Dodaj do ulubionych

Thriller..?

02.10.12, 23:30
Możecie mi polecić coś z tego gatunku? Czytałam ostatnio "Chemię śmierci" Becketta i to było niesamowite!
Chciałabym znowu poczytać coś z akcją, nieprzewidywalnymi zwrotami akcji, zaskakującym zakończeniem.
Zastanawiałam się nad "Igrzyskami śmierci" Suzanne Collins, ale to trochę fantasy chyba..

Z góry dziękuję za tytuły :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ig Re: Thriller..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 21:45
      może książki Tess Gerritsen? (m.in. Skalpel, Chirurg, Grzesznik, Sobowtór, Klub Mefista, Autopsja, Grawitacja, Dawca, Mumia, Ogród kości, Dolina Umarłych, Milcząca dziewczyna)
      • Gość: walerka Re: Thriller..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 11:08
        Ebooki - polecam Drogę - Cormaca McCarthy’ego, może nie jest to typowy thriller ale bardzo fajna książka, która doczekała się również ekranizacji. Świat jaki znamy skończył się, na niebie nie ma już ptaków, w wodach nie ma ryb.. o tym że wczesniej było tu jakieś życie świadczą pozostałości rzeczy zbudowanych przez człowieka. Droga to wędrówka ojca z synem na południe gdzie powinno być cieplej, codzienna walka z mrozem i wrogo nastawionymi obcymi, Nie szukają kontaktu z nikim są zdani tylko na siebie, bowiem człowiek dla człowieka stał się bestią. Wszystkie zdobycze cywilizacji rozwinięta kultura, przestało istnieć. Prawie wszystko, ponieważ nasi pielgrzymi pomimo panującego okrucieństwa starają się nadal być dobrymi ludźmi. I ta świadomość dodaje im sił każdego ranka, żeby iść dalej, do miejsca gdzie będzie lepiej i będą inni tacy jak oni ....

• Gość: gość Re: Thriller..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 11:01
      "Tajemnice Lake Huron" Martin Cross trzyma cały czas w napięciu:)
      • Gość: Andrew Re: Thriller..? Tajemnice Lake Huron- Martin Cros IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 15:33
        poza napięciem horrorowym:) jest też dużo napięcia erotycznego - niezłe
        • Gość: Quba Re: Thriller..? Tajemnice Lake Huron- Martin Cross IP: 206.196.227.* 31.01.13, 09:48
          dzięki ... fajny wątek stwora - Pana Puszczy i trzymająca opowieść ... super się czyta
    • bez_portek Re: Thriller..? 15.10.12, 15:29
      przeczytaj
      bielszy odcień śmierci - bernard minier
    • Gość: Ale książka! Re: Thriller..? IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.12, 12:21
      Polecam "Złudzenie" Thomasa Eriksona. Książka będzie miała swoją premierę 16 października (wtorek), ale już teraz możesz przeczytać o niej więcej na aleksiazka.blogspot.com/2012/10/recenzja-thomas-erikson-zudzenie.html
    • qw994 Re: Thriller..? 17.10.12, 06:08
      "W ciemnościach strachu" - Maxime Chattam
      "Ciemne sekrety" - Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt
    • agi122 Re: Thriller..? 22.10.12, 10:52
      Dziękuuuuję za wszystkie tytuły :)) Na pewno przeczytam wszystkie propozycje :D
    • nothing-else Re: Thriller..? 22.10.12, 13:16
      "Bezsenność" Kinga, "Intensywność" Koontza, "Bez skrupułów" Cobena
    • eeela Re: Thriller..? 22.10.12, 22:44

> Zastanawiałam się nad "Igrzyskami śmierci" Suzanne Collins, ale to trochę fanta
      > sy chyba..

To nie jest fantasy, tylko powieść postapokaliptyczna.
    • Gość: magma Re: Thriller..? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 09:35
      [b]A czytaliście "Nieśmiertelność" Romana Godlewskiego? Na prawede warte polecenia, tym bardziej o dziwo- rewelacyjna pozycja w tym gatunku polskiego autora. W jeden wieczór zjadłem książkę, emocje, zastanowienie.
      Książkę dostałem przez przypadek- od znajomego, ale już poszperałem w necie, jest dość głośno o niej- z tym watkiem religijnym, to może przesada, ale jest dreszcz, jest poczucie chęci na więcej i więcej. Czekam na druga część!
      • Gość: stonoga Re: Thriller..? IP: *.haye.cable.virginmedia.com 04.01.13, 19:08
        Chemia smierci to jeden z moich ulubionych thrillerow. Poczytaj inne tego autora.
        Albo np. Elizabeth Haynes ,,W najciemniejszym kącie’’
        Albo Mankell
    • rdect Re: Thriller..? 24.01.13, 09:51
      Jak nie czytałaś to polecam Ci Rękę Mistrza - Stephena Kinga. Świetna książka.

--
      latarnie hybrydowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka