Dodaj do ulubionych

Amazon i e-booki

02.03.21, 20:07
Pomocy e-bookowej potrzebuję.

Na stanie tablet z aplikacją EBookDroid. Bez problemu otwiera pliki epub i pdf, w opisie aplikacji widzę, że mobi też powinno czytać (ale nie testowałam). E-booki zakupione w Empiku na ww. tablecie śmigają bez większych problemów. Niestety zamarzyło mi się kilka książek dostępnych tylko w Amazonie. Do wyboru jest wersja Kindle i oczywiście papier. Czy jest szansa, że wersja Kindle da się odczytać na tablecie, czy niezbędny jest czytnik Kindle?
Obserwuj wątek
    • soft.kitty Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 20:31
      Możesz na tablecie zainstalować amazonową aplikację do czytania e-booków. Inaczej się raczej nie da.
    • araceli Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 20:31
      Format kindle to mobi. Kindle ma tez własna aplikację do czytania ale EbookDroid powinien dać radę. Możesz poszukać jakichś darmowych pozycji w mobi i sprawdzić.
    • berdebul Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 20:31
      Ściągnij apkę Amazon Kindle, czyta wszystko z Amazon.
      • greatbarrierreef Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 20:40
        To jeszcze parę pytań - e-booki z Amazona to osobne pliki, czy lądują jedynie w bibliotece aplikacji? Czy można je zgrać na kilka urządzeń czy są przypisane do jednego? Wybaczcie laikowi, ale z Amazona jakoś nie miałam okazji korzystać. Właśnie zauważyłam w wątku poniżej, że amazon.pl jest od dziś dostępny, więc jak tablet nie ogarnie to ostatecznie zostaną mi wersje papierowe (choć z najwyższą niechęcią, bo 3x droższe niż elektroniczne).
        • redwineiswhatilike Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 21:27
          W bibliotece aplikacji. Chyba smile
        • leyla76 Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 21:45
          Jestem zalogowana tym samym kontem na kilku urządzeniach i wszędzie mam dostęp do mojej biblioteki.
          Gdzieś w innym wątku czytałam, ze można ksiazki zakupione na kindla pożyczać innym, ale jak to działa to nie wiem. Nigdy nie próbowałam .
        • berdebul Re: Amazon i e-booki 04.03.21, 10:37
          Są powiązane z kontem, a nie z lokalizacją. Te same otwieram w apce, co na kindle.
    • redwineiswhatilike Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 21:26
      Ja mam na czytniku inkbook aplikację kindle Amazon i czytam bez problemu te kupione na Amazonie.
    • swiezynka77 Re: Amazon i e-booki 02.03.21, 21:38
      Nic nie trzeba ściągać, można przekonwertować plik mobi na epub
      • greatbarrierreef Re: Amazon i e-booki 03.03.21, 18:20
        Dziękuję zbiorczosmile
    • nowaczek12345 Re: Amazon i e-booki 04.03.21, 10:23
      Calibre to rewelacyjne narzędzie do czytania i konwersji różnych formatów e-booków. Zainstaluj na tablecie i po sprawie, będzie czytać wszystko.
    • leyla76 Re: Amazon i e-booki 04.03.21, 10:47
      A ja jeszcze dla zainteresowanych podam stronkę z duża ilością darmowych książek w wersji elektronicznej.
      Nie wiem ile tam jest książek w wersji polskiej, bo ja w sumie po angielsku czytam, ale strona warta uwagi.
      Wczoraj ściągnęłam troche książek do nauki francuskiego , a juz miałam kupować na amazonie.

z-lib.org/

• redwineiswhatilike Re: Amazon i e-booki 04.03.21, 11:53
        Dziękuję za polecenie strony smile
        • redwineiswhatilike Re: Amazon i e-booki 04.03.21, 20:57
          Jeszcze raz dziękuję. Pościągałam bezpośrednio na czytnik 6 super książek po angielsku. Mnóstwo tego tam jest i bezpłatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka