Gość: Joanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:20 Jeżeli tak-to co konkretnie? Skończyłam czytać Depozyt, teraz zaczynam Harpie :-) Idealna książka do pociągu, a jeżdżę często, to jeszcze coś poczytam chętnie... ...tylko co '? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renkras Re: Joanna Chmielewska-polecacie? 27.09.04, 20:51 Polecam zwłaszcza starsze książki- "Lesio" , "Całe zdanie nieboszczyka" . Krokodyl z kraju Karoliny" , Wszystko czerwone". A zresztą ja uwielbiam Chmielewską więc polecam wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: *.acn.waw.pl 27.09.04, 21:14 Przy Lesiu i Czerwonym w pociagu musisz bardzo uwazac, bo jak dostaniesz histerycznego ataku smiechu, to jeszcze wspolpasazerowie konduktora wezwa i glupio. Najlepiej czytaj z dala od ludzi.Przynajmniej pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:22 Tak, koniecznie!!! Kocham Chmielewską do dziś!!!! Koniecznie czytaj te starsze, bo nowe to już nie ten klimat! - wszystko czerwone, - całe zdanie nieboszczyka, - dwie głowy i jedna noga, - szajka bez końca, - studnie przodków, - romans wszechczasów, - boczne drogi, - wszyscy jesteśmy podejrzani, - 2/3 sukcesu I na deser, ale najpierw poczytaj trochę, bo jest dużo odwołań AUTOBIOGRAFIA 95 tomów! rarytas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:23 tzn 5 tomów miał być nawiasik a wyszło 9. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blesia Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:50 popieram! im satrsze tym lepsze, rzeczywsicie ja czytalam wszsystko czerwone w tramwaju i patrzyli na mnei dziwnie:) a lesiow pociagu i pan mnie w koncu zapytal czy z niego sie smieje he he jedyna ktora mi sie zupelnie nie podobala to trudny trup i babski motyw tez taka sobie wg mnie. Lubie tez cylk o Okretce i Tersce zobacz na strone: www.chmielewska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blesia Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:26 o wlasnie odkrylam ze nie czytalam wyscigi i dzikie bialko polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
renkras Re: Joanna Chmielewska-polecacie? 28.09.04, 22:06 Dzike białko może być choć nie najlepsze ale "Wyścigi" i "Hazard"-no tych nie lubię-za dużo terminologii ze Służewca i kasyna , jak dla mnie niestrawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 29.09.04, 12:46 przeczytałam jedną,pamiętam tylko jakąś scene z wazonem do którego pracownicy biura,bodajże architektonicznego wrzucali wszystko co popadnie,żeby zobaczyć so z tego wyjdzie-może ktoś pamięta tytuł? Ale jak dla mnie zbyt ciężkostrawna..może kiedyś jeszcze spróbuję.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arien Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: 62.233.183.* 29.09.04, 12:54 zdaje się, że to było w "dzikim białku", kontynuacji "Lesia". Polecam wszytskim ksiązki Chmielewskiej, zwłaszcza te starsze. Świetna jest także jej autobiografia, przesmieszna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: librero Re: Joanna Chmielewska-polecacie? IP: 83.238.11.* 29.09.04, 12:55 To było chyba w Lesiu? Albo w tej, gdzie trup leżał w konferencyjnej - nie pamiętam tytułu :) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Joanna Chmielewska-polecacie? 29.09.04, 13:11 to jest we 'wszyscy jestesmy podejrzani'. o chmilewska mzecie mnie pytac na wyrywki :-) Odpowiedz Link Zgłoś