Dodaj do ulubionych

"Klub Dantego"

06.05.05, 12:02
Właśnie dostałam tę książkę w prezencie. Czy ktoś juz ją czytał? Warto? Boję
się trochę, czy to nie aby coś w stylu "Kodu...".
Obserwuj wątek
    • Gość: sayonara Re: "Klub Dantego" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:37
      Czyzby nie spodobal Ci sie "Kod..."? To tak jak mi. Nie wiem czym ludzie sie
      zachwycaja,przereklamowany autor,ale to jeszcze nic w porownaniu z
      jego "Aniolami i demonami "..koszmar...nie polecam.
      • morgen_stern Re: "Klub Dantego" 07.05.05, 14:49
        No tak, ale co z Klubem Dantego? :-)))
        Czyżby jeszcze nikt nie przeczytał?...
        • kamkap Re: "Klub Dantego" 07.05.05, 15:44
          Ja jestem w trakcie i nie chcę się jeszcze na ten temat wypowiadać. Dla mnie to
          zupełnie inny styl niż "Kod Leonarda...". Na razie mnie nie zachwyca.

• Gość: puka Re: "Klub Dantego" IP: *.rzeczpospolita.pl 01.06.05, 12:28
        Przeczytałem Klub i wydałem ją bo ksiazka średnia a takie szkoda trzymac w
        domu. Nadaje się na scenariusz nawet ładnego filmu amerykańskiego, tak jest
        napisana. Ale za 15 lat bedzie znana tylko z ewentualnego filmu. Najgorsze jest
        własnie rozwiązanie zagadki.
    • Gość: Lilith Re: "Klub Dantego" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:45
      Ja przeczytałam.

Nooo, niezła, NAWET niezła, ale czegoś jej brakuje.
      W gruncie rzeczy czytałam bo czytałam, bez zachwytu, bez spacjalnego pociągu do
      książki i bez zaskoczenia.
      Nic nowego, nic odkrywczego, wieje nudą i nawet banałem.

Nie chciałabym za bardzo zniechęcić, ale nic specjalnego.
      Tak szczerze powiedziawszy, jedyne, co ta książka dla mnie miała w sobie
      naprawdę wartościowego to "Boską komedię" - po lekturze "Klubu Dantego" jedyne
      co odczuwałam to ogromną chęć ponownego sięgnięcia po "Boską komedię"

Ale przeczytać można :)

Pozdrawiam
      • kate22 Re: "Klub Dantego" 07.05.05, 16:23
        ja mam wraznieniem, że wiekszość krytyki popularnych książek jest z zasady "beznadziejna bo bestseller" a gdyby ktos znalazł to w zakątku biblioteki to by sie zachwycał. Nie jestem specjalistką od krymniałów bo ich mało w zyciu przeczytałam (może z 5) ale mi zarówno Kod jak i Klub (jestem w połowie)sie podobają. Nie moge powiedziec ze jestem pod wielkim wrazeniem ale ciekawie spędzam mój wolny weekend nad lekturą Klubu. Ja polecam.
        • ronner Re: "Klub Dantego" 24.05.05, 22:50
          Całkowicie się zgadzam. Im powieśc jest bardziej krytykowana tym bardziej
          zaczyna być krytykowana za banał. Myślę, że "Klub Dantego" broni się sam. To
          dobra powieść. Jako kryminał z elementami thillera trzyma w napieci przez całe
          500 stron. Poza tym autor zręcznie potrafi wprowadzi czytelnika w świat XIX
          wiecznego Bostonu. Serdecznie polecam!
          • Gość: kubasa Re: "Klub Dantego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 01:51
            ronner napisał:

> Całkowicie się zgadzam. Im powieśc jest bardziej krytykowana tym bardziej
            > zaczyna być krytykowana za banał. Myślę, że "Klub Dantego" broni się sam. To
            > dobra powieść. Jako kryminał z elementami thillera trzyma w napieci przez
            całe
            > 500 stron. Poza tym autor zręcznie potrafi wprowadzi czytelnika w świat XIX
            > wiecznego Bostonu. Serdecznie polecam!

Rozumiem, ze jestes znawca XIX-wiecznego Bostonu :D.
      • Gość: kapu własnie IP: *.rzeczpospolita.pl 01.06.05, 12:36
        niezaprzeczalna wartość takiej ksiazki, chyba jedyna
    • Gość: Cloe Re: "Klub Dantego" IP: *.catv.net.pl 24.05.05, 23:19
      A ja wlasnie ja koncze i mnie sie podoba.Tak jak i "Cien wiatru"
      • nchyb Re: "Klub Dantego" 24.05.05, 23:43
        Dołączam do kubu tych, którym się podoba :-)
      • Gość: puka cień IP: *.rzeczpospolita.pl 01.06.05, 12:38
        tez wydałem, bestsellery to zazwyczaj ksiazki jednego sezonu... ;-)
    • Gość: Dorwas Re: "Klub Dantego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:48
      Skończyłem czytać wczoraj.
      To zupełnie inny klimat niż np.Coben, ale w odróżnieniu od Cobena ona ten klimat
      ma i to zupełnie fajny.
      Jak dla mnie super.
      • nis77 Re: "Klub Dantego" 29.05.05, 21:34
        skonczylam dwa dni temu - wg mnie warta polecenia; czyta sie dobrze- pod koniec
        baaaardzo wciagajaca, Boston odmalowany sugestywnie,podobnie jak bohaterowie.
        nie mozna porownywac z "kodem.." - tutaj zdecydowanie blizej literatury pieknej
        (przynajmniejw sferze jezyka)
        warto
        poZdrawiam
    • bukowski27 pojawiające się tu i ówdzie 31.05.05, 12:19
      porównania do browna czy umberto eco, całkowicie chybione... w sumie ksiazka
      taka se... jakas bez polotu... niby wszystko jest na swoim miejscu, ale całosc
      sie nie broni... czytac mozna, ale nie trzeba...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka