woytazz 29.03.05, 23:06 Polecicie cos jeszcze Mario Puzo lub jakiegos innego autora w podobnych klimatach...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vesna Re: "Ojciec Chrzestny" - Genialne IP: *.torun.mm.pl 29.03.05, 23:14 Podłączam się :) Strrrrasznie mi się "Ojciec Chrzestny" podobał. Puzo czytałam jeszcze "Rodzinę Borgiów". Dobrze się czyta, wciąga, jest osadzone w zupełnie innych realiach ale podobnym klimacie... Ale nie jest tak dobre jak "Ojciec..." Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: "Ojciec Chrzestny" - Genialne 30.03.05, 10:40 Koniecznie "Sycylijczyk" i "Ostatni don". Zwłaszcza "Sycylijczyk", bo jest jakby splecione z "Ojcem chrzestnym" przez osobę Michaela Corleone. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: "Ojciec Chrzestny" - Genialne 26.08.05, 15:01 A ja z przyjemnością przeczytałam "Dziesiątą Aleję" - tu także Ameryka i "Mroczną arenę" - amerykańska strefa okupacyjna w Niemczech w 1946 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: "Ojciec Chrzestny" - Genialne IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.05, 16:10 o mafii "Chlopcy z ferajny" Odpowiedz Link Zgłoś
syd2 Re: "Ojciec Chrzestny" - Genialne 26.08.05, 16:28 "Rodzina Borgiów" jest całkiem ciekawa. Bardzo wciągnęła mnie też "Głupcy umierają". Klimaty kasyn Las Vegas i te sprawy :) Lekka lektura. Dobra na urlop :) Odpowiedz Link Zgłoś
karol.mojzesz Re: "Ojciec Chrzestny" - Genialne 26.08.05, 17:26 Wspaniałe, genialne dzieło! Dzisiaj już klasyka. Próg niemożliwy do osiągnięcia przez polskich (i nie tylko) partaczy literatury (jak chociażby Brązowe Gie ze szczytów list sprzedajnych). Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 karol, o których myślałeś, pisząc post 26.08.05, 18:38 Tak z ciekawości pytam, interesują mnie gusty czytelników. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yśka Re: karol, o których myślałeś, pisząc post IP: *.idea.pl 27.08.05, 18:06 polecam "Ojca chrzestnego"!!!! Super książka, także dla dziewczyn. Dobra jest też "Omerta" Puzo. Podobny klimat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deirdra Re: karol, o których myślałeś, pisząc post IP: *.adsl.solnet.ch 28.08.05, 02:40 Odradzam Ci czytanie pozostalych ksiazek Puzo. Naprawde udala mu sie ta jedna - "Ojciec chrzestny ", a inne to popluczyny po "Ojcu". Ja zaczelam czytac inne i mialam absmak. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.mojzesz Re: karol, o których myślałeś, pisząc post 28.08.05, 19:17 O których pisarzach ze szczytów list rankingowych myślałem? O to Ci chodzi? Mr Brązowy przede wszystkim. U nas Pilch, Grochola itp. Oczywiście unikam polskiej prozy, jak mogę, ale z tego co czytałem, to wydaje mi się, że Stasiuk wybija się w tym przereklamowanym gronie. A może dzisiejsze książki już mnie mniej interesują? Brakuje im kunsztu i mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś