Gość: koksa IP: *.acn.waw.pl 03.01.05, 22:38 Fenomenalna ksiazka, polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 22:58 a gdzie mozna taka ksiazke kupic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:26 na stronie www.ha.art.pl/lubiewo albo w ksiegarni w Bunkrze Sztuki w Krakowie, a niebawem - w ksiegarniach w calej polsce Odpowiedz Link Zgłoś
camerimage Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego 26.01.05, 19:58 księgarnia naukowa resursa w-wa krakowskie przedm.62 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yokre "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.238.117.54.adsl.inetia.pl 04.01.05, 00:39 No proszę... nawet w "wyborczej" pozytywna opinia. Jest faktycznie co polecać. Czytając wybrane fragmenty można by pomyśleć, że jedyną zaletą tej powieści jest jej radykalność, ale gdy przeczyta się całość trudno powstrzymać się od "łaaaał - ale jazda..." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbalimba hahahah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 01:30 wlasnie, o poziomie polskiej gejelity swiadczy absolutne brak refleksji nad ta ksiazka- ciesza sie, ze jest radykalnie i jakze niepolsko-katolicko, ale nie czuja , ze tam nie wszystko takie na bogato -brokatowe a nawet jest to /ich standardami/ heteroopresywna homofobia jak ta lala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dezerter Gejowska wojna kultur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:05 Brzmi bardzo ale to bardzo obiecująco, taka mała wojna w wielkiej gejowskiej rodzinie. Ciesze się, że wreszcie ktoś nakuł ten postępowy balon Nowej Lewicy i to jeszcze od środka. Cudowne! W końcu te feministki i miłośnicy mniejszości to zakała lewicy! No pasaram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: hahahah IP: 213.134.132.* 04.01.05, 15:18 jeszcze żebyś po polsku napisał, aby dało się zrozumieć o co Ci chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktotum Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.telkab.pl 04.01.05, 08:19 ja to bym pezeczytał powieść z życia dziennikarzy Agory... co to sami prześwietlają rzeczywistość i są prześwietlani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killim Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:28 przeczytałem recenzje i już mi wystarczy a do Lubiewa nigdy nie pojadę- sodoma i gomora więcej szkody z tej książki niż pożytku....no cóż, "wolność" mamy niech sobie piszą- na szczęście ja czytac nie muszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejzer dumka-dymka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:29 prawdziwych pedałów już nie ma popkulture zdominoooooował "gej" bardziej moda niż ludzki dylemat gdzie te wsady niegdysiejsze heeeej styl z genet'a odszedł w dal dziś z reserved trza mieć szal tylko grzybka tylko grzybka tylko grzybka tylko grzybkaaaaaaaaa żaaaaal ! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: dumka-dymka :) IP: *.chello.pl 04.01.05, 20:00 Reserved to chyba nie za bardzo tip top w tym towarzystwie. Ja bym raczej proponował "dziś od Zienia trza mieć szal". Zwłaszcza że w Warszawie sklep firmowy rzeczonego projektanta tuż obok tak cenionego w pewnych kręgach klubu Utopia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejzer Re: dumka-dymka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:49 bardzo przepraszam, straszne fopa ą ę, faktycznie powinien być szal od zienia albo kaszmirek od armaniego, obiecuje poprawe idę do empiku po inspiracje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Żbik Jak coś takiego czytam to zastanawiam się, czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:09 jednak komuniści nie mieli racji obejmując homoseksualizm zakresem regulacji kodeksu karnego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.telprojekt.pl 04.01.05, 22:33 I TO MA BYC PROFESJONALNA RECENZJA? GAZETA ZIONIE HOMOFOBIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczepny Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.ipt.aol.com 05.01.05, 01:24 pewnie-jak zwykle. Ale "oswiecona homofobia" taka miedzy wierszami i pod inteklektulanym palszczyiem. ODyslam do archiwum GW lub innastrona.pl do tekstow "oswiecona homofobia agzety Wyborczej". a ksiazka- swiena. Dobrze, ze jest ktos kto mowi innym glosem niz wiekszosc homoskesulanej mneijszosci.Dosc mam juz tych akademickich dyskusji, genderow we Wroclawiu, "zaangazowanych"publkacji w naukowych pismach(bojsie boga:500egz.nakladu i oni mysla,ze maja odwage... :))) Jak dla mnie- Michal Witkowski jest idolem. Literackim. pozdraWIAM zaczepny gej lat 23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc I TO MA BYC PROFESJONALNA RECENZJA? GAZETA ZIONIE IP: *.telprojekt.pl 04.01.05, 22:35 I TO MA BYC PROFESJONALNA RECENZJA? GAZETA ZIONIE HOMOFOBIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zone interdite polcard IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.05, 23:45 Kto nie może doczekać się "Lubiewa", niech na rozgrzewkę poczyta polcard.ownlog.com. Idę o zakład, że niedługo wyjdzie drukiem. Pozdrawiam, Zone Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: polcard 24.01.05, 18:32 tak, polcard swietny, tysiąc razy lepszy niż na przykład jakis tam zwycięzca konkursu na opowiadanie w 'Polityce'. ale to pilch wybierał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: polcard 25.01.05, 17:49 hm, ale polcard chyba koledze pozazdrościł... ;) nowy polcard: polcard.ownlog.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczepny Re: I TO MA BYC PROFESJONALNA RECENZJA? GAZETA ZI IP: *.ipt.aol.com 05.01.05, 01:27 pewnie-jak zwykle. Ale "oswiecona homofobia" taka miedzy wierszami i pod inteklektulanym palszczyiem. ODyslam do archiwum GW lub innastrona.pl do tekstow "oswiecona homofobia agzety Wyborczej". A ksiazka- swietna. Dobrze, ze jest ktos kto mowi innym glosem niz wiekszosc homoskesulanej mneijszosci.Dosc mam juz tych akademickich dyskusji, genderow we Wroclawiu, "zaangazowanych"publkacji w naukowych pismach(bojsie boga:500egz.nakladu i oni mysla,ze maja odwage... :))) Jak dla mnie- Michal Witkowski jest idolem. Literackim. pozdraWIAM zaczepny gej (lat 23) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek [...] IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 05.01.05, 09:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kup teraz Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 17:49 Kup Teraz :) allegro.pl/show_item.php?item=39028971 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Full Nareszcie polska literatura dla prawdziwych menów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:16 Super polecam, narazie czytałem fragmenty i jestem pod wrażeniem, Ta książka jest ważna dla środowiska ale też napisana w taki sposób, że każdy przeczyta ją z zainteresowaniem jeszcze raz polecam full Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efcia Dla PRAWDZIWYCH menow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 00:33 A od kiedy to geje sa prawdziwymi mezczyznami? Nie mam nic przeciwko nim, bo zal mi ich, to pomylki i przekrety natury. Ale na pewno nie sa to prawdziwi faceci, sa zalosni, dobrze o tym wiedza i na tym polega ich dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.4web.pl 09.01.05, 22:17 !)Nie podoba mi się ta recencja, chce chwalic, a w ogóle nie przybliża... 1)I kto to mówi? Ze wreszie coś ludzkim językiem, nie genderem? Ha!art ma spore doświadczenie w wydawaniu tych "genderem robionych" ... 2)Jasne, ze przeczytam:)))))))) Tylko co miz tego przyjdzie, to nie wiem---- .mam nadzieje, że nie będzie Pankowskim robiona, chroń mnie Boże!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: 198.176.19.* 21.01.05, 12:26 wczoraj kupilem w empiku i czytalem do nocy,do konca. Jest super... w kazdym wzgledzie. Odzyly wspomnienia i polaly sie lezki.... ze smiechu, i nostalgii Polecam goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.ds.uni.wroc.pl 23.01.05, 16:58 "Lubiewo" to świetny tekst, rzeczywiście literacko błyskotliwy, pełen znakomiytch odniesień, czyta się jednym tchem. Miałem okazję czytać wcześniejsze rzezcy Witkowskiego- w końcu znalazł swój język i to wielki atut tej książki, nie jeden oczywiście. I nazwanie "Lubiewa" ciotowskim "Dekameronem" nie wydaje się przesadzone. W koncu ktoś ożywił tą mdławą i nudną atmosferkę polskiej prozy w stylu Kuczoka- brrrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuska Re: "Lubiewo" Michała Witkowskiego IP: *.dd / 80.51.252.* 11.02.05, 20:58 BARDZO PODZIWIAM PANA WITKOWSKIEGO, IZ NAPISAL TAKA KSIAZKE. TEMATY TAKIE JAK HOMOSEKSUALIZM POWINNY BYC PORUSZANE.PISANIE KSIAZKI NA TEN TEMAT JEST ODPOWIEDNIM POMYSLEM.ZYJEMY W WOLNEJ POLSCE A TRZEBA ZADAC PYTANIE CZY JAKO NAROD JESTESMY TOLERANCYJNI? I CZY AKCEPTUJEMY INDYWIDUALNOSCI? PAN MICHAL TAKA WLASNIE JEST I UWAZAM ZE JEST ODWAZNYM CZLOWIEK IZ NAPISAL TA KONTROWERSYJNA KSIAZKE O TYM CO GO BOLI WSROD INNYCH LUDZI.GDYZ TEMAT GEJEJOW CZY LESBIJE TZW. BRUDNYCH SPYCHAJA DO PODZIEMI WIEDZA IZ WYSTEPUJA LUDZIE DYSKRYMINOWANI ALE LEPIEJ O TYM GLOSNO NIE MOWIC LECZ TYLKO NAPOMKNAC O SWOICH PRAWACH.OSOBISCIE NIE MAM NIC PRZECIWKO HOMOSEKSUALISTA CHOSC SAMA JESTEM KOBIETA HETEROSEKSUALNA ALE SPOTYKAM SIE Z NIEZROZUMIENIEM A NAWET SZYDZENIEM ZE MNIE ZA TO ZE TOLERUJE "INNOSC". O TAKICH TEMATACH POWINNO SIE MOWIC I WSPANIALE ZE POWSTALA TAKA KSIAZKA JAK "LUBIEWO".DZIEKUJE ZA TO PANU MICHALOWI. Odpowiedz Link Zgłoś