hrabalek 30.05.05, 22:43 tvp.pl/1290,20050530209585.strona ..o jej czy to nowy projekt za pieniądze z unii? rymy częstochowskie, o które może się potknąć przechodzień? multipoezja typu -lenin wiecznie żywy? makabra! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: wiersze chodnikowe 30.05.05, 22:45 Nie makabra, tylko Zabłocki - chodzący koszmar poezji polskiej... Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: wiersze chodnikowe 30.05.05, 22:52 jutro sobie strzelę przed domem "Witamy uroczych gości w zwykłej rzeczywistości" ........ale nie mogę ,bo prawa autorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: wiersze chodnikowe 30.05.05, 23:00 ..jeszcze jedno! Panie Michale, zgłaszam swoje Zadupie Górne, do udziału w pańskiej akcji. ...jednogłośnie oświadczam:przystępujemy do projektu! jakbyś Pan miał jeszcze jakąś instalację - to też bierzemy! Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: wiersze chodnikowe 31.05.05, 12:01 Kto tu przychodzi - sam sobie szkodzi. Kto tu przystanie - kopa dostanie. Powyższe sama wymyśliłam, dobre co ? hehe Może się zapiszę do tej organizacji , której nazwy do tego stopnia nie mogę zapamiętać, że aż ją musiałam skopiować: "nowe drogi przepływu poetyckiej komunikacji". Ale termin, brrrr :-))) a. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 31.05.05, 12:15 To może wogóle dopiszemy panu Zabłockiemu parę tekstów do umieszczenia w różnych miejscach przestrzeni międzyludzkich interakcji ze słowem pisanym, czyli chodnikach Moja propozycja:) Tu leży poeta kopsnij żesz mu peta. Niech stąpają ludzie po słów moich grudzie. Proponuję ciąg dalszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 31.05.05, 12:34 Nie nadawało się do druku Wylądowało więc na bruku Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 31.05.05, 12:57 Omijaj kaluze pomozesz kulturze. Poeta uliczny nie krytyk cyniczny, wyciagnie z kryzysu metoda napisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria13 Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) IP: *.medical / *.crowley.pl 31.05.05, 14:35 Poeta skoro nieczytany, Żeby zaistnieć - woli być deptany. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria13 Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) IP: *.medical / *.crowley.pl 31.05.05, 14:48 Kto kocha poezje - ten nigdy nie sczeźnie! Wiersze sięgnęły bruku bo nie nadają się do druku. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 31.05.05, 17:32 braineater napisał: > > Tu leży poeta > kopsnij żesz mu peta. > Od rana tu siedzim, ja z poeto Staszkiem. Przechodniu miły, dorzuć sie na flaszkie. a. Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 31.05.05, 17:53 > Od rana tu siedzim, ja z poeto Staszkiem. > Przechodniu miły, dorzuć sie na flaszkie. > a. Dorzuć się na flaszkie, nie patrz na nas zbójem. To ci za chwileczkę ładnie porymujem. B :) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 31.05.05, 20:48 beatanu napisała: > > Od rana tu siedzim, ja z poeto Staszkiem. > > Przechodniu miły, dorzuć sie na flaszkie. > > a. > > Dorzuć się na flaszkie, nie patrz na nas zbójem. > To ci za chwileczkę ładnie porymujem. > > B :) Jak sie nie dorzucisz To zjawiom się Mojry I poznasz zły człecze smak wieszczej dintojry! Odpowiedz Link Zgłoś
maga_ Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 01.06.05, 11:49 exegi monumentum na tym tu chodniku, by uniknąć jadu złośliwych krytyków! Koniec ery Gutenberga gdy poezja bruku sięga. Gdy o moje wiersze, przechodniu się potkniesz to swym całym ciałem poezyi dotkniesz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: wiersze chodnikowe - pomysł rozwojowy:) 01.06.05, 12:12 Pan poeta, dawaj peta! Dawaj peta, pan poeta! /nieco zerżnięte; więcej jak mnie Muza natchnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Na psa 01.06.05, 12:41 Psie! Stań i zaszczekaj z szacunkiem, a nie szczaj Tu poeta Zabłocki robi za wieszcza. Uważam, że nie traktując tego ze śmiertelną powagą, można się dobrze bawić - nie mam nic przeciw rymom na ulicach, chodnikach, nawet rymom nie najwyższych lotów. Jak się zerwie otoczkę komunikacji poetyckiej, zostanie pomysł wypisania na chodnikach wierszyków. I dobrze. Może komuś uśmiechną dzień. A wielbicielom wybitnych rymów polecam Barańczaka: Cocktaile mleczne Są bezskuteczne; Ale wóda Czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Na psa 01.06.05, 12:45 Prywatna Nagroda Uznania dla agni_me za psi epigramacik. Cudny po prostu:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś