maszmi 18.10.12, 21:39 Czy można czytać na komputerze, czy trzeba mieć czytnik, może głupie pytanie dla znawców tematu ale ja jestem ciemna jak tabaka w rogu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: f Re: ebooki IP: *.cnow.pl 18.10.12, 21:58 Można. Takie formaty jak txt czy pdf - bez żadnych dodatków. Z Amazona możesz ściągnąć pecetowy odpowiednik kindle'a, czyli "Kindle for PC". Podobnie z B&N - "Nook for PC". O szczegóły zapytaj Google'a. Odpowiedz Link Zgłoś
eleaine Re: ebooki 19.10.12, 15:45 Można bez problemu na komputerze, ale jest to o tyle niewygodne że oczy szybko się męczą. Natomiast czytniki są "przystosowane" do wzroku, nie odczuwasz praktycznie w ogóle że czytasz w formie elektronicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: ebooki 19.10.12, 18:33 a na Kindlu to tylko z Amazona, czy i polskie ksiągarnie wchodzą w rachubę? A jak z czasopismami, czy wystarczy czytnik, czy musi być tablet? Oj Boże, gubię się w tym elektronicznym świecie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: ebooki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 12:12 Na Kindlu można czytać dowolne e-booki, ważne, aby były w odpowiednim formacie - najlepiej mobi, względnie pdf. Inne formaty (np. epub) można przekonwertować przy pomocy odpowiedniego programu. Kindle działa jak dysk USB, można wrzucać tam dowolne pliki. Czasopisma też można czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ebooki 20.10.12, 20:45 maszmi napisała: > a na Kindlu to tylko z Amazona, czy i polskie ksiągarnie wchodzą w rachubę? A j > ak z czasopismami, czy wystarczy czytnik, czy musi być tablet? 1. oczywiście, ostatnio świetnie działa publio 2. wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: ebooki 03.11.12, 15:20 a sam czytnik bez komputera ma sens? czy książki można ściągać bezpośrednio na czytnik? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ebooki 03.11.12, 15:22 Można, ale wtedy jest się ograniczonym do oferty jednego lub kilku sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elche Jestem innego zdania IP: 93.159.165.* 30.12.12, 17:27 niektóre polskie eksięgarnie umożliwiają bezpośrednią wysyłkę na Kindle, a woblink.com umożliwia kupowanie bezpośrednio z kindle, wcześniej pewnie trzeba poustawiać opcje płatności. W przypadku Kindle masz możliwość wysłanie ebooka mejlem na czytnik. Musisz być jednak w zasięgu wifi. ---- Jaki czytnik wybrać Odpowiedz Link Zgłoś