Dodaj do ulubionych

Mariusz Zielke - Formacja Trójkąta

04.11.13, 10:24
W moje ręcę trafiła „Formacja trójkąta” Mariusza Zielke.
Jestem pod wrażeniem książki. Dynamiczna, z intrygą kryminalną już od pierwszych stron.
Prezes warszawskiej giełdy zabity przez kobietę. W sumie, brzmi jak banał, ale dodając do tego politykę, duże pieniądze, służby specjalne i dziennikarzy, robi się ciekawie.

Wciągnęła już od pierwszych stron, ciężko się od niej oderwać. Morderstwo, polityka, seks. Sieć intryg i powiązań rozszerza się. Zestawiając ją i porównując ze współczesnymi wydarzeniami z Polskiego ogródka, wydaje nam się jeszcze ciekawsza. Ale autor uprzedza „ to tylko fikcja literacka”. Świetnie zbudowane postacie, namiętności i zależności, które między nimi powstają, gwarantują nam dobrą zabawę. To jedna z lepszych książek jakie ostatnio czytałam! Gorąco Wam polecam!:-)
Obserwuj wątek
    • camilla_lla Re: Mariusz Zielke - Formacja Trójkąta 20.11.13, 17:35
      Genialna książka!
      Więcej, zgadzam się z Twoją opinią.
      Wciąga, intryga jest szeroka i trudna do rozszyfrowania przez czytelnika.
      Pewnie przez zwroty akcji, jakie się dzieją.

Niby nie skomplikowane tematy, a jak się popatrzy na rzeczy które dzieją się aktualnie w PL, uśmiech pojawia się na twarzy:)
    • zwany_kiedys_drussem Re: Mariusz Zielke - Formacja Trójkąta 27.11.13, 15:07
      Autor rzeczywiście zastrzega się na wstępie, że chodzi o fikcję, tyle że sama rzeczywistość opisana jest naszą rzeczywistością zza okien. Polecam także wcześniejszą książkę tego autora, czyli "Wyrok" - może nieco bardziej hermetyczną w sensie dziennikarskich i ekonomicznych elementów, ale równie wciągającą.
      ukłony,
      D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka