morgen_stern 06.05.05, 12:02 Właśnie dostałam tę książkę w prezencie. Czy ktoś juz ją czytał? Warto? Boję się trochę, czy to nie aby coś w stylu "Kodu...". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sayonara Re: "Klub Dantego" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:37 Czyzby nie spodobal Ci sie "Kod..."? To tak jak mi. Nie wiem czym ludzie sie zachwycaja,przereklamowany autor,ale to jeszcze nic w porownaniu z jego "Aniolami i demonami "..koszmar...nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: "Klub Dantego" 07.05.05, 14:49 No tak, ale co z Klubem Dantego? :-))) Czyżby jeszcze nikt nie przeczytał?... Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: "Klub Dantego" 07.05.05, 15:44 Ja jestem w trakcie i nie chcę się jeszcze na ten temat wypowiadać. Dla mnie to zupełnie inny styl niż "Kod Leonarda...". Na razie mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puka Re: "Klub Dantego" IP: *.rzeczpospolita.pl 01.06.05, 12:28 Przeczytałem Klub i wydałem ją bo ksiazka średnia a takie szkoda trzymac w domu. Nadaje się na scenariusz nawet ładnego filmu amerykańskiego, tak jest napisana. Ale za 15 lat bedzie znana tylko z ewentualnego filmu. Najgorsze jest własnie rozwiązanie zagadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: "Klub Dantego" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:45 Ja przeczytałam. Nooo, niezła, NAWET niezła, ale czegoś jej brakuje. W gruncie rzeczy czytałam bo czytałam, bez zachwytu, bez spacjalnego pociągu do książki i bez zaskoczenia. Nic nowego, nic odkrywczego, wieje nudą i nawet banałem. Nie chciałabym za bardzo zniechęcić, ale nic specjalnego. Tak szczerze powiedziawszy, jedyne, co ta książka dla mnie miała w sobie naprawdę wartościowego to "Boską komedię" - po lekturze "Klubu Dantego" jedyne co odczuwałam to ogromną chęć ponownego sięgnięcia po "Boską komedię" Ale przeczytać można :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Re: "Klub Dantego" 07.05.05, 16:23 ja mam wraznieniem, że wiekszość krytyki popularnych książek jest z zasady "beznadziejna bo bestseller" a gdyby ktos znalazł to w zakątku biblioteki to by sie zachwycał. Nie jestem specjalistką od krymniałów bo ich mało w zyciu przeczytałam (może z 5) ale mi zarówno Kod jak i Klub (jestem w połowie)sie podobają. Nie moge powiedziec ze jestem pod wielkim wrazeniem ale ciekawie spędzam mój wolny weekend nad lekturą Klubu. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ronner Re: "Klub Dantego" 24.05.05, 22:50 Całkowicie się zgadzam. Im powieśc jest bardziej krytykowana tym bardziej zaczyna być krytykowana za banał. Myślę, że "Klub Dantego" broni się sam. To dobra powieść. Jako kryminał z elementami thillera trzyma w napieci przez całe 500 stron. Poza tym autor zręcznie potrafi wprowadzi czytelnika w świat XIX wiecznego Bostonu. Serdecznie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: "Klub Dantego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 01:51 ronner napisał: > Całkowicie się zgadzam. Im powieśc jest bardziej krytykowana tym bardziej > zaczyna być krytykowana za banał. Myślę, że "Klub Dantego" broni się sam. To > dobra powieść. Jako kryminał z elementami thillera trzyma w napieci przez całe > 500 stron. Poza tym autor zręcznie potrafi wprowadzi czytelnika w świat XIX > wiecznego Bostonu. Serdecznie polecam! Rozumiem, ze jestes znawca XIX-wiecznego Bostonu :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapu własnie IP: *.rzeczpospolita.pl 01.06.05, 12:36 niezaprzeczalna wartość takiej ksiazki, chyba jedyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: "Klub Dantego" IP: *.catv.net.pl 24.05.05, 23:19 A ja wlasnie ja koncze i mnie sie podoba.Tak jak i "Cien wiatru" Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Klub Dantego" 24.05.05, 23:43 Dołączam do kubu tych, którym się podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puka cień IP: *.rzeczpospolita.pl 01.06.05, 12:38 tez wydałem, bestsellery to zazwyczaj ksiazki jednego sezonu... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorwas Re: "Klub Dantego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:48 Skończyłem czytać wczoraj. To zupełnie inny klimat niż np.Coben, ale w odróżnieniu od Cobena ona ten klimat ma i to zupełnie fajny. Jak dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
nis77 Re: "Klub Dantego" 29.05.05, 21:34 skonczylam dwa dni temu - wg mnie warta polecenia; czyta sie dobrze- pod koniec baaaardzo wciagajaca, Boston odmalowany sugestywnie,podobnie jak bohaterowie. nie mozna porownywac z "kodem.." - tutaj zdecydowanie blizej literatury pieknej (przynajmniejw sferze jezyka) warto poZdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 pojawiające się tu i ówdzie 31.05.05, 12:19 porównania do browna czy umberto eco, całkowicie chybione... w sumie ksiazka taka se... jakas bez polotu... niby wszystko jest na swoim miejscu, ale całosc sie nie broni... czytac mozna, ale nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś