Dodaj do ulubionych

Heroina to jest to!!!

13.06.02, 17:03
Książki w dzisiejszym Dużym Formacie Gazety:

Tomasz Piątek: "Jeżeli ktoś przeze mnie wejdzie w ten nałóg, to się zabiję"
A w innym miejscu: "Heroina to jest dokładnie to."

Pytanie: Naprawdę jest tak słodko?
Odpowiedź: Jest zajebiście! Nie znam niczego, co by sie z tym równało.

Myślę, że sporo osób, zwłaszcza młodych, po takich wypowiedziach sięgnie po
narkotyki z czystej ciekawości i chęci przeżycia taaaaakiego szczęścia. Zanim
sięgną po książkę, jeżeli w ogóle sięgną...

Może i wymiotowanie po heroinie jest przyjemne, ale po takich wypowiedziach też
robi sie niedobrze i wcale nie jest to przyjemne. Tak jak np. rzyganie po
alkoholu...

Trzymam pana za słowo, panie Tomku, bo jak widzę nałóg (i szczęśliwe wyjście z
niego) nic pana nie nauczył:(
Pzdr:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ginny Re: Heroina to jest to!!! IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 15.06.02, 19:22
      Wywiad jest po prostu niesmaczny. Nie powiem, interesujący, ale chłopak ma
      jednak źle w głowie.
    • mikolaj7 Re: Heroina to jest to!!! 16.06.02, 00:34
      hehe, kupuj GW w piatki to sobie oszczedzisz takich glupot
      :-)

ja jeszcze duzego formatu w rekach nie mialem :-)

ps. prowadzisz teraz kampanie antynarkotykowa? ale czeu
      na ksiazkach, jak chcesz gdzie indziej chetnie wspomoge,
      nawet bardziej niz przy bb, bo tamta sprawa mnie nudzila
      szybko.
      • Gość: czeko Re: Heroina to jest to!!! IP: *.chello.pl 16.06.02, 19:23
        W Polityce to samo. O szczęściu po, a zaraz potem, że to jest złe. Kto skojarzy
        szczęście ze złem? Przecież jak szczęście, to trza spróbowac...
        • Gość: Niech Re: Heroina to jest to!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 22:57
          I jeszcze w wielu innych pismach. Autor jest dupkiem i do tego bez talentu
          (polecam komentarz Podsiadly w TP). A jego kumple z mediow beda teraz z niego
          robic Lowry'ego. No i oczywiscie jego znajomi od browna (pozdrowienia dla
          niuchaczy z Gazety Stolecznej).
      • fibin Re: Heroina to jest to!!! 07.07.02, 11:09
        Ja cały czas i wszędzie, gdzie to tylko możliwe prowadzę kampanię
        antyalkoholową, a tym samym antynarkotykową.
        Wsparcie bardzo mile widziane:)
        Zobacz też wątek "Ulubiony alkohol".
        • Gość: Niech Re: Heroina to jest to!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 21:36
          Ja raczej protestowalem przeciw tandeciarskiemu epatowaniu wlasna slaboscia -
          skierownym zdecydowanie do mlodych poszukiwaczy doswiadczen (czasem jednak
          zbednych), a wspieranym przez medialnych kolegow. Nie mam jednak ochoty
          odmawiac doroslym osobnikom uzywania (a nawet nad) jakichkolwiek uzywek - pod
          warunkiem, ze robia to na wlasny koszt (co jest rzadkoscia). Sam mam za soba
          doswiadczenia zdecydowanie przekraczajace statystyczna srednia (nie powiem ile
          razy - nie uwierzysz), i nie wyrwe ich sobie z zyciorysu - choc moze warto by
          bylo.
          Pozdrowienia
          • fibin Re: Heroina to jest to!!! 08.07.02, 16:40
            Czasu niestety cofnąć sie nie da. Też bym tak chciał:)
            Nie wiem jaki koszt masz na myśli, ale w sensie ogólniejszym płaci - i to
            bardzo słono - cała rodzina, zwłaszcza ta najbliższa.
            Moim skromnym zdaniem trudno byłoby Ci czymś mnie zaskoczyć, mam bowiem do
            czynienia z ludźmi uzależnionymi od różnego paskudztwa, a zwłaszcza alkoholu,
            na codzień. Niektórzy mają za sobą nawet po czterdzieści lat życia w rynsztoku
            i... wyszli z tego, a teraz pomagają innym:)
            Cieszę się, że żyjesz i możesz dawać innym nadzieję. Najważniejsze to sie nie
            bać i iść pod prąd narkotykowej rzeki!
            Czyż bowiem alkohol nie jest jedynym ogólnie dostępnym, nawet dla nieletnich,
            twardym narkotykiem? Co za przedziwny paradoks! Z jednej strony budżet państwa
            zarabia na tym krocie, a z drugiej wydaje ogromne sumy na leczenie. A przecież
            niektórych strat i krzywd, zwłaszcza w sferze psychiki (szczególnie dziecięcej)
            w żaden sposób nie da się wyrównać:(
    • Gość: sombre Re: Heroina to jest to!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 21.06.02, 00:30
      A dla mnie wywiad był budujący.
      W erze megakonkurencji dobrze wiedzeieć, że konkurencja sama się wykończy ;)
      • Gość: czeko Re: Heroina to jest to!!! IP: *.chello.pl 21.06.02, 23:28
        ahem.......szczury na start..
        • sombre Re: Heroina to jest to!!! 22.06.02, 00:21
          Tia... trzeba się wreszcie nauczyć tej powszechnej warszawskiej codzienności...
          • Gość: czeko Re: Heroina to jest to!!! IP: *.chello.pl 22.06.02, 11:56
            nie w szyscy w warszawie drepczą po trupach...może w ten wir wyścigu rzucają
            się właśnie "napływowi", którzy starają się znalezć sobie miejsce?
            • Gość: sombre Re: Heroina to jest to!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.06.02, 12:26
              Taaa, jakby tubylcy nie potrzebowali znajdować sobie miejsca. No, chyba że ci
              dostający codzienną porcyjkę świeżych robaków do dzioba, by potem zająć już
              przygotowane wygodne gniazdo...

Btw, tam jest średnik z nawiasem. I on tam jest nieprzypadkowo.
              Wakacje są. Więcej luzu, więcej luzu proszę...
              • Gość: czeko Re: Heroina to jest to!!! IP: *.chello.pl 22.06.02, 18:28
                Jak się za częsro stawia średnik z nawiasem to nikt już tego nie bierze
                poważnie.

A wracając...e tam, nie mam ochoty wracac.
                • Gość: saunne Re: Heroina to jest to!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 20:00
                  a jak Wam się podobała książka? Osobiście doszłam do wniosku, że nie chciałabym
                  stracić kontroli nad swoim życiem, zaprzeczyć wszystkim zasadom, w które
                  wierzę. Książka jest lekka w czytaniu, ale czy najlepsza? Hmmm...to chyba za
                  dużo powiedziane...

a wywiady? No cóż... czasami lepiej jest ich nie czytać
                • Gość: sombre Czeko IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.06.02, 20:19
                  Wiesz, radziłbym jednak więcej pokory. Jeśli jakiś problem przytępia ci poczucie
                  humoru, nie znaczy to, że cały świat je stracił.
                  Miłych wakacji.
                • Gość: sombre Czeko IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.06.02, 20:32
                  Wiesz, radziłbym jednak więcej pokory. Jeśli jakiś problem przytępia ci poczucie
                  humoru, nie znaczy to, że cały świat je stracił.
                  Miłych wakacji.
                  • Gość: sombre To oczywiście wypadek przy pracy. IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.06.02, 20:35
                    • Gość: czeko Re: To oczywiście wypadek przy pracy. IP: *.chello.pl 22.06.02, 20:54
                      ty jak zwykle nim tryskasz sombre. Od dziś będe pokorna. Będe chyliła głowe i
                      zmykała predko przed wątkami z dowcipnym sombre. Miłego życia.
                      • Gość: sombre Re: To oczywiście wypadek przy pracy. IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.06.02, 21:21
                        Wiesz, nie będę więcej polemizował ze Złością. Nie chcę tak.
                        Ze względu na to, co było. Chcę mieć inne wspomnienia.
                        Ciszej nad tą trumną... Wszystkiego dobrego czeko.
                        • Gość: czeko posłowie IP: *.chello.pl 22.06.02, 21:34
                          I tak wykorzystaliśmy heroinowy wątek do tego co się niechybnie stać musiało.
                          Prywatna babranina była niezamierzona. Zachęcam naocznych świadków do
                          pozwolenia wątkowi spaść tyłkiem do piwnic forum ksiązka.
                          z góry dzięki
                          pzdr.
                          czeko
    • mallina Re: Heroina to jest to!!! 26.06.02, 00:30
      mnie tam ksiazka do niczego nie zachecilaby...
      chyba ze dla koos szczescie to rzyganie i grzebanie sobie.......(kto czytal ten
      wie co mam na mysli)
      ale z takim "pozytywnym" nastawieniem autor raczej ma szanse na...chyba nie na
      abstynencje od cpania..
      zal mi go bo jest slepy
      • Gość: Otto Re: Heroina to jest to!!! IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 29.06.02, 17:03
        Dalczego uważasz, że jest slepy ? Chyba dostatecznie jasno wyłuszczył swój
        stosunek do heroiny. Jeżeli pisze, że heroina dała mu szczęscie, to widocznie
        tak było, p o prostu pisze prawdę.

Kilka lat temu była w Wyborczej akcja antynarkotykowa. Drukowali listy
        narkomanów, rodziców, psychologów i innych. Mną najbardziej wstrząsnęły listy
        narkomanów zachwalające narkotyki i byc może to one sprawiły, że nigdy nie
        zapaliłem nawet trawy.
    • fibin Trainspotting 01.07.02, 16:54
      We wtorek o 22:35 na 2TVP w cyklu Kocham kino jest świetny film o
      narkomanach "Trainspotting".
      Polecam wszystkim, a zwłaszcza tym, którzy wciąż uważają, że narkotyki to nic
      złego, a nawet wprost przeciwnie:)
    • Gość: luego Re: Heroina to jest to!!! IP: *.bial.gazeta.pl 23.09.02, 20:35
      Wlasnie skonczylam, po wieeeelkiej mece... Wedlug mnie: zenujaca ksiazka. A do
      glownego bohatera poczulam... czy ja wiem co? moze cos w rodzaju obrzydzenia.
      Trudno mi to okreslic. Totalnie niezrozumialy dla mnie jest sens powstania
      tego „dziela”.
    • fnop Re: Heroina to jest to!!! 23.09.02, 21:16
      Przeczytałem książkę, nie znam wywiadu. Książka mnie przeraziła. I zniechęciła
      skutecznie do jakichkolwiek eksperymentów. Chemiczne szczęście, odlot nie jest
      już atrakcyjny. Moim zdaniem to książka prewencyjna. Nie sądzę aby takie
      książki zachęcały do narkotyków. Ta książka raczej uświadamia, że nie jest to
      problem marginalny, ograniczony do wąskich grup społecznych.
      • Gość: Etak Re: Heroina to jest to!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 17:06
        Zgadzam się z przedmówcą- książka działa prewencyjnie, nie mam ochoty sięgnąć
        po herę, za sugestywnie opisuje "całe"po. Nie, o czymś innym chciałEM: moj
        kuzyn twierdził identycznie- heroina daje apogeum spełnienia, czuł się jakoś
        lepszy od innych, czuł się wybrańcem.Rzucił szkołę, pracę z trudem załatwioną,
        dziewczyne- ale skoro było mu tak dobrze, dlaczego powiesił się w wieku 20
        lat???życzę jego pierwszemu dilerowi piekła...
        • Gość: kura Re: Heroina to jest to!!! IP: *.gazeta.pl 26.09.02, 00:53
          Przeczytałem. Sprawnie napisane, ale podejrzane. I to nie dlatego, że kogos ma
          wciągnąć w nałóg. Jak ktos ma się wciągnąć, to i oglądając wieczorynkę wpadnie.
          Rozumiecie, co mam na mysli? Że narkotyki są dla wczesniej trafionych. Do
          szczęscia droga na skróty dla kolesi, którzy nie znają drogi nie na skróty. Tej
          męczącej i pełnej pomyłek.
          Książka jest podejrzana, bo koles napisał ją dla kariery. Chce teraz zostać
          pierwszym heroinistą III RP i występować we wszystkich kolorowych pismach i
          programach tv jako ekspert od ćpania. I jak tak występuje, to dopiero wtedy na
          jego cherubinowatej mordzie roztacza się extaza.
          Ten koles jest uzależniony od kariery... Heroina była tylko przystankiem, na
          który może on i jeszcze wróci, ale hwd mu (i policji).
          • fnop Re: Heroina to jest to!!! 26.09.02, 10:12
            nie wiem dlaczego napisał tą książkę, może i dla sławy.
            ale jakoś nie widzę go w tych twoich kolorowych pisemkach, a chciałbym
            przeczytac choć jeden wywiad.

• Gość: Niech Re: Heroina to jest to!!! IP: 217.197.165.* 27.09.02, 15:39
              Kura chyba pisala o City Magazine. A w Gazecie o k. nic nie bylo? To
              niemozliwe, przeciez to Czarne wydalo. Stasiuk by wam tego nie darowal.
              PS. No to mamy fajne kolorowe pisemka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka