Gość: redcherry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:20 Co oprócz'Sto lat samotności' i 'Milościw czasach..' warto przeczytac napisane przez Marqueza oczywiscie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafi.raf Re: Marquez 28.01.05, 11:52 na pewno opowiadania. czytalem kilka w playboyu - magiczne. no i oczywiscie wszystkie ksiazki o rodzie buendiow - niestety ich jeszcze nie czytalem, ale mam sprawdzone zrodla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bumm Re: Marquez 28.01.05, 13:31 rafi.raf, a co to za źródła? Pierwsze słyszę, że są jeszcze inne książki GGM o rodzinie Buendiów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Marquez IP: *.zab.zigzag.pl 28.01.05, 11:58 warto jeszcze przeczytac "dwanaście opowiadań tułaczych", :Kronika zapoiwedzianej śmierci", "O miłości i innych demonach". a jesien patriarchy, nie ma kto pisac do pułkownika i general w labirycie są raczej nudne. niestety najlepsze dwie masz juz za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Marquez IP: *.toya.net.pl 28.01.05, 12:58 Jest takie jedno opowiadanie, "Bardzo stary pan z wielkim skrzydłami" albo podobnie, bo nie pamiętam niestety dokładnie tytułu. Ma zaledwie kilka stron, ale każde słowo w nim to czyste piękno. Czytałam wiele dzieł Marqueza (i uwielbiam je), ale nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia, jak ta króciutka, zaczarowana a jednoczeście bardzo prawdziwa historia. Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: Marquez ostatni 28.01.05, 14:19 Jeszcze pozostaje ostatni i zapowiadany już po polsku Marquez: "Rzecz o mych smutnych ku..ch". I ponoć dwa tomy (nie wydane, ale chyba pisane) wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Marquez 29.01.05, 22:34 "Jesień patriarchy", "O miłości i innych demonach", "Miłość w czasach zarazy". Odpowiedz Link Zgłoś