońilam z zastżezonego to nie odbiera. Ten numer ze strony internetowej ich już nieodpowiada. Po 2 tyg dostałam info na emaila ze wysylka nastąpiła. Więc liczę na otrzymanie książek w poniedziałek, no wtorek. :). Mam nadzieje ze to ńie jest moja naiwność.
            A jak powiedziałam panu ze na strońie swójej firmy ma ze dostawa następuje w ciagu 2 dni, to usłyszałam ze to NIE JEST PIEKARNIA. Ale zabawny gość.
            Niestety numeru nie mam w komórce tylko w pracy, więc nie mogę go podać. Ale centrala galerii handlowej podaje.
            • dominis2005 Re: Bookshop24 13.08.12, 17:53
              Dla zainteresowanych osób podaję nr tel Do właściciela 669 801 980.
              Ja nadal czekam . Minęło 2 tygodnie od wpłaty pieniędzy na konto ...
              • Gość: Lajita Re: Bookshop24 IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 21:19
                Jednak u mnie sprawa się nie wyjaśniła i widzę, że nie tylko ja mam takie problemy. Zamówiłam książki na początku lipca, pieniądze wpłaciłam na konto. Po tygodniu cały czas widniał status: oczekiwanie na przelew. Zaczęliśmy się denerwowac i w końcu znaleźliśmy sklep na allegro. I tam była informacja, że urlop do końca lipca. Było to troszkę dziwne, ale my tez mielismy urlop, więc stwierdziliśmy wrócimy - pomyślimy. Pod koniec lipca zaczęliśmy dzwonic i nikt nie odbierał. Cały ten czas pisaliśmy meile. Pod koniec lipca nagle status zmienił się na: akceptacja przelewu, a potem: realizacja w toku. Od tej pory nic o paczce nie słychac, nikt nie odbiera telefonów. Jest to trochę dziwne i nie ukrywam, że na kupujac te książki bardzo nam na czasie zależało, a tu takie kłopoty i jeszcze to, że nie można się ze sprzedającym skontaktowac.
                • dominis2005 Telefon do " właściwa" księgarni Bookshop24 20.08.12, 22:02
                  669801980
                • Gość: Anna Re: Bookshop24 IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 23:56
                  Chciałam Was zapytać, czy dostaliście już swoje zamówione książki? Moja historia jest podobna do waszych. Zamówiłam i opłaciłam podręczniki ponad miesiąc temu 19 VII !!! Następne dni to oczekiwanie, maile, telefony na głuchy numer. Potem okazało się, że niby 30 VII zaksięgowano przelew i zaczęto przygotowywać paczkę, którą rzekomo wysłano do mnie 13 VIII !!! Dziś minął 22 VIII i ani śladu książek ani pieniędzy. Zbliża się rok szkolny, a ja przez tych oszustów jestem bez książek dla dziecka i nie wiem, czy mam kupować drugi komplet. Czy ktoś dostał od nich już cokolwiek?
                  • dominis2005 Re: Bookshop24 24.08.12, 12:41
                    telefon masz w moim linku wyzej do wlasciciela jesli jeszcze odbiera.
                    Ja tez mam info z 13/08 ze wysyłka nastąpila. lecz do dzisiaj nie mam ksiazek. dzisiaj bede sie probowala do niego dodzwonic.
                    i chyba zrobie tak ze wysle mu emaila ze ja kupilam ksiazki i ma juz mi nie wysyłac tylko oddac po miesiacu pieniadze ktorymi dysponuje.
                    i dalej bede walczyc inaczej z nim
                    • Gość: gośka Re: Bookshop24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 16:44
                      witam, jestem dokładnie w takiej sytuacji, jak Wy. Czekam już od 30>07 na przesyłkę , pieniądze doszły 28>07. niestety jak czytam marne moje nadzieje na ksiązki jak i na zwrot pieniędzy. Napisłam do niego list polecony,że jeżeli w ciągu 3 dni od ptrzymania pisma nie zostaną dostarczone książki to proszę o zwrot pieniędzy. Czekam do poniedziałku i zamawiam nowy komplet dla dzieci(!!!). Sprawe oddam do sądu, wiem dokładnie jak się facet nazywa itd. mam obstawę prawników. zgłoszę sprawę do delegatury praw konsumenta w Bydgoszczy. jesli chcecie coś osiągnąć to napiszcie pismo , tak jak ja - rada rzecznika p/konsumenta.
                      wstyd mi za ludzi, którzy oszukują na książkach! Dno! I tak też mu napisałam.
                      pozdrawiam, powodzenia
                    • Gość: Anna Re: Bookshop24 IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 18:43
                      dominis,
                      ja dzwoniłam pod ten numer. Odebrał facet, taki chyba wkurzony, skąd mam ten numer. Potem ja mu wykrzyczalam swoje prawa i żądania i co o nim myślę, a on powtarzał tylko: tak, proszę pani. Potem rzuciłam telefon. Też tak jak wy myślę o policji i zgłoszeniu sprawy. Nie możemy mu darować. Trzeba to gdzieś nagłośnić, przestrzec przed nim, bo przecież ta strona księgarni ciągle działa, i zgłosić oszusta do policji, prokuratora i organizacji konsumenckich.
    • Gość: zz Re: Bookshop24 IP: *.89.67.170.static.cdpnetia.pl 24.08.12, 14:36
      Zdaje się, że na Allegro byly dwa konta. Jedno zawieszone po serii negatywow swiadczących o tym, ze uzytkownik wzial kase i sie zmyl, drugie jeszcze dzialajace, ale chyba niedlugo, bo uzytkownik od dawna sie nie logowal, a negatywy tez nie najlepiej o nim swiadcza.
      Zglos sprawe policji. I raczej nie licz na odzyskanie kasy.
    • Gość: Lajita Re: Bookshop24 IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 16:28
      Niespodziewanie dostaliśmy informację o anulowaniu zamówienia i na nasze konto wpłynęły pieniądze. Dla nas sprawa się rozwiązała, po prawie dwóch miesiącach od złożenia zamówienia. Nie dostalismy informacji dlaczego to zamówienie zostało anulowane. Podejrzewamy, że tych książek od początku nie było. Życzymy wszystkim szybkiego rozwiązania sprawy, a resztę osób przestrzgamy przed tą księgarnią internetową.
      • dominis2005 Re: Bookshop24 30.08.12, 14:48
        też dostałam informacje o anulowaniu transakcji; konta jeszcze nie sprawdzałam.
      • Gość: Anna Re: Bookshop24 IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.12, 23:56
        U mnie to samo: wiadomość o anulowaniu. Strony księgarni już nie ma. Sprawdziłam konto: pieniądze wróciły. Szkoda 2 m-cy nerwów + opłata za przelew. A podręczniki musieliśmy teraz szybko kupić w normalnym sklepie.
    • Gość: reksel Re: Bookshop24 IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.12, 20:06
      Nie kupujcie w tym sklepie. Człowiek zwleka z wysyłką i często nie ma zamiaru wysyłać. Uważa, że część ludzi daruje mu małe kwoty. Jak ju ż zamowiłeś to nie dzwoń pod numer telefonu podany na bookshop.Nie dopowiada też na maile. Dzwońcie na telefon który podał jeden z internautów.Gdy nie wysyła towaru zawiadomcie policję. I jak możecie nie kupujcie w tym sklepie szkoda nerwów i pieniedzy.
    • Gość: Tadziu Re: Bookshop24 IP: *.tktelekom.pl 13.02.13, 12:48
      To chyba jakaś ściema z tą księgarnią, jak się nie wywiążą z realizacji zamówienia, to składam wniosek o ściganie BooksHop24.p.
      • Gość: billi Re: Bookshop24 IP: *.dynamic.lte.plus.pl 13.02.13, 16:04
        To nie ściema!!!Wysyłają nieraz z opóźnieniem, ale ja dostałem towar bez problemu, mają nieraz problemy z dostępnością towaru..ale w końcu dojdzie,pozd.
    • wieslawa949 Re: Bookshop24 16.12.14, 17:00
      Kupiłem u nich książkę. Żadnej książki i żadnych pieniędzy do tej pory, niestety musiałem to zgłosić na Policję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka