Gość: menuet IP: *.com / *.swiebodzin.net 06.08.04, 11:54 trzeba przeczytac... kto wie gdzie jest dostępna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barca Re: Nowa książka Fallaci IP: *.upf.es 06.08.04, 12:10 Na moj gust ta pani ma niezlego pierdolca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekoni Re: Nowa książka Fallaci IP: *.pl / *.77.classcom.pl 06.08.04, 12:49 Do Barca - Jak się nie ma nic do powiedzenia i ma się ograniczone słownictwo - to lepiej nic nie mówić ! Smiesz tak pisać o tej wielkiej dziennikarce ! Kim ty jestes / Jakim prawem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nowa książka Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 15:23 A ty kim jesteś CENZORZE? Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Nowa książka Fallaci 06.08.04, 15:26 Lekoni był może za ostry, bo nie mozna odmawiać ludziom prawa do wyrażania ich opinii. Nawet jeśli to tylko inwektywy. Ale trochę go rozumiem. Problemem niektórych osób jest totalny brak AUTOCENZURY. Internet zwalnia od odpowiedzialności za słowa. Niektórych zwalnia także od myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLNOSC CZYNAMI SI WALESA TO STMBOL SWIATA,EUROPY,POLSKI IP: *.sympatico.ca 06.08.04, 20:23 Wolnosc czynami sie mierzy. Prezydent Walesa to TRYBUN LUDOWI jak mawiali Rzymianie. Jeden z najbardziej znanych politykow swiata, encyklopedysta. Niewielkiego wzrostu a duzym sercem dla Polski i Swiata. Jeden z trzech wielkich politykow Polski. KROL JAN III SOBIESKI, MARSZALEK JOZEF PILSUDSKI, PRZYWODCA SOLIDARNOSCI LECH WALESA. Te osoby historia Swiata z historii Polski zna najbardziej. Krytyka pozytywna: w kraju te wielkie oosby w pewnym okresie czasu byly wrecz zniewazane przez osoby z psia dusza lub zagubione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: WALESA TO STMBOL SWIATA,EUROPY,POLSKI IP: 82.160.16.* 06.08.04, 21:02 "WALESA TO STMBOL SWIATA,EUROPY,POLSKI" - chyba odpowiedni napis na baloniku, który ma to do siebie , że "przedmuchany", łatwo pęka.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziq Re: WALESA TO STMBOL SWIATA,EUROPY,POLSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 22:03 gdzie się leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: WALESA TO STMBOL SWIATA,EUROPY,POLSKI IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.04, 10:24 JA JESTEM ZA, A NAWET PRZECIW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futurman A CO TO MOZE NIE WAŁĘSA OBALIL KOMUNE TYLKO REGAN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 10:41 TAK PISALI OSTATNIO W NEEWSWEKU NIEDOUCZENI AMERYKANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luFka Walesa obalil flaszke, niejedna zapewne, a nie IP: *.chelmnet.pl 07.08.04, 23:07 komunizm. Porownywanie nieuka Walesy z Janem Pawlem II, Reaganem czy Margaret T. to chyba w ramach kpiny jakiejs. Ciekawe, ze po tylu latach jest jeszcze sporo ludzi ktorzy bezkrytycznie ocaniaja dziecioroba i bufona. W jednej z niedawnych wypowiedzi nasz "bohater" powiedzial m.in. ze Pat Cox, wozi sie na jego sukcesie w obalaniu komuny :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inokel Re: Nowa książka Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 17:20 Wielkość dziennikarza nie polega na obrzucaniu innych określeniami typu "pijak" skoro wszyscy wiedzą, że Jelcyn chlał na potęgę, czy też określaniem Wałęsy "ignorant" skoro wiadomo, że profesorem nie jest. Pani F. schodzi do poziomu magla, w fomie jarmarcznej prezentuje prymitywne poglądy a pospólstwo czyta ten bełkot i doszukuje się w nim, no właśnie czego? Cóż drogi Lekoni takiego skłania Ciebie do określenia "wielka dziennikarka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BanG Re: Nieomylni dziennikarze? IP: 129.81.192.* 06.08.04, 18:44 Nawet NAJWIEKSZEJ klasy dziennikarze potrafia sie mylic i popelniac znaczace bledy. Dotyczy to takze i pani Fallaci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Nowa książka Fallaci IP: *.goscieradow.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 13:34 Niczym nie zimponujesz tak jak Wałęsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr co nie zmienia faktu, ze Walesa jest ignorantem IP: *.abhsia.telus.net 06.08.04, 15:57 Chociaz to czesto politykom pomaga i nie odejmuje im prawdziwych zaslug. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: GENIUSZ DLA IDIOTY JEST IDIOTA IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 16:45 IDIOTA ZAWSZE MYSLI, ZE JEST GENIUSZEM. W wariatkowie sa sami "Wielcy Ludzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: GENIUSZ DLA IDIOTY JEST IDIOTA IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.04, 10:27 - Ja to genialnie zrobiłem! - Co? - Przeskoczyłem przez płot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: Nowa książka Fallaci IP: 217.153.6.* 06.08.04, 15:21 oj ignoranci ignoranci. Zapoznajcie się z definicją, pomyślcie rozważnie jeśli potraficie, to światłość sama na was spłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowa książka Fallaci IP: *.hc-sc.gc.ca 06.08.04, 15:40 Gość portalu: Barca napisał(a): > Na moj gust ta pani ma niezlego pierdolca... Absolutnie sie zgadzam. Dziwi mnie, ze staje sie dla wielu idolem. Umie, glownie, lansowac swoje ja. (media, uwazajcie na nie, np. tu jest o jakims Rakowskim (dobrze), a o Walesie (zle) - a kurcze jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Nowa książka Fallaci IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.08.04, 16:14 do abc: moze porownasz do siebie? jak wypadleś? z pewnosia ponizej wszystkich cytowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowa książka Fallaci IP: *.hc-sc.gc.ca 06.08.04, 19:37 Gość portalu: def napisał(a): > do abc: moze porownasz do siebie? jak wypadleś? z pewnosia ponizej wszystkich > cytowanych! Ja nie startuje w tych konkurencjach. W swoim Ja jestem nienajgorszy. Ale czytac i pisac umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewe wielka pisarka - umieram ze smiechu :))))))) IP: 82.112.135.* 06.08.04, 15:53 na moj gust pierdolec az miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oriana Ja jestem mądra, ja jestem silna, IP: *.chello.pl 06.08.04, 16:25 ja jestem szlachetna, ja jestem piękna, ja jestem wielka. I JA zrobię ze sobą o tym wywiad! Phallaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noBarka Re: Nowa książka Fallaci IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.08.04, 16:11 do Barki- wg mnie to, co przypisujesz Orianie, masz ty, i to zdrowego! zabrales glos w dyskusji, do ktorej nie masz, chlopie, glowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next0r Re: Nowa książka Fallaci IP: *.home.cgocable.net 06.08.04, 23:33 ... a ja szanuje ludzi o niezaleznych , nawet niech i niepopularnych opiniach , gdyby takich nie bylo, nie byloby dyskusji tylko modlitwa do jednego swiatopogladu i jednej opinii . Kon jaki jest, kazdy widzi - nikt nie musi sie z Fallaci czy Papiezem zgadzac , dobrze jest uslyszec, co inni mysla . Bardzo czesto okazuje sie, ze niepopularne opinie sa i owszem, popularne, ale po cichu, a kazdy boi sie je wyrazac publicznie ... Ona wyraza swoje opinie i ja ja szanuje za odwage, z wieloma jej tezami sie nie zgadzajac czesto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMERF MADRALA Re: Nowa książka Fallaci IP: *.qc.sympatico.ca 07.08.04, 04:57 NA POHYBEL Z NIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarekW Falaci staje się monotematyczna IP: 213.227.80.* 06.08.04, 12:14 Ale co do ignoranta Wałęsy i braku przywódców ma świętą rację. Trzeba przeczytać. Może ma jakieś pomysły na poprawę sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.top.net.pl 06.08.04, 12:49 Wałęsa istotnie ignorant ale za to twarda osobowość i dobra intuicja. Na pewnym etapie był bardzo cenny. Co do umysłów przywódczych: Nie przeceniałbym Bin Ladena. Warto wymienić innych wybitnych przywódców: Ronalda Reagana i Margaret Thatcher. Ciekawe, co Fallaci sądzi o Putinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:38 I jeszcze bardziej ciekawe co sądzi o Jaruzelskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Falaci staje się monotematyczna IP: 167.153.4.* 06.08.04, 13:42 co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.canreg.ca 06.08.04, 14:45 O kim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.hc-sc.gc.ca 06.08.04, 15:46 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Wałęsa istotnie ignorant ale za to twarda osobowość i dobra intuicja. Na pewnym > > etapie był bardzo cenny. > Co do umysłów przywódczych: > Nie przeceniałbym Bin Ladena. > Warto wymienić innych wybitnych przywódców: Ronalda Reagana i Margaret Thatcher > . > Ciekawe, co Fallaci sądzi o Putinie? Czy to jest takie istotne, co ona sadzi? Nie masz wlasnych pogladow, osadow, interpretacji, itp. (Skad ta tesknota za wodzem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Dla niej nieinteresujący, bo zupełnie bezbarwny: IP: 194.181.190.* 06.08.04, 17:22 ani mądry, ani głupi, ani zły, ani dobry:typowy urzędnik KGB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HENRYK . J. Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.proxy.aol.com 06.08.04, 14:05 zeby nie ten ignorant dzis tu napewno nikt nie pisalby tu glupot prawda jest ze polska to kraj idiotow ale co dotyczy Walesy to gdyby takich jak on bylo troche wiecej to nie byloby takiego dziadostwa w polsce tak tak polaczki to wasza zasluga i dobrze wam bo Walesa walczyl z tyranem jakim byl komunizm i jego ludzie a wy duraki wybraliscie ich do wladzy teraz macie juz raj ani fabryk ani pracy ani bankow ani ziemi ani niczego jestescie tylko szarancza ktora juz sie nie liczy i takim narodem jakim wy jestescie SLD/PZPR/DOBRZE SOBIE RADZI oni teraz maja raj na ziemi gdzieki waszej glupocie a jedyny wasz sukces to wlasnie wasza glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Falaci staje się monotematyczna IP: 167.153.4.* 06.08.04, 14:22 Heniu jestes genialny , gdyby wiecej ludzi bylo takich jak ty to bysmy jeszcze w jaskiniach siedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.hc-sc.gc.ca 06.08.04, 15:49 Gość portalu: ja napisał(a): > Heniu jestes genialny , gdyby wiecej ludzi bylo takich jak ty to bysmy jeszcze > w jaskiniach siedzieli. Moze nie byloby tak zle. Teraz jest moda na organiczne zycie. (Wyzej pupy nie podskoczysz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyja Re: Falaci staje się monotematyczna IP: 167.153.4.* 06.08.04, 15:57 co denerwujemy sie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romi Re: Heniu na prezydenta IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 06.08.04, 14:33 Najlepiej zaraz za Busha..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosan Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 06.08.04, 14:48 Henryku! Czas na leki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.canreg.ca 06.08.04, 14:48 Heniu, a ty kto, arab czy meksykanin? tak to wyglada, jak bys robil we wlasne gniazdko, skarbie... nawet z za oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Falaci staje się monotematyczna IP: 212.182.110.* 06.08.04, 15:12 jakie gniazdo, jakie kalanie. Czy uważasz, że za wszystko są odpowiedzialni politycy, no i oczywiście Żydzi? Dwóch ćwoków spod budki dla których 2+2=22 zawsze przegłosuje jednego profesora ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.cegs.itesm.mx 06.08.04, 17:29 lepsze 2+2=22 niz 2+2=0 i jeszcze doplata 18zl na balcerusia za takie liczenie pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Asa Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.canreg.ca 06.08.04, 19:45 moja odpowiedz dla Henia (kalanie wlasnego gniazda), traktowala o jego stwierdzeniu ze Polska to krai glupcow... Co do profesorow ekonomii, kiepsko sie z nimi gada, czesto nie lepiej niz cwokami... a czsem warto ich przeglosowac. Odpowiedzialni za problemy sa nie politycy, ale my bo ich wybralismy, i pozwalamy aby nam kit wciskali. Co do zydow, nie mam pojecia czy sa w Kanadzie, gdzie mieszkam, za cos konkretnego (zlego czy dobrego) odpowiedzialni. Osobiscie nieznam zadnego ktory by mi sprawial klopoty, ale znam ich tylko paru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.nest.gliwice.pl / *.nest.gliwice.pl 06.08.04, 15:00 Takiego dziadostwa by nie było, tylko jeszcze gorsze. Dosyć mamy iognorantów w polityce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Falaci staje się monotematyczna IP: 167.153.4.* 06.08.04, 15:06 to swieta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.08.04, 16:27 na ktorych ignorantow glosowaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.08.04, 16:24 oj, Henryku, Henryku, widze, ze wolisz wierzyc w mity! poczytaj wiecej, to moze wiedza cie oswieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Falaci staje się monotematyczna IP: 82.160.30.* 06.08.04, 21:21 Panie "HENRYK . J." imię , króre Pan nosi zobowiązuje, proszę więc o szacunek dla Polski i Polaków (jacy(ka) by nie byli(ła)). My Henrycy (poza poglądami politycznymi?) wyróżniamy się (powinniśmy?) przewagą kultury nabytej nad chamstwem wrodzonym.:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no halal Re: Falaci staje się monotematyczna IP: 219.88.134.* 06.08.04, 14:21 czlowieku,monotematyczna.Nogi sie uginaja.Powiedz mi gdzie zyjesz,jakie masz wyksztalcenie,jaka prace wykonujesz,czy byles kiedys w Afryce,Azji,Amerykach etc.Kim jestes.Prosze,przedstaw sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omni Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.08.04, 16:21 darkuW, oriana jest za madra, zeby pisac recepty, jak ma być, bo zdaje sobie sprawę ze zlozonosci wielu zjawisk, ona obnaża tych, ktorzy maja sie za wybitne osoby a tym, ktorzy maja wplyw na wybory, lub tez moga robic cos,aby zmienić swiat, uswiadamiać to, czego nie widzą; ma odwagę mieć swoje zdanie,widac wlasnie,ze jest tepione to zdanie i ta odwaga nawet tu, na tym forum: jeśli ktos z was ma inne zdanie, to moze je wyrazac, ale, na jakimś poziomie! ludzie! POLACY KATOLICY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie.wierzę.orianie Re: Falaci staje się monotematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:47 Jej pomysłem na poprawę sytuacji jest od lat wybicie do nogi wszystkich Arabów. Poza tym nie nazwałbym jej dziennikarką, tylko publicystką - dziennikarz informuje, a komentuje publicysta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kybernetes Re: Nowa książka Fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 12:17 Jest to kontrowersyjna postać, ale ma jedną zaletę pobudza do myslenia nas zawieszonych miedzy konsumpcja a bezrobociem... Niestety ma racje Brak nam obecnie wielkoformatowych przywódców - dominuja średniacy nie widzący dalej niż do najblizszych wyborów, bojący się każdej trudniejszej decyzji nawet jeśli w dłuższej perpektywie czasowej przyniesie ona korzyść. I jak tu wygrać z Chinami, którzy planują na 50 lat w przód.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grapie Wreszcie ktoś to powiedział IP: 80.241.130.* 06.08.04, 13:37 Jak w znanej baśni: KRÓL JEST NAGI Odpowiedz Link Zgłoś
kubama Re: Nowa książka Fallaci 06.08.04, 13:37 '120-stronicowa książka, dołączona do dzisiejszego wydania "Corriere della Sera", to wywiad, jaki Fallaci, która nie ufa dziennikarzom, przeprowadziła sama z sobą.' hmmm ... a poza tym w domu wszyscy zdrowi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Nowa książka Fallaci IP: 167.153.4.* 06.08.04, 13:41 W 1980 roku ona pierwsza napisala ze Walesa to ignorant, wszystkim jest wiadomo ze wiecej ksiazek napisal niz przeczytal- zreszta nastepne lata pokazaly jakie fantastyczne wypowiedzi pan Leszek mial na forum krajowym i miedzynarodowym . Do dzisiaj uzywamy je jako anegdoty. Jestem wdzieczy pani Orianie ze w 1980 roku pokazala ta "wspaniala" postac w prawdziwym swietle. Dzisiaj tylko to przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Nowa książka Fallaci IP: 212.182.110.* 06.08.04, 15:17 Odczuwam w twym głosie tęsknotę za manifestacjami 1-majowymi, gospodarką planową i wódką na kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Nowa książka Fallaci IP: 167.153.4.* 06.08.04, 17:49 mysle ze ta wodka to byla dla cie najwiekszym problem - za malo kartek - co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_BLADE "Wściekłość i duma" IP: *.sebastiana.ceti.pl 06.08.04, 13:41 Choć to głupio zabrzmi: jestem niemalże na 99%pewien, że czytałem "Wściekłość i dumę". Dokładnie w rocznicę 11 września odbyła się w Krakowie konferencja na której właśnie rozmawiano o tym jak zmienił się świat spierano się kto ma rację Fukuyama czy (bodajże) Hurlington (wiem jestem skrajnym ignorantem jeśli chodzi o nazwy, nazwiska etc). W książeczce która była rozdawana, a którą przyniosła do domu współlokatorka mojej dziewczyny (nie udaje, że byłem na owej konferencji) był właśnie esej pani Oriany: "cięła" równo po świecie Arabskim (podając powody dla którego podpadli jej, np.: szczając na bazylikę na placu św. Piotra czy z bardziej osobistych powodów gdy chciano ją uwięzić za czerwone paznokcie). Jakkolwiek pani F. prezentuje stanowisko skrajne, uważam, że warto się z nim zapoznać. W Europie panuje chyba moda na heterogeniczność rasową-komuś mrzy się, że Europa niczym Stany w ubiegłym wieku, zbuduje swą potęgę na dyfuzji kulturowej. Problem w tym, że US "odcedzły" sobie co wartościowszy element a na Starym kontynencie przyjmuje się tłumy "uchodźców politycznych" podczepionych do systemów opieki społecznej jak pijawki do żył. "Uchodźcy polityczni" są napisani w cudzysłowiu, bo z "prawdziwym" uchodźctwem nie ma to nic wspólnego. To są ludzie którzy przyjechali tu (NAJCZĘŚCIEJ-NIE WSZYSCY) z lenistwa i z potrzeby luksusu. Najlepszy dowód to społeczność arabska we Francji. Jeśli kraj z którego pochodzę dał by mi tak popalić, że aż musiałbym się salwować ucieczką do "niewiernej Europy" to do łba by mi nie przyszło, żebym w ramach solidarności ze swoją ojczyzną napadał np.: na synagogi !!! Wracając do tematu; jak już pisałem, jakkolwiek frenetyczny sytl pani Fallaci może drażnić, warto (chyba) wczytać sie w to co odważa się mówić. O Amerykanach mawia się, że są skażeni "polityczną poprawnością" choć tak naprawdę krytyczne myślenie o niektórych zjawiskach w Europie sprowadza na człowieka burzę zarzutów i krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x "Wściekłość i duma" - odnośnik IP: *.acn.waw.pl 06.08.04, 14:03 www.borg.com/~paperina/fallaci/fallaci_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Re: ta pani jest zalosna IP: *.cable.mindspring.com 06.08.04, 13:43 zgrizliwa i pelna goryczy, szkoda mi jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: ta pani jest zalosna IP: 167.153.4.* 06.08.04, 13:44 jak rowniez szkoda mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrowo myślący Re: ta pani jest zalosna IP: 212.160.133.* 06.08.04, 14:22 A ty gdybyś mugł to byś im w dupe wlazł,i jaja lizał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ta pani jest zalosna IP: 167.153.4.* 06.08.04, 14:47 co mowisz z doswiadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: ta pani jest zalosna IP: 212.182.110.* 06.08.04, 15:21 zostaw go, widzisz, że typ musi się jakoś dowartościować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asch Bravo fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:47 wreszcie znalazl sie ktos na zachodzie, kto zauwazyl, ze walase to, mowiac bardzo delikatnie -ignorat. albo ja jestem nienormalny, albo jedyna racjonalnym wyjasnienie faktu, jak idiota w stylu walasy,lub pijak jelcyn mogli zostac prezydentami, to to ze byli agentami sluzb specjalnych. fakt, ze mazowiecki przgral, jest o tyle pozytywny, gdyz pewnie to znaczy, ze nie dal sie sowietom zwerbować -;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: Bravo fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:27 Ale czy na pewno ty nie daleś się zwerbować? Tu pachnie sowietyzmem, że aż nos zatykam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Nowa książka Fallaci IP: *.aster.pl 06.08.04, 13:48 Bardzo podziwiam tę kobietę za odwagę,"ma jaja " Żałuję że nie mieszka w Polsce-mogła by dołożyć faszystowskiej prawicy i klerowi z Wjtyłą na ich czele-wielkiej armii zboczeńcow,hipopkrytyów i złodzieji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airwalk gdzie dostepna IP: *.95.202.62.cust.bluewin.ch 06.08.04, 13:50 wiem tylko ze ja w niemczech zamowilem i lada dzien dostane ("Wściekłość i duma" ). czytalem fragmenty tej sposcizny i wydaje sie dobra literatura. czy jest PL wersja nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Nowa książka Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:52 Tu sei busone.Ho finito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Nowa książka Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:54 Jeśli ta "RURA" uważa BIN LADENA za symbpl wielkości , to ona myśli nie muzgiem tylko macicą. Powinna wybrać się do burdelu i tam poznać różne wielkości, różnej maści. Niech ta "prymitywna" kreatura która sławę zdobyła na szkalowaniu ludzi szlachetnych i wielkich nie ocenia innych, niech dokona samooceny. Taka jej wartość i wielkość jakich przytacza autorów - tj.Mieczysława Rakowskiego. To widać ten sam typ i ten sam gatunek zwierzyny, ' KTÓRA SAMA SIĘ WYŻYWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romi Re: Nowa książka Fallaci IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 06.08.04, 14:45 Mozg - o z kreska. A Fallaci nie musiala chodzic do burdelu by poznac rozne wielkosci. Ty bys sie tam nadawal na ciecia. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Nowa książka Fallaci 06.08.04, 15:36 Chyba nie bardzo zrozumiałeś, o co chodziło Falacci. Cechy przywódcze może mieć nie tylko osoba, która pozytywnie zapisuje się w dziejach. Hitler je miał - potrafił zrobic wodę z mózgu całemu narodowi i poprowadzić ten naród (bardzo zasłużony dla kultury europejskiej) na sam skraj granicy człowieczeństwa. Uznanie Bin Ladena za pewien wzorzec przywódcy jest tylko uznaniem dla jego zdolności podrywania ludzi do działania. Nie jest to od razu apoteoza wielkości tego papieża terroryzmu. Czytaj uwaznie, potem komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violka Nareszcie ktoś za granicą nie bał się powiedzieć IP: *.demon.co.uk 06.08.04, 13:56 prawdy o Wałęsie! Wszyscy uważają go za super polityka i człowieka honoru, a przecież to ignorancja chodząca!!! Wstyd było się przyznać, ze się jest Polakiem, gdy ten bęcwał był Prezydentem RP. To byla po prostu farsa i wstyd dla Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozpacz-czysta Re: Nareszcie ktoś za granicą nie bał się powiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:25 wstyd ci, że jesteś Polakiem (Polką)z powodu Wałęsy? Ja chyba śnię! Chyba nie sądzisz, że ktoś za granicą zastanawiał się nad składnią, czy gramatyką mowy polskiej podczas jego przemówień. Ja w kontaktach z cudzoziemcami słayszałam przede wszystkim gratulacje z powodu wybrania przez nas człowieka znanego i szanowanego w świecie. Muszę ci powiedzieć jeszcze, że mnie jest wstyd, że Wasza Bezmyślność należy do tej samej nacji co ja (choć niewątpliwie innego pokolenia). Jeśli chodzi o "odwagę" Oriany F., która najwyraźniej tak ci zaimponowała, to śmiesznaś violko niesłychanie. Nie chce mi się więcej pisać - naprawdę nie zrozumiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Nareszcie ktoś za granicą nie bał się powiedz IP: 212.182.110.* 06.08.04, 15:26 dlaczego tylu baranów musi się dowartościowywać przez przezobrażanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Nareszcie ktoś za granicą nie bał się powiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 15:47 Gość portalu: ad napisał(a): > dlaczego tylu baranów musi się dowartościowywać przez przezobrażanie innych. Z pewnością masz na myśli autorkę tych 120 stron wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Nareszcie ktoś za granicą nie bał się powiedz IP: 212.182.110.* 06.08.04, 16:02 i tych tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Nareszcie ktoś za granicą nie bał się powiedz IP: *.chello.pl 06.08.04, 16:06 Ciekawe, czego się bali, ci wszyscy za granicą, że nie mówili "prawdy o Wałęsie". Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: Nowa książka Fallaci 06.08.04, 13:56 Ależ odkrywcze stwierdzenie - Wałęsa ignorant... Przecież wszyscy MYŚLĄCY już dawno to stwierdzili...Nie przeczę, że odegrał ważną rolę w historii Polski i świata, ale - mimo wszystko - trzeba znać swoje miejsce w szeregu. Nie pchać się na salony, bo kończy to się tak, jak w jego przypadku: stał się zwykłym, bezmyślnym pionkiem, wykorzystywanym do partykularnych interesów przez grono, jakże życzliwych i oddanych, doradców... Odpowiedz Link Zgłoś
brzeczeszczykiewicz Dobre zestawienie - Wojtyła i bin Laden :-) 06.08.04, 14:09 Przy okazji, czy Oriana ma nowotwór muzgu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarekS Do Pani Oriany IP: *.chello.pl 06.08.04, 17:09 Proponuję kupić sobie mózgojeba, masuj sobie swoje chore komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Dobre zestawienie - brzeczeszczykiewicz i mózg :-) IP: *.acn.waw.pl 06.08.04, 18:12 brzeczeszczykiewicz napisał: > Przy okazji, czy Oriana ma nowotwór muzgu Nie. Ale ty prawdopodobnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marter Bin Laden IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.08.04, 14:05 A co właściwie ten Bin Laden zrobił by zasłużyć na miano jednego z dwóch przywódców naszej epoki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Bin Laden IP: 212.182.110.* 06.08.04, 15:32 jak to co. Zaatakował Ametykę. Falacci jest proamerykańska, ale ta myśl o wielkości bin ladena wielu się napewno spodoba. Ci z radia co ma twarz mają tylko problem, bo bin laden tak jak Ameryki i Żydów nie lubi i chrześcijan. A tak mógłby być sprzymierzeńcem w walce bohaterskich bojowników arabskich z tyrańskim Izraelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek39 Re: Nowa książka Fallaci IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 14:06 ty cholerny, włoski majkaroniarzu, jeśli Bin Laden jest dla ciebie przywódcą, to twój rak ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_polak Czy warto byc slynnym za wszelka cene? 06.08.04, 14:06 Okazuje sie, ze dla niektórych "pisarzy" tak. Jest to bardzo znany chwyt/socjo- technika, który byl uzywany przez wielu, m.in. piosenkarke Madonne lub wielu mniej znanych artystów prowokujacych, t.zw. sztuka, np. uzyciem w sztuce denatów, papieza przygniecionego astroida, przedstawianiam synagogi jako magazynu lub symboli religijnych w niewybrednych kontekstach. Chodzi o to aby szokujac innych zwrócic na siebie uwage, za wszelka cene. Pisarka pozbawiona uwagi nie jest czytana. Oto dzis ponizajac Walese, który jest na swiecie znany jako symbol obalenia komunizmu, idealistycznego zrywu Polaków, walki o wolnsoc - chce nam powiedziec: "zobaczcie, skoro ja ponizam tak wiele autorytetów, to znaczy, ze mam wam do zaproponowania cos o wiele wiekszego". Tymczasem przygladajac sie "twórczosci" tej pani nie znajdujemy tam (delikatnie mówiac) wiecej niz u innych pisarzy wspólczesnych... Uzywanie socjotechnik prowadzi oczywiscie do rozglosu - lecz ma tez "druga strone medalu". Pisarz który obraza uczucia swych czytelników - moze stac sie mniej poczytnym pisarzem. Ta pani zapomniala widocznie, ze miecz ma dwa ostrza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Where are the men for ALL seasons?? :-(((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:23 To zabawne, ze Oriana F. uznaje za wielkiego przywodce naszej epoki Karola Wojtyle, ktory mimo licznych plusow jest niewatpliwie cczlowiekiem DAWNEJ epoki, a pomija Ronalda Reagana, ktory bardziej niz jakikolwiek inny przywodca siwatowy przyczynil sie do pokonania ZSRS w zimnej wojnie i jego pozniejszego rozpadu. Przy tej okazji nalezy wspomniec o Borysie Jelcynie, ktorego Irana F. okresla pogardliwie jako pijaka. Ten "pijak" bowiem mial wizje, ktorej nie posiadal ani Gorbaczow, ani, obecnie Putin. To wlasnie Jelcyn, wbrew zacieklemu oporowi Gorbiego uznal ze ZSRS nalezy pogrzebac, a nie reformowac, i ta jedna, niewiarygodnie jak na owe czasy smiala decycja przywrocil wolnosc dziesiatkom zniewolonych od 70 lat krajom. A co Walesy... Nalezy przypomniec, ze do wrzesnia 1939, byly Lord Admiralicji Winston Churchill uwazany byl za polityka skrachowanego i bez przyszlosci. Przeproszono sie z nim dopiero, kiedy stalo sie jasne ze WB potrzebny jest pilnie nieustraszony wojownik, a nie tchorzliwy kunktator w rodaju Chamberlaina. Jednakze Brytyjczycy madrze uznali, ze Churchill nie jest premierem na wszystkie pory roku i natymiast po kapitulacji Niemiec odstawili go ponownie do lamusa. Osobiscie sadze, ze Walesa rowniez byl przywodca czasu wojny, natomiast do sterowania nawa panstwowa w czasach pokoju ewidentnie sie nie nadawal. Stad tragedia, jak jest niezwykle szybka deprecjacja tej postaci w opinii spolecznej-zwlaszcza w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Where are the men for ALL seasons?? :-((((((( IP: *.top.net.pl 06.08.04, 15:12 Jestem z tobą w miarę zgodny. Dodać warto, że Churchill został po wojnie jeszcze raz premierem - nie pamiętam dat. Wizja Jelcyna? Polityk musi mieć nie tylko wizję ale i konswekwentną taktykę działania. Czy Jelcyn ją miał? Putin chyba ma. Ale jest to działanie w złym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: Where are the men for ALL seasons?? :-((((((( IP: *.ct.com.pl 06.08.04, 15:35 Bardzo trafnie powiedziane, pytanie tylko kiedy się skończyła ta wojna, na czas której dobry był Wałęsa. W 1989 - chyba jednak nie, a nawet 1995. Elity uznały, że Wałęsa zrobił swoje w 1989 i poniosły klęskę, właściwie ponoszą ją do teraz. Restytucja komuny w jej wersji zdemokratyzowanej okazała się w rzeczywistości niezaleczonym rakiem. Z drugiej strony niektórym nie podoba się ignorant Wałęsa, a w zamian w demokratycznych wyborach stworzyli Leppera, prawdziwego salonowca. A jkimiż autorytetami moralno-intelektualnymi okazali się Oleksy, Miller czy Jaskiernia. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Where are the men for ALL seasons?? :-((((((( 06.08.04, 15:54 Pani F. przedstawia własną, subiektywną ocenę pewnych polityków. Sa dyskusyjne, ale dyskusyjna jest każda lista "zasłużonych przywódców". Np. Reagan - doceniam jego rolę, ale prezydentów USA (i innych polityków) widzi się raczej przez pryzmat public relation - są zbyt telewizyjni, zbyt ulizani, niemal jak modele na wybiegu. Bo tez publika patrzy na wygląd. Co do ich polityki - za bardzo angażują się w koniukturalne rozgrywki, myslą kategoriami "dziś", albo co najwyżej "kolejna kadencja". Brak im wizji, strategii na więcej niż kilka lat. Widac to, kiedy obserwuje się wieczne dyskusje o światowej gospodarce lub ekologii. A Bin Laden - myslę, że Fallaci doceniła jego zdolności propagandowe - w końcu dla bardzo wielu muzułmanów ten pozbawiony skrupułów fanatyk to wzór bohatera, ktoś kto podrywa ich do czynu. Przywódca nie zawsze musi oznaczać postac pozytywna. Wałęsa - nie zgadzam się z oceną Fallaci. Może i był ignorantem, zawodził go jego słynny instykt polityczny, ale jednak miał i determinację i siłę potrzebną do walki z komunistami. Był symbolem - przez pewien czas. To rzeczywiście postać na czas wojny, nie pokoju. Trochę jak Piłsudski (zachowując wszelkie proporcje), któremu tez nie zawsze wychodziło kierowanie państwem po 1926 r. Jelcyn - nie wiem, ile w tej jego chęci rozwalenia ZSRR było wizji, a ile zwykłego parcia po władzę. W końcu wiedział, że jesli zniknie czapa w postaci władz radzieckich - on może byc w Rosji carem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: Nowa książka Fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:10 no nie wiem, czy na pewno Fallaci jest przykładem zdrowego ducha...To idiotyczne zestawienie nazwisk Karola Wojtyły z Bin Ladenem, albo cytowanie Rakowskiego. Poza tym Wałęsa nigdy nie był "światowym" przywódcą (w przeciwieństwie do Jelcyna), ale z całą pewnością jego nazwisko było symbolem wolności i nie ma co próbowć kwestionować coś tak oczywistego, szczególnie jeśli samemu się o tym pisało. I co ma do tego ignorancja lub jej brak? Fallaci przeprowadziła kiedyś wywiad z Wałęsą, czyżby po to żeby teraz go obrażać? Jeśli nogi Fallaci uginają się z tego powodu, to rzeczywiście choroba czyni postępy...szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
jago bin Laden rzucil na kolana najwieksze mocarstwo sw 06.08.04, 14:20 iata. Jest skurw... ale z pewnoscia jest przywodca. L.W. jest ignorantem i fakt ze stal sie symbolem wolnosci zakrawa na ironie. To - Monster, ktory zapanowal nad dr. Frankenstein Alkoholik byl carem. Ten swiat zwariowal i ona ma racje, cytuje trafne wypowiedzi niezaleznie, kto je wyglosil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zan Re: bin Laden rzucil na kolana najwieksze mocarst IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 14:50 jak na kraj na kolanach jakoś nieźle sobie radzi. Z tych kolan rowalił już 2 reżimy. I dalej są najmocniejszą armią świata. Podbiś 2 kraje z kilkudziesięcioma milionami ludzi tracąc ok 1000ludzi to jest super sukces na miare całej histori powszechnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHA Podbiś 2 kraje IP: *.dialup.mindspring.com 06.08.04, 15:01 Podbis? HAHA! Za duzo ogladasz dobranocek. I na dodatek sie slinisz. Fe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jago bin Laden sprawil, ze inny"przywodca" spi...dolil 06.08.04, 15:03 Air Force1 i chowal sie jak szczur! I do tej pory nie moga go zlapac! Nie nawidze go ale trzeba mu to przyznac... Zycze Amerykanow sukcesu ale busza nie popieram... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ na kolana? IP: *.top.net.pl 06.08.04, 15:15 Na kolana nie rzucił. Boleśnie ukłuł szpilką. Ale to podziałało jak ostroga na rumaka bojowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: Nowa książka Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:23 Marcysia, wracaj do kuchni. Nic nie zrozumiałaś jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: Nowa książka Fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:46 Cc to chyba skrót od "ciepła ciecz" - zamiast mózgu oczywiście. Zgadłam, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scyzorro Re: Nowa książka Fallaci IP: *.acn.pl 06.08.04, 15:02 Cc. Jesteś głupszy od mojego chomika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no halal Re: Nowa książka Fallaci IP: 219.88.134.* 06.08.04, 14:17 ho,no juz k...a nie wiem czy plakac czy sie smiac.Moze dlatego ze wlasnie wypilem 0,7 litra Zubrowki popijajac 6packiem."Niechec" do islamu.Toz ta czcigodna kobieta stara sie wam uratowac zycie...No tak,nie ma sensu pisac ,i tak nic nie zrozumiecie.Mimo tego apel na koniec-drogi kosciele Katolicki w ktorym sie wychowalem.Prosze nie mow juz dluzej polakom ze islam to jedna z 3 monoteistycznych religii ktora respektuje Jezusa i Jego dziewicze narodziny z Maryi Panny.Jesli bedziecie,Jego przedstawiciele dalej to zlo czynic poskarze sie Bogu.PS.Islqam to smierc a kto tego nie rozumie ten jest krolem idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
jago "Nie czytam. Jak czytam- to nie rozumiem. Jak zroz 06.08.04, 14:24 umialem to natychmiast to zapomne" tak przebiegaja procesy myslowe krytykow Pani Fallaci, ktora jest jedna z najinteligentniejszych dziennikarek. Zgadzam sie z przedmowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeee schizofrenia? wywaid z samą sobą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Fallaci: Pocaluj sie w dupe stara ruro. IP: *.dialup.mindspring.com 06.08.04, 14:23 Odpowiedz Link Zgłoś
jago Szczesliwie wiekszosc glupkow z forum zasilila 06.08.04, 14:27 za granice przyczyniajac sie wzrostu IQ tutaj. Dziekujemy Wam patrioci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv zasilila? co to? - cos sie slinisz cmoku. IP: *.dialup.mindspring.com 06.08.04, 14:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanszczanin Re: zasilila? co to? - cos sie slinisz cmoku. IP: 167.153.4.* 06.08.04, 15:02 no coz zycie by bylo nudne bez takiej elity jak ty - czekam na dalsze wystepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYC Re: Szczesliwie wiekszosc glupkow z forum zasilil IP: *.nyc.rr.com 07.08.04, 05:49 Pani Wloszka to dziennikarska kurwa. Gdy publikowala w 1980/1981 roku slynny swoj wywiad z Walesa - byla na kolanach przed Lechem. Dzisiaj - gdy umiera - chce swoje kurewstwo zamienic w dziennikarski heroizm. Czyli - jako dziennikarka - sprzedawala sie za wierszowke, nie ujawniajac swoich prawdziwych ocen. Jeszcze jedna typowa panienka/chlopczyk do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebab Re: Fallaci: Pocaluj sie w dupe stara ruro. IP: 219.88.134.* 06.08.04, 14:28 podaj adres,ja cie naucze kultury,arabski przybyszu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Do Nowej Zelandii blisko z Indonezji. IP: *.dialup.mindspring.com 06.08.04, 14:36 Chcesz w kaczy leb? A moze chcesz tu przeplynac na odstrzal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulik Chcialbys zeby Fallaci zajrzala ci do gaci IP: 152.75.124.* 06.08.04, 15:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zan Ta kobieta jest naprawdę chora IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 14:29 To że Wałęsa duże wiedzy nie ma to nic nowego. Bush też. I co z tego? Wałęsa miał charakter. Ciekawe jak zachowała by się ta paniusia której najwyraźniej za dostatnio się żyje gdyby w Nowym Jorku był stan wojenny, kazdego mozna by na ulicy odstrzelić, tysiące ludzi w więzieniach a ona odizolowana od wszystkich przez kilkanaście dni, mysląc co się dzieje z pozostawioną rodziną. A Wałęsa w takiej sytuacji nie pękł. Zachował się godnie i potrafił być symbolem w czasie przejścia przez schyłek komunizmu. Miał też wizję. I w odróżnieniu od Kwacha nie zawłaszczał tak państwa (oczywiście przy współudziale przyjaciół z PZPR) I brak wykształcenia nie był jego najgorszą wadą - ale według mnie - brak umiejętności dobierania sobie współpracowników (wyjątkowo dużo płazów i gadzin się koło niego kręciło) i na końcu zarozumialstwo. Wałęsa chyba uwierzył że jak raz przeskoczył płot to już zawsze ma rację - i to go zgubiło. Teraz jest smutną karykatura symbolu. Szkoda. Zmarnowany piękny życiorys. Papiez z całym szacunkiem jest przywódcą Kościoła. A i tak nie za często słuchanym. Ale nie świata. Bin Laden to w ogóle żaden przywódca. Bardziej symbol. Albo łowna zwierzyna. Zestawienie zupełnie bez sensu No i ten Rakowski. Dla mnie to sprytny sprzedawczyk. Próbował utrzymać Polskę w orbicie wpływów Rosji. Dla mnie Ci ludzie powinni iść pod sąd jako agentura. Tak jak ci którzy dziś próbują ożywić pana Rakowskiego jako dziennikarza. Czyżby to było SB? Odpowiedz Link Zgłoś
jago syndrom falszywej pamieci... 06.08.04, 14:39 chlopczyki-nie pamietacie tych czasow. Walesa przy pomocy s.p.Falandysza naginal prawo i przy pomocy Wachowskiego - kierowny zawlaszczal Panstwo. Wywoala 'wojne na gorze i byl misttrzem demagogii! Nie wiecie co to prezentyzm ale dotyka wasze struktury 'poznawcze' oceniacie przeszlosc z punktu widzenia przyszlow skutkow. UUUUczyc sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv A ty co JAGO? Ty objawiasz syndrom 'slinienia'. IP: *.dialup.mindspring.com 06.08.04, 14:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: A ty co JAGO? Ty objawiasz syndrom 'slinienia IP: 167.153.4.* 06.08.04, 15:22 ten facet jest fantastyczny , tylko rejestry szpitali powinny byc sprawdzone z ktorego uciekl - objaw podstawowy slinienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Haha! Slinienie i przecieki. Bueeee. IP: *.dialup.mindspring.com 06.08.04, 21:38 Gość portalu: mil napisał(a): > ten facet jest fantastyczny , tylko rejestry szpitali powinny byc sprawdzone z > ktorego uciekl - objaw podstawowy slinienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Zana Re: Ta kobieta jest naprawdę chora IP: *.canreg.ca 06.08.04, 15:01 Sprobuj zrozumiec co czytasz... Ona nie pochwala Rakowskiego ale cytuje jego trafne zdanie. Pokaz mi polityka ktory nie zmienil sie w dziwke. Co do jej zycia, poczytaj jej ksiazki... w odwrotnosci od ciebie nadstawiala glowe w Iranie, Iraku i pieknej arabi. Nie jest moze poprawna politycznie, ale uczciwa w tym co mysli. Bierz przyklad... Odpowiedz Link Zgłoś
jago Ta kobieta jest tak zdrowa jak niewielu... 06.08.04, 15:11 Ale nie ma sensu tego tlumaczyc niektorym "uczestnikom forum'. Strata energii i czasu zapluci w zlosci - obrazie uczuc narodowych, zaslepieni w swoim etnocentryzmie, fanatyzmie gubia z pola widzenia calosc, nie rozumieja co czytaja i wyciagaja pochopne wnioski, generalizuja. Patologia myslenia sie szerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Nowa książka Fallaci IP: *.static.qsc.de 06.08.04, 14:33 "wscieklosc i duma" w www.merlin.pl 27 zl pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś