Dodaj do ulubionych

LITERATURA W SPÓDNICY - opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:04
witam,
nie wiem czy już ten watek był poruszany, nie udało mi sie nic na ten temat
znalezc.
jakis czas temu zaczelam kupowac ksiazki z serii Literatura w spodnicy, i
jestem mile zaskoczona - bardzo sympatyczne ksiazeczki do poczytania sobie.
szczegolnie "trzydziestka na karku" oraz "mezczyzna i chlopiec".
ktos z was czytal?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • colour-ize Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 11.02.05, 12:47
      Też kupuję, te których nie mam - dobra cena, jakość też nie jest najgorsza ;)
      A "Trzydziestką na karku" jestem po prostu zauroczona ;)

BTW: teraz między książkami jest miesięczna przerwa? Bo na stronie dotyczącej
      LwS jest napisane, że nowa książka dopiero 25.02
      • Gość: nioma Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:52
        mi wyszło że dwa tygodnie jak zawsze, ale mogłam sie pomylic w obliczeniach.
        Trzydziestka jest swietna, i nie tylko dl tych ktore nosza spodnice, pozdrawiam.
        • skrzacianka Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 11.02.05, 14:19
          Ja tez kupuje niektóre tytuły. nie wiem czy wiecie ale od poniedziałku
          wydawnictwo G+J rozpoczyna podobną serię "Literatura na obcasach" - ukaza się
          między innymi Grochola, Szwaja i Sowa - oczywiscie cena 9,90 i tez co dwa
          tygodnie w kiosku także bedzie w czym wybierać pozdrawiam
          • Gość: Inka_25 Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 22:02
            "Literatura na obcasach"? Znasz jakiś link z informacjami?
      • Gość: Inka_25 Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.szwajcarska.pl 11.02.05, 22:07
        25 lutego dopiero nowa książka? A gdzie to jest napisane? Mogę prosić o linka?
        • Gość: crystal Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 02:18
          Tutaj: axelspringer.pl/infprasowe/artykul.asp?Artykul=493

"Kolejna książka, "Prosto z mostu" Jane Green, ukaże się 25 lutego."

A ogólnie: axelspringer.pl/ksiazki/literaturawspodnicy/
          • skrzacianka Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 12.02.05, 13:12
            Literatura na obcasach -

Wydawnictwo Gruner + Jahr Polska rozpoczyna wydawanie polskich bestsellerów
            literatury kobiecej w ramach serii „Literatura na obcasach”.

G+J proponuje czytelniczkom najlepszą literaturę kobiecą (powieści i
            opowiadania) w cenie 9,90 zł za egzemplarz. 14 lutego kolekcję
            rozpocznie „Upoważnienie do szczęścia” Katarzyny Grocholi. Kolejne tytuły będą
            pojawiać się co dwa tygodnie w punktach sprzedaży prasy na terenie całego
            kraju. Od 4 marca w sprzedaży pojawi się książka Izabeli Sowy „Smak świeżych
            malin”, a następnie 18 marca - „Jestem nudziarą” Moniki Szwai.
            • skrzacianka Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 12.02.05, 13:20
              Dalszych tytułów nie znam. póki co nic ni ekupe bo wszyskie te książki już mam
              ale wydaje mi sie że ta seria będzie dość ciekawna nie wiem tylko jak będą
              wydane ale to się okaże juz w poniedziałek
          • jajko54 prosto z mostu 06.03.05, 12:57
            warto kupic? czy takie samo jak seks w wielkim miescie (nie podobało mi sie)
    • k-asia Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 12.02.05, 13:41
      Co drugi piątek lecę do kiosku w nadziei, ze dostanę nową pozycję z tej serii!
      Książki są bardzo sympatyczne, świetnie się je czyta i naprawdę można sie przy
      nich odstresować, rozluźnić...brawa dla pomysłodawców!!
      Pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.aster.pl 13.02.05, 11:58
        Jeśli podobała się wam "Trzydziestka na karku" to jeszcze lepsza tej autorki
        Lisy Jewel jest "Impreza u Ralpha". Nie wiem czy będzie w tej serii ale i tak
        warto przczytać.
    • meteorah Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 13.02.05, 13:51
      Bardzo dobrze, że w końcu ktoś zaczął wydawać tanie, w tym dobre książki!
      Dzięki temu może zmniejszy się u nas "wtórny analfabetyzm", a ludzie zaczną
      więcej czytać? Sądzę, że nie jesteśmy głupim narodem - jak się nam wmawia - po
      prostu edukacja i nawet książki są za drogie dla ludzi o przeciętnym i niskim
      wynagrodzeniu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      www.motooil.com

• anet22 Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 13.02.05, 17:11
      Z serii literatura w spódnicy polecam "Smazone zielone pomidory" i "rosyjski
      kochanek". Smażeone, zielone to moja ukochana ksiązka od dawna, ale Rosyjskiego
      kochanaka przeczytałam dopiero teraz. Swietna jest!
      Wydane był juz dawniej, ale nadal można je kupić on-line. Już ktoś podawał tu
      odpowiedni link.
      Polecam
      Anet
    • Gość: malina Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: 195.205.189.* 13.02.05, 19:07
      Nawet doczytałam, że będzie "samotność w śieci", ładne rzeczy! Może zakupie jak
      będzie za 9.90.
      • Gość: Ania Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.aine.pl 06.03.05, 17:44
        Akurat na "Samotność." to szkoda wydać aż tyle. Najgłupsza książka jaką udało
        mi się przeczytać.
    • Gość: niania Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 21:43
      Z tej serii kupiłam Niania w Nowym Jorku - dobra rozrywka.
    • saralove Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 22.02.05, 14:23
      Rewelacyjna seria książek! Cieszę się, że można kupić bestsellery za tak niską
      cenę! Mam wszystkie części z tej serii i zamierzam zebrac całą kolekcję...
      zauważyłam, ze będą nowe książki z serii Literatura na obcasach - tym razem z
      innego wydawnictwa. Równiez chciałabym je zbierać...
      • Gość: nioma Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.chello.pl 22.02.05, 22:09
        ciesze sie ze wam tez sie podobaja,
        no i cena - przy malutkich zarobkach i wielkich wydatkach to naprawde duzy plus!
    • agawa79 Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 06.03.05, 15:00
      jajko54, "Prosto z mostu" jest okropne, "Seks w wielkim mieście" to przy tym
      arcydzieło. Nie wiem, o co chodzi narratorce: czy się lubi pieprzyć, czy nie
      lubi (bo o seksie ani o związkach to ta książka na pewno NIE JEST) i wcale nie
      jestem ciekawa, jak się ta historia skończy (wlaściwie to nie jestem pewna, czy
      tam jest jakaś historia...) Wzięłam kiedyś to-to do autobusu, ale gapienie się
      na paskudną stolicę było po stokroć ciekawsze. Mogę tę "książkę" komuś oddać,
      byle się po nią pofatygował (ale nie warto :D).
      • Gość: nioma Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie IP: *.chello.pl 06.03.05, 17:36
        a ja sie z toba zupelnie nie zgodze,
        ksiazka jest bardzo prawdziwa = nie zamierzam dyskutowac o jezyku jakim jest
        napisana czy o walorach literackich badz ich braku.
        jak ja czytalam to mialam wrazenie ze napisano dokladnie to o czym od dawna
        rozmawiamy z kolezankami na naszych babskich spotkaniach, o bledach ktore
        wszystkie popelniamy, o kretynskich zachowaniach, o wiecznym poszukiwaniu, o
        robieniu z siebie idiotki etc etc
        ksiazka wcale nie jest o pieprzeniu, jak to ujelas, jest wlasnie dokladnie o
        zwiazkach i dziwie sie ze tego nie zauwazylas.
    • agawa79 Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 06.03.05, 22:05
      eeee tam... głębi tam tyle, co w kałuży... i w dodatku jest po prostu nudna, a
      tego książce wybaczyć nie można. Czytałam niejednego bloga lepiej napisanego
      niż ta książka. No nie podoba mi się i już, chociaż w jakimś tam może stopniu
      jest i o mnie... i nadal mogę ją oddać ciekawemu bądź potrzebującemu;)
      • nioma Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 07.03.05, 11:47
        wiesz, nie wszędzie musi być głębia, to jest czytadełko a nie poważna pozycjas
        w literaturze,
        nie zgodzę się, że nudna - wręcz przeciwnie - ale każdy ma prawo do własnej
        opinii,
        natomiast bardzo prawdziwa i życiowa.
    • katiabb Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 08.03.05, 10:56
      czytałam "Mężczyzna i chłopiec" i byłam zachwycona. Literatura to raczej
      drugiego gatunku. Kilka miesięcy temu na wykładzie z literatury współczesnej
      pani dr hab. oświeciła wszystkich swoich studetów, że czytanie takich książek to
      hańba w środowisku polonistów-intelektualistów (dostało się głownie Grocholi i
      Coehlo). Od tamej pory zaczęło się cwaniactwo, żaden z moich miłych kolegów z
      uczelni nie sięga po książkę spoza kanonu literatury pięknej, trudnej i dla
      wielu raczej niezrozumiałej. A ja myślę, że książki lżejsze, łatwiejsze w
      przekazie również zawierają nieocenioną głębię intelektualną. Przekonałam się o
      tym czytając "Mężczyzna i chłopiec".
      • nioma Re: LITERATURA W SPÓDNICY - opinie 08.03.05, 11:32
        ja sobie sporo poplakalam przy mezczyznie i chlopcu.
        duzo nawiazan do wlasnego zycia...
        bardzo mi sie podobala.
        a pani dr hab to ciekawe skad wie jakie to ksiazki>
        przeciez sama nie czyta, jej znajomi na pewno tez nie bo
        sa na takim samym wysokim poziomie jak ona, wiec skad wie?
        a moze siedzi wieczorem pod koldra i sie zaczytuje po
        kryjomu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka