Dodaj do ulubionych

Książki o których marzycie, a których nie ma...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:26
Wita wszystkich Czytelników wydawnicwo książek niskonakładowych My Book. Mam do Was pytanie: czy zdarzyło Wam się poszukiwać książki, a w efekcie nie znaleźliście, bo tematyka jest "niekomercyjna", np. specjalistyczna, interesująca niewiele osób? Podajcie temat, a my spróbujemy... wydać to dla Was, jeśli tylko znajdziemy odpowiedniego autora.

www.mybook.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdanka Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. IP: *.4web.pl 26.12.04, 15:41
      Ależ proszę bardzo --->
      Byłoby mistrzostwem świata , gdyby ktoś wreszcie wydał polską wersję
      angielskiej biografii Wilde`a autorstwa Richarda Ellmanna. Wprawdzie, znam ją
      po angielsku, ale od czasu Pearsona w początku lat 60-tych w Polsce nie ukazało
      się prawie nic o Wildzie, a tej biografii naprawdę niejeden szuka...Wątpię, aby
      cos z tego wynikało, ale zaznaczyłam się na liście.
    • braineater Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. 26.12.04, 15:44
      A ja bym poczytał drugą część 'Brązowników' tym razem dotyczącą polskiej
      literatury XX wieku - ale na to musielibyście znaleźć kogos z taktem i talentem
      Boy'a co, może okazać się niemozliwym...
      Pozdrowienia:)
    • gawronka Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. 26.12.04, 20:42
      Autobiografia angielskiego snookerzysty Ronniego O'Sullivana :)
      • Gość: baba Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. IP: *.acn.waw.pl 26.12.04, 20:46

Przeczytawszy "Piknik pod Wiszaca Skala" mialam wrazenie, ze autorka chciala na
        pisac drugi tom, ale z jakichs powodow skrocila powiesc do jednego.Pewnie to
        tylko wrazenie.
        Marze o drugim, ktorego nie bedzie.
    • Gość: itek Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. IP: *.pomorzany.v.pl 26.12.04, 21:19
      Peter Weiss-Die Ästhetik des Widerstands. Nie ma tego w ver.pl
      • bertland Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. 26.12.04, 21:58
        "Młot na czarownice" H.Kramera i J.Sprengera
    • ariwederczi Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. 26.12.04, 22:16
      Marzę o książce, na podstawie której powstał (a raczej powstaje, bo serial jest
      kręcony dalej i nic nie zapowiada rychłego końca) wyśmienity serial "LOST"
      (telewizja abc) - do zdobycia w Polsce dzięki sieciom p2p.

Problem polega na tym, że tej książki w ogóle nie ma, bo film nie powstaje na
      podstawie żadnej książki. Ale gdyby taka istniała, byłaby super...

Przepraszam, że nie do końca wpisuję się w tematykę tego wątku, i pozdrawiam!
    • jeremiad Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. 26.12.04, 22:29
      a ja mam skromne marzenie, by w Polsce można było kupić sztukę Tom'a Stoppard'a
      "Rosencrantz and Guildenstern are dead" niekoniecznie w przekładzie, choć byłoby
      miło, ale nie stać mnie a zamawianie tego przez amazon bo przesyłka wychodzi
      3xtyle co sama ksiazka
      • Gość: mybook.pl Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 09:40
        Same przekłady literatury obcej??? A polscy autorzy? Jakich tematów Wam brak w polskiej literaturze współczesnej?
        • Gość: Inka Re: Książki o których marzycie, a których nie ma. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:40
          A ja bardzo bym chciała, żeby ktoś wydał Sue Townsend "The Queen and I",
          Catherine Marshall "Christy" (był taki serial w TV), coś Betty MacDonald (to ta
          od "Jajko i ja") i żeby wreszcie zaczęto wydawać P.G. Wodehouse'a!
    • karodzaj Virginia Woolf 27.12.04, 12:10
      "Lata" są już nie do kupienia, w bibliotekach ich nie ma :( Podobnie "orlando".

Najbardziej brakuje mi jednak dostępnych w krajach anglojęzyznych a u nas nie
      Dzienników autorki "Pani Dalloway". Poza tym nie wszystkie jej powieści
      doczekały się publikacji u nas. nie ma "NIght and day" , "Jacob's room", "The
      voyage out"
      Szkoda :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka