Dodaj do ulubionych

Wasze hity i kity 2015

18.12.15, 19:42
Hit: "Maria i Magdalena" Magdaleny Samozwaniec
Ciekawie opisane lata przedwojenne, i co wazne, autentycznie i z pierwszej reki.

Kit: "Stulecie winnych" Albeny Grabowskiej
Wrecz przeciwnie. Kompletnie nieautentycznie opisane ostatnie stulecie. Za duzo fantasy, jak cyklicznie rodzace sie blizniaczki - jednakowe, ale jedna ma piegi a druga nie, albo maja inny kolor oczu. Wydarzenia przewidywalne - jak wojna - to ukrywanie Zydow, zaloze sie ze w latach 80. roznosili bibule, ale tego juz sie nie dowiem bo poleglam na drugim tomie.
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: Wasze hity i kity 2015 22.12.15, 17:17
      Hit
      Pani Stefa Magdaleny Kicińskiej

Kit
      Spozniona kochanka
      Ciekawy temat, ale w pewnym momencie, mialam wrazenie, ze nie mam kilku rozdziałów, bo taki był przeskok w pisaniu autorki.
    • tyda1212 Re: Wasze hity i kity 2015 23.12.15, 12:03
      W roku 2015 do absolutnych hitów zaliczam 4 ksiazki . Genialny Terror Simmonsa, wciąż myślę o tej książce . Prawdziwy horror i nawet nie chodzi mi o wątki fantastyczne, ale o tragiczną sytuację członków załogi statków uwięzionych w lodzie . Przerażające . Ksiązkę czytało mi się swietnie od początku do końca . Część osób narzeka na przydługi początek, a dla mnie rowniez on był fascynujący . W przyszłości na pewno przeczytam Drooda i Hyperiona , bo Simmons jest fenomenalny ! Oprócz Terroru moje ulubione ksiazki 2015 to : Dwaj Bracia - Bena Eltona, Motyl - Lisy Genovy , Nie lubię kotow - Zyskowskiej - Ignaciak. Największe rozczarowanie roku to Złodziejka - Waters. Ksiazka, co do ktorej moje oczekiwania były ogromne, moze dlatego tak wielkie rozczarowanie . Przede mną jeszcze ostatnia ksiazka roku 2015 - Żona sułtana - Johnson.
      • tyda1212 Re: Wasze hity i kity 2015 23.12.15, 12:24
        Dodam jeszcze, że z ksiazek 2015 bardzo duże wrażenie wywarła na mnie rowniez Paula - Allende...
    • nioma Re: Wasze hity i kity 2015 23.12.15, 14:54
      HIT "Beksińscy, portret podwójny" Grzebałkowskiej. Książka niezwykła, nawet nie mam słów żeby opisać jak wielkie wrażenie na mnie wywarła.

KIT "Kuba" M. Domagalik - koszmarne grafomaństwo, nuda i forma nie do przyjęcia. Autorka nie potrafi się zdecydować czy pisze o sobie i swoich odczuciach czy o Bohaterze. Czy pisze jako narrator, czy może książka ma być serią wywiadów a może Błaszczykowski będzie narratorem? Nie udało mi sie przeczytać całej. Dno dna.
    • darling_me Re: Wasze hity i kity 2015 23.12.15, 17:18
      Hit: Szczygiel Donny Tartt

Kit: Wyspa Lza Bator

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka