Dodaj do ulubionych

Poszukiwane E-booki

22.10.04, 15:03
Witam
Poszukuję e-booków :
Mikołaj Rej "żywot człowiek poczciwego"
Stanisław Trembecki "Zofiówka"
Sławomir Mrożek "Kogut" "Lis i ja"
Antrzej Stasiuk "Dukla"
P.Huelle "Winniczki, kałuże, deszcz"
Niestety nie mogę ich znaleźć nigdzie w sieci, ale może ktoś z Was ma i byłby
łaskaw podesłać mi na maila. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Karlisia Re: Poszukiwane E-booki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:23
      www.pbi.edu.pl

tam znajdziesz Zywot i Zofiówkę, która się tam nazywa Sofijówka
      pozdrowienia i zyczę dobrych wyników na konkursie polonistycznym hehe
    • Gość: Stranger_X Re: Poszukiwane E-booki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:44
      Tak... ja też się przygotowuję do konkursu... I też tylko Żywot znalazłem...no
      to przy okazji dzięki za podpowiedź, że to Sofijówka jest... :D

POWODZENIA NA OLIMPIADZIE!!
      • Gość: grochalska Re: Poszukiwane E-booki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.10.04, 17:17
        Dzięki :-) ja parę rzeczy znalazłam u znajomych, ale niestety wszystkich zdobyć
        mi się nie udało. Zobaczymy.
        • Gość: wieczór Re: Poszukiwane E-booki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:12
          No widać, ż na olimpiade, już myslałem, że nic nie znajde, a tu prosze...
          • Gość: Stranger_X Re: Poszukiwane E-booki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 20:31
            Jak będzie już po olimpiadzie, to obgadamy pytania i odpowiedzi, ok? :D
            • Gość: aneta Re: Poszukiwane E-booki IP: *.aster.pl 25.10.04, 22:32
              Oki ja też biorę udział;)
              • stranger_x Re: Poszukiwane E-booki 26.10.04, 14:18
                JUŻ JESTEM PO!!!! :D

Właśnie skończyłem pisać, wszedłem sobie do internetu z czytelni w szkole...
                No cóż... olimpiada genialna :D
                I część nawet, nawet, no ale to wypracowanie - kompletny kanał!!
                No i jeśli chodzi o ten tekścior Miłosza, to pytania do niego były
                troszkę...eee...głupawe...

Mam pytanko: jakie środki stylistyczne znalazłyście/znaleźliście w tym motcie,
                no i czy ktoś wie co oznaczały te symbole Ia i IIa w tych hasłach ze slownika?
                [o resztę zapytam, jak sobie coś przypomnę... :D]

POZDRAWIAM!!
                • astoria23 Re: Poszukiwane E-booki 31.10.04, 13:19
                  Dochodzę do wniosku, że przed olimpiadą polonistyczną powinno zorganizować się
                  wstępną selekcję na podstawie dyktanda z ortografii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka