Dodaj do ulubionych

Charlotte Link

02.10.04, 20:59
Od pewnego czasu moja niemieckie siostra reklamuje mi powiesci kobiece bardzo
znanej w Niemczech autorki Charlotte Link.......
Czy coś wiecie na temat ksiazek tej kobitki wydanych w Polsce??? Czy cos
będzie wydane? Według moich informacji to jej ksiazki zdobyłyby dużą
popularność wśród naszych PAŃ !
Obserwuj wątek
    • Gość: tradut Re: Charlotte Link IP: *.autocom.pl 04.10.04, 18:45
      Na przełomie roku Swiat Książki planuje wydanie "Domu sióstr". A czy będzie
      dalszy ciąg - to zależy od przyjęcia tej autorki w Polsce. Bestsellery znad
      Odry i Renu mają ciężki i przeważnie krótki żywot w Polsce...
      • duuszek Re: Charlotte Link 04.10.04, 21:50
        Dzieki za odpowiedź!!!! Mam nadzieję, ze teraz czarny scenariusz sie nie
        sprawdzi!!! Jesli jest coś ciekawego nie powinno sie liczyć kraju autorstwa!!!
        Nie mam złudzeń co do tego , że Link to nie Remarque, ani Mann............ ale
        to powieści kobiece typu Steel itp.
        • Gość: tradut Re: Charlotte Link IP: *.autocom.pl 05.10.04, 02:56
          Tajemnica sukcesów Link: kiedy kolejna książka Ch. L. zaistniała na liście
          bestsellerów "Spiegla", Denis Scheck w programie "druckfrisch", który próbuje
          być następcą "Kwartetu Literackiego" Reicha-Ranickiego, powiedział o
          autorce: "Ona jest bardziej angielska niż królowa Wiktoria"!
          Pozdrawiam
          • titanko Re: Charlotte Link 07.10.04, 22:42
            No i to sie kobietom polskim podoba!!! Przeciez my zagonione, zestresowane itd.
            chcemy sie oderwac od naszej rzeczywistości!!! Czekam więc na ksiażki Ch.Link w
            polskich wydaniach!!!
            Pozdrawiam serdecznie
            • kurczak1976 Re: Charlotte Link 11.10.04, 15:27
              Wlasnie czytam "Dom siostr" w wersji niemieckiej.
              I potwierdzam zdanie siostry bodajze duszka :o) ze ksiazka jest super!!!
              Czytam z zapartym tchem i wszystkim lubiacym kobiece powiesci zycze aby ta
              pozycja jak najszybciej pokazala sie w sklepach w Polsce.

Jesli ktos wlada niemieckim to mozna zakupic tu:
              www.goldmann-verlag.de

Pozdrowienia Kurczak
              • Gość: duuszek Re: Charlotte Link IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 22.01.05, 21:08
                Styczen dobiega prawie końca.... Nowej ksiazki Charlotte Link nigdzie nie
                widze....Szkoda! Nie mozna ocenic czegos czego nie wydano. Czy ktoś ma jakies
                wiesci na temat książek Link w Polsce????
                • duuszek Re: Charlotte Link 19.02.05, 23:24
                  Duchy bywaja upierdliwe.....więc pytam jeszcze raz : Czy ukazała sie w Polsce
                  nowa ksiazka Charlotte Link??????????????????
                  • Gość: tradut Re: Charlotte Link IP: *.autocom.pl 20.02.05, 00:26
                    Będzie dopiero w maju...
                    • duuszek Re: Charlotte Link 20.04.05, 22:10
                      Maj juz niedługo...czy coś wiecie o wydaniu ksiazki tej autorki???
                      • Gość: tradut Re: Charlotte Link IP: *.autocom.pl 22.04.05, 23:09
                        Aktualna informacja: książka "Dom sióstr" będzie w klubie Swiata Książki 15
                        czerwca, natomiast w księgarniach w połowie przyszłego roku. Pozdrawiam.
                        • duuszek Re: Charlotte Link 06.06.05, 21:59
                          Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Dzis 06.06.2005 r. - sprawdziłam w zapowiedziach Swiata
                          Ksiażki. "Domu sióstr" nie widzę..buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
                          • Gość: tradut Re: Charlotte Link IP: *.autocom.pl 13.06.05, 13:37
                            I książka jest - w magazynie Swiata Książki "oferta specjalna - lato". Ale to
                            tylko dla tzw. klubowiczów.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: duuszek Re: Charlotte Link IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 24.06.05, 21:23
                              Rzeczywiście jest!!!!! Juz kupiłam i czytam!!! Za kilka dni napiszę, czy wg mnie
                              inne ksiazki Charloty Link beda mile widziane na naszym rynku!! Pozdrawiam
                              serdecznie!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka