Gość: Tyda IP: *.9.175.46.ng.pl 01.07.15, 17:15 Kończę Dostatek Crummleya , a przede mną Fastryga Jagielskiej, Dwaj bracia Ben Elton, Klatwa Tudorów Gregory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwany_kiedys_drussem Re: Co czytamy w lipcu 01.07.15, 20:03 Również Crummey u mnie, ale "Sweetland"... Przede mną w lipcu na pewno "Księga szeptów" Vosganiana, autobiografia Johna Cleese'a, "Moriarty" Horowitza oraz "Wszyscy na Zanzibarze" Johna Brunnera... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Co czytamy w lipcu 01.07.15, 22:15 Mam straszną ochotę na tego Vosganiana, ale wątpię, żeby udało mi się to dostać… Crummey też czeka w kolejce (z tym nie ma problemu), a na razie kończę zaczętą w czerwcu autobiograficzną książkę "Books" gdzie Larry McMurtry opisuje swoje życie antykwariusza (czyli jedno ze swoich wcieleń). Lektura zaowocowała długą listą książek do przeczytania... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co czytamy w lipcu 01.07.15, 22:16 "Jedwabnika" Rowling. Nie bez przyjemności i rozsmakowania się. Odpowiedz Link Zgłoś
xyx72 Re: Co czytamy w lipcu 03.07.15, 09:40 Witajcie. W latach 90-tych w Najwyższym Czasie publikowali książkę o rewolucjifrancuskiej .Czy ktoś z Was zna tytuł i autora ? Odpowiedz Link Zgłoś
zwany_kiedys_drussem Re: Co czytamy w lipcu 03.07.15, 12:21 xyx72 napisał(a): > Witajcie. > W latach 90-tych w Najwyższym Czasie publikowali książkę o rewolucjifrancuskiej > .Czy ktoś z Was zna tytuł i autora ? Zapewne chodzi o książkę "Gilotyna i krzyż" Warrena H. Carrolla... Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Co czytamy w lipcu 03.07.15, 18:12 dziś rano skończyłam kryminał "Pora na śmierć" Davida Hewsona, a zaczęłam dla 'resetu' "Nie zmienił się tylko blond" Agaty Przybyłek - zapowiada się na lekką i zabawną lekturę, choć o rzeczach poważnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Co czytamy w lipcu 03.07.15, 22:25 Jak pisałam w marcu-wzięłam się za "Matkę Ryżu " Manickiej Odpowiedz Link Zgłoś
0mirka2 Re: Co czytamy w lipcu 04.07.15, 09:25 Czytam (dziś lub jutro skończę) "Cud w Andach" Nando Parrado, Vince Rause. "To realistyczna analiza natury ludzkiej wystawionej na najcięższą próbę, historia oparta na wydarzeniach autentycznych. Trzynastego października 1972 roku samolot lecący z Urugwaju do Chile, na którego pokładzie było 45 osób, w tym przede wszystkim członkowie studenckiej drużyny rugby, rozbił się w Andach. Trwającą 72 dni gehennę przeżyło 16 osób - kilka zginęło na miejscu, większość zmarła wkrótce wskutek odniesionych ran i wycieńczenia, a także pod lawiną śnieżną, która zasypała szczątki samolotu. Miejsce tragedii było tak niedostępne, że ekipy ratownicze po bezskutecznych próbach wkrótce zaprzestały poszukiwań. Żywności zabrakło po kilku dniach. Kiedy w oczy ocalałych zaczęła zaglądać śmierć głodowa, musieli podjąć najtrudniejszą w życiu decyzję... Przez 10 tygodni dokonywali rzeczy niewyobrażalnych, lecz instynkt życia jest bardzo silny. Mimo beznadziejności sytuacji i nieuchronnych konfliktów natury moralnej młodzi ludzie nie tracili ducha, aż trzech z nich wyruszyło na karkołomną przeprawę przez Andy - po pomoc, która nadeszła 2 dni przed Bożym Narodzeniem." (Muza, 2007) Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: Co czytamy w lipcu 04.07.15, 12:08 Męczę "Dziewczyny atomowe", takie było rozreklamowane na blogach, a ja ledwo ciągnę. Już niedługo kończę i przerzucę się na coś lżejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: Co czytamy w lipcu 07.07.15, 21:43 Miłoszewski "Bezcenny" - polecam z całego serca tą i inne jego książki Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Co czytamy w lipcu 05.07.15, 22:19 W lipcu - jak dotąd skończyłam Julitę i huśtawki Hanny Kowalewskiej - polecam gorąco, kocham takie książki. Kończąc przygodę z tą autorką (resztę przeczytałam w czerwcu) rzuciłam się też ochoczo na Tam, gdzie nie sięga już cień - również warto. A że upał nie zachęca do spacerów - dziś machnęłam Jodi Picoult Świadectwo prawdy. Dość banalne, ale gładko się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyda Julita i huśtawki IP: *.9.175.46.ng.pl 06.07.15, 17:45 Możesz koronko2012 napisać cos wiecej o tej książce ? Bo mam na półce i od jakiegoś czasu sie na nią czaję :) czy przypomina Dziewczyny z Portofino lub Niebieski autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Julita i huśtawki 06.07.15, 20:02 Nie znam akurat żadnej z tych książek, czytałam Teren Prywatny Kosmowskiej - takie popłuczyny po Bridget Jones :P - i było to baaaardzo dawno temu, pamiętam jedynie, że wydała mi na tyle pospolita że po kolejne tej autorki nie sięgałam. Nie wiem czy Niebieski Autobus jest w tym samym stylu. "Julita" nie jest zabawną opowieścią jak to kiedyś bywało - jest na serio, napisana w niebanalnym ujęciu i bardzo mnie wciągnęła. Losy pewnego pokolenia z małego miasteczka w migawkach. Realistyczne, nie cukierkowe. Za to wymiennie sprawdzę sobie te laski z Portofino:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyda Re: Julita i huśtawki IP: *.9.175.46.ng.pl 06.07.15, 20:05 Dziękuję za odpowiedz . Zachęciłas mnie do przeczytania Julity , i to bardzo :) dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co czytamy w lipcu 07.07.15, 12:10 "Miedzianka. Historia znikania" Springera. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 "Dzienniki japońskie. Zapiski z roku Królika i ... 08.07.15, 09:31 ...roku Konia". Piotr Milewski. Fajnie się zaczyna i dobrze mi się czyta. Japonia Kryminały i sensacje Odpowiedz Link Zgłoś
tattwa Re: Co czytamy w lipcu 10.07.15, 20:48 Za mną: "Gruba" Rogińskiej, "Skutek uboczny śmierć" Virapena i "Robot w papilotach" Stevensona. W trakcie: "Od lekarza do grabarza" Maslanky W planach lipcowych: "Radość" Lowena, "Tajemnica bzów" Kordel i "Piknik z niedźwiedziami" Brysona Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co czytamy w lipcu 13.07.15, 11:24 Bardzo przyjemny "Jedwabnik" za mną, teraz morduję islandzki kryminał "Grobowa cisza" - to chyba jednak nie dla mnie, taki nastrój ogólnej beznadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 "Jeszcze raz, Nataszo". K. Wilczyńska 13.07.15, 11:55 "Dzienniki japońskie" mnie zawiodły, teraz kończę tę książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Co czytamy w lipcu 13.07.15, 19:54 Dziewczyna z Kamienia Cywińskiej. Kończę a jej wspaniały teatr w Kaliszu i Poznaniu oraz boje ze "środowiskiem" dobrze pamiętam. warto przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
0mirka2 Re: Co czytamy w lipcu 14.07.15, 09:01 Czytam "Czarodzicielstwo" Pratchetta. Z każdym kolejnym przeczytanym tomem Świata Dysku utwierdzam się w przekonaniu, że to był geniusz. Oraz że pan Cholewa dotrzymywał mu kroku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 "Wyspa z mgły i kamienia". M. Kawka. 14.07.15, 18:05 W tle Kreta, bardzo dobrze mi się czyta tę książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
agus1976 Re: Co czytamy w lipcu 14.07.15, 22:15 Wzięłam na warsztat "Morfinę" Wciąga mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyda Re: Co czytamy w lipcu IP: *.9.175.46.ng.pl 15.07.15, 09:45 Zjazd szkolny - Vlugt Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co czytamy w lipcu 15.07.15, 13:21 To mój kolejny wybór. Reklama Mercedesa działa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna włoski lipiec 14.07.15, 23:20 Owce i Pasterz Camillerego i Solfatara Macieja Hena. Solfatarę właśnie zaczęłam, zapowiada się interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Co czytamy w lipcu 15.07.15, 13:49 Skończyłem "Kroniki ptaka nakręcacza" Murakamiego i Fitzka. Od soboty trzy tygodnie urlopu nieplażowego, takoż chyba w lipcu już niewiele przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyda Re: Co czytamy w lipcu IP: *.9.175.46.ng.pl 16.07.15, 22:43 Siostrzyca - Harding Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: "Rzeka zimna" Magdalena Kawka. nt 20.07.15, 09:41 Ćwiartka raz - k. Korwin-Piotrowskiej - fajnie tak powspominać stare latka Witajcie w raju. Reportaże o przemyśle turystycznym. J. Dielemans. Książka wymiata. Polecam. Historyk w trybach historii. Wspomnienia Jerzego Holzera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyda Re: Co czytamy w lipcu IP: *.9.175.46.ng.pl 22.07.15, 22:27 Sieroce pociągi - Christina Baker Kline Odpowiedz Link Zgłoś